Kodin saanut: GRAZIELA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

GRAZIELA

* arvioitu syntymäaika 07-08/2013

* narttu

 

 

 

 

26.11.2013

Siskosten Gabrielan ja Grazielan tarina on Romaniassa tuiki tavallinen. Hyvin yleistä on, että nartun tullessa tiineeksi se potkaistaan kotoaan pihalle, toisinaan pennut löytyvät emonsa kanssa, toisinaan taas hyvin pieninä yksinään kadulta harhailemasta. Gabrielan ja Grazielan tapaus on jälkimmäinen. Siskokset löydettiin kadun varresta syömästä ilmeisesti auton alle jääneen eläimen raatoa. Kukaan ei tiedä kuinka kauan pennut ovat kadulla eläneet, mutta ilmeisesti ainakin hetken ja huonolla ruualla, kun raatokin jo ruuaksi kelpasi. Onneksi nämä pienokaiset löysi Anda Murgu, joka sai vietyä kaksikon turvaan omalle tarhalleen odottelemaan seuraavaa onnenpotkua, omaa kotiaan.

Graziela on siskoksista reippaampi. Jännittää kyllä vieraita, mutta lähestyy häntä heiluen innoissaan ja tulee syliin. Vahingossa myös päästi ilopissat aktiivimme syliin. Graziela ei siskonsa Gabrielan tavoin mene piiloon, vaan jää hengailemaan lähistölle. Turvapaikkana toimi tällä kertaa vati joka oli täynnä ruokaa. Graziela tuleekin varmasti kotioloissa reipastumaan kohisten. Muiden koirien kanssa Graziela on normaalin leikkisä, utelias ja sosiaalinen pentu. Grazielankin uudessa kodissa voisi olla reipas, aikuinen koirakaveri tueksi  ja turvaksi uuden elämän alkuun.

Graziela on todellinen kaunotar. Grazielan arvioitu syntymäaika on 07-08/2013 ja aikuisena tyttö kasvanee keskikokoiseksi alle 20 kiloiseksi kaunottareksi. Graziela on täysin valmis matkustaamaan omaan kotiinsa Suomeen.

Pennunottajan on hyvä muistaa, että pentuun sitoudutaan pitkäksi aikaa. Pennun kanssa tulee myös panostaa tapakasvatukseen ja turvalliseen elinympäristöön. Koska Grazielalle muutos kotiin on uutta ja ihmeellistä, tulee kotiuttamiseen panostaa erityisellä sitoutumisella.

07.12.2013

Graziela on varattu Ranskaan.

04.01.2014

Graziela on kotiutunut omaan kotiinsa Ranskassa, onnea!

Kodin etsinnässä auttoi Johanna.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: