Kodin saanut koira: HARLEY ( Hopen pentu)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Harley4

 

HARLEY

* arvioitu syntymäaika 04/2014

* uros

 

 

 

 

31.07.2014
Kaunis saksanpaimenkoira-sekoitus Hope löydettiin pellolta Bukarestin ulkopuolelta toukokuussa. Mukanaan Hopella oli kaksi pentuaan, Harley ja Hailey. Todennäköisesti Hopella on joskus ollut koti, josta se on tultuaan tiineksi tai viimeistään synnytettyään pentunsa, heitetty pihalle.

Asociatia A Doua Sansan eläinsuojelijat pelastivat Hopen ja sen pennut ja toivat ne turvaan Glinan tarhalle, josta niillä on mahdolisuus päästä joskus parempaan elämään.
Pennuista Hailey ei ehtinyt sitä nähdä, vaan se nukkui pois pian tarhalle tulon jälkeen, niin kuin pienille pennuille usein käy tarhaolosuhteissa, heikoimmat eivät selviä. Harley sen sijaan kasvaa ja voimistuu ja asuttaa samaa häkkiä äitinsä kanssa Glinan tarhalla.

Nuori herra Harley on varsinainen tapaus. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, sillä tällä kaverilla on energiaa vaikka muille jakaa. Tämän saivat kokea myös Kulkurien aktiivit heinäkuun matkallaan. Jos ei ollut tarkkana, saattoi muistiinpanoja varten varattu kynä, tai vesipullo löytyä Harleyn suusta, tai jostakin häkin nurkasta.

Harleyn arvioidaan syntyneen 04/2014, joten ikää tällä pojanviikarilla olisi arviolta 4-5 kk. Luonteeltaan Harley on energinen, sosiaalinen, avoin, iloinen ja vauhdikas, ihan niin kuin ikäisensä pojanviikarin kuuluukin olla. Harley tulee olemaan aikuiskooltaan keskikokoinen n. 50-60 cm ja alle 30 kiloinen.

Harleyn kodilta toivotaan vankkaa sitoutumista, motivaatiota ja voipa huumorintajukin olla koetuksella tämän tyyppisen termiitin kanssa. Harleylle etsitään aktiivista kotia, jossa ymmärretään aktivoinnin ja rauhoittumisen opettelemisen päälle, eikä pelästytä muutamaa paria nakerrettuja kenkiä, pureskeltuja tuolinjalkoja tai muutakaan pentutouhuihin kuuluvaa aktiviteettia. Koulutuksella, maltilla, työnteolla ja parilla ärräpäällä tästä pojasta saa varmasti mahtavan kaverin loppuelämäksi ihan mihin tahansa puuhaan.

10.11.2014
Harley on löytänyt oman kodin Saksasta!

Kodin etsinnässä auttoi Johanna Lisko.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: