Kodin saanut: HELGA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:


HELGA

* n. 3-vuotias

* narttu

* steriloitu

 

 

 

 

14.11.2013

Elämä koirana on harvoin reilua Romaniassa. Minisaksanseisojaa muistuttavan Helgan omistaja hylkäsi sen Rosiorin kunnalliselle tappotarhalle, kun Helga oli jahdannut pihapiirissä kalkkunoita. Paikallinen eläinsuojelija Cornelia Stan onnistui sen kuitenkin tarhalta pelastamaan, ja nyt Helga odottaa omaa kotia bukarestilaisen OneVet-klinikan hoitolassa.

Helgan ikäarvio on noin 3 vuotta. Korkeutta sillä on kutakuinkin 35-40 cm ja painoa 12-14 kg verran. Luonteeltaan Helga on todella sympaattinen – herkkäluonteinen, rauhaa rakastava otus. Hoitolan metelin keskellä se hieman jännittää muita koiria, mutta tulee silti toimeen toisten lajitovereidensa kanssa. Sanailutilanteessa Helga katsoo parhaaksi mieluummin väistää kuin ärähtää. Kaikessa lempeydessään on hyvä kuitenkin muistaa, että neiti on riistaverinen tapaus, joten esim. kanaperheeseen emme sitä suosittele 🙂

Tulevan kodin on hyvä varautua opettamaan, tai ainakin palauttamaan mieleen, sisäsiisteys- ja hihnassakävelyyn liittyvät asiat.

10.12.2013

Helga on varattu omaan kotiin Sveitsiin.

04.01.2013

Helga on jo päässyt omaan kotiinsa Sveitsiin. Onnea!

Kodin etsinnässä autteli Johanna.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: