Päivitetty 09.01.2015

Kodin saanut koira: RANJITU


5/2014

5/2014

 

RANJITU

* n. 8-vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

25.3.2014
Noin 8-vuotiaaksi arvioidun pikkuherra Ranjitun tarina tunnetaan viime marraskuusta 2013 lähtien. Silloin Ranjitua kohtasi onnenpotku, kun se pääsi romanialaisen eläinsuojelijan Cornelia Stanin matkassa pois Rosiorin kunnalliselta tarhalta. Sieltä pikkuherran matka jatkui eläinlääkäriasema Onevetin hoitolaan, jossa Ranjitu on elellyt siitä lähtien sitä lopullista onnenpotkua eli omaa kotia odotellen.

Rauhallinen ja leppoisa Ranjitu ei tee suurta numeroa itsestään, ja se tulee toimeen niin urosten kuin narttujen kaverina; laumassa Ranjitu on ennemminkin nöyrä kuin dominoiva. Ranjitu on varmaankin joskus ollut jonkun koira, sillä ihmisiä tämä herra ei erityisemmin aristele; se antaa käsitellä itsekään nätisti, ja Ranjitusta onkin tullut Onevetin toisen omistajan Dr. Adinan henkilökohtainen suosikki.

Ranjitun säkäkorkeus on noin 40-45 cm ja painoa sillä on noin 10-12 kg. Herra on päässyt hoitolassa hieman pulskaan kuntoon, joten pieni painonpudotus ei olisi Ranjitulle pahitteeksi. Koska Ranjitu ei enää ole ihan nuori mies, haemme sille rauhallista kotia joko ainoana koirana tai toisen rauhallisen koiran kaverina. Pienten lasten perheeseen Ranjitua ei tulla luovuttamaan.

Kuten usein vanhemmilla koirilla, Ranjitullakaan purukalusto ei ole enää priimakunnossa; siltä puuttuu muutamia hampaita, ja tulevan kodin onkin hyvä huomioida, että jäljellä olevat hampaat saattavat vaatia hoitoa tulevaisuudessa.

17.6.2014
Romaniassa vierailulla käyneet Kulkurien aktiivit tapasivat myös Ranjitun Onevetin hoitolassa toukokuun lopulla. He kuvailevat Ranjitua hauskan näköiseksi hepuksi, joka on ystävällinen ja viihtyy kovasti ihmisen sylissä. Pieni herraskoira räyhää isommille koirille häkistään, eikä sitä siksi voinut päästää Onevet-hoitolan lattiantasoon, mutta sylissä pikkuherra oli oikein tyytyväinen hälinästä huolimatta. Häkissään Ranjitu teki ilohyppyjä, kun ihminen sitä lähestyi, eli hyvin ihmisrakas kaveri on kyseessä!

15.7.2014
Ranjitun huomattiin ontuvan eräänä päivänä. Onevetin väki päätti ottaa pikkukoirasta röntgenkuvat, jotka näyttivät jalassa olevan patellaluksaation, joka vaatii leikkausta. Laitamme kuulumisia jälleen leikkausken jälkeen!

5.12.2014
Ranjitulla oli kahdessa jalassa patellaluksaatio. Toinen jalka on leikattu ja kunhan pappa on toipunut tästä, leikataan toinenkin jalka. Ranjitu ei voi matkustaa Suomeen ennen tätä, mutta päivitämme Ranjitun tilannetta aina edistymisen mukaan!

9.1.2015
Ranjitu on saanut oman kodin Saksasta.

 

Varaajana toimi Nea.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.