Kodin saanut: ALBERT

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

ALBERT

* n. 3kk (synt. 8/2013)

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

 

13.11.2013

Albert asuu tällä hetkellä Romaniassa yhteistyö kumppanimme Anda Murgun tarhalla. Se on löydetty vastikään tien varresta yhdessä neljän muun pennun kanssa joista yksi on sivuillamme kotia etsivä Gilbert. Albert on saanut kokea saman alun elämässään kuin niin monet muutkin Romaniaan syntyvät pennut. Se on syntynyt todennäköisesti vahingon seurauksena ja pentujen tultua sopivaan ikään, ne on toimitettu pois ja jätetty arvottomana tien varteen. Albertin ja muiden löydettyjen pentujen onneksi paikalle sattui oikea ihminen ja pennut toimitettiin turvaan.

Albert painaa tällä hetkellä 3-4kg ja tulee kasvamaan keskikokoiseksi n.15kg painavaksi pojaksi.

Albert elää tarhalla yhdessä noin kymmenen muun pennun kanssa ja tulee mainiosti juttuun kaikkien kanssa. Se on normaali reipas ja utelias pentu joka leikkii ja touhuaa muiden mukana. Albert on luonteeltaan ystävällinen ja rohkea häseltäjä, kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin.  Se ottaa innolla vastaan uudet ihmiset ja viihtyy hyvin sylissä. Albert leikitti innokkaasti myös isompiaan ja kulki ongelmitta pentuvilinän keskellä. Albert on perus aktiivinen pentu josta saisi varmasti mainion harrastus kaverin monenlaiseen menoon.

Albert tarvitsee kodin jossa sille tarjotaan sopivassa suhteessa rajoja ja rakkautta sekä liikuntaa ja aktiviteetteja. Normaali pennun tavoin sille tulee opettaa kaikki normaalit kotikoiran tavat aina sisäsiisteydestä remmikävelyyn. Albert olisi varmasti mielissään leikkisästä koirakaverista, mutta pärjäisi yhtälailla myös ainoana koirana kunhan leikkituokioita lajitoverien kanssa olisi välillä tarjolla. Albertin tuleva koti voi sijaita yhtälailla kerros-kuin omakotitalossakin sillä poika ei ole kova haukkumaan.

15.12.2013

Albert on varattu omaan rakastavaan kotiin Suomeen.

3.1.2014

Albert saapui 2.1.14 omaan kotiinsa.

 

 

Adoptiossa auttoi Tanja.

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: