Kodin saanut kissa: EEMELI (nyk. Hugo Eemeli)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Elviira
* EEMELI

* 10vk (luovutusikä 12vk)

* uros

* suomalainen

 

Rufus, Vertti, Eemeli ja Karpo ovat leikkisät ja herttaiset veljekset. Poikien emo, Lissu, on nuori virolainen kissa, jonka paikalliset elänsuojelijat pelastivat huonoista oloista. Lissu tuotiin Suomeen sen ollessa viimeisillään tiineenä ja pennut syntyivät kotihoitopaikassa Kemiössä 15.8.2014. Lissun ja toisen kissaemon Emmen avuksi käynnistettiin elokuussa kampanja, jonka aikana kissaperheiden elämästä päivitettiin sivuille kuulumisia ja kuvia. Niitä pääsee katsomaan täältä: https://kulkurit.fi/projektit/kampanjakeraykset/kahden-kissaemon-auttamiseksi/

Rufus on tosi leikkisä. Se tykkää vatsarapsutuksista, ja kehrää tyyytyväisenä saadessaan huomiota. Rufus on rohkea pieni kissa, joka tutkii ympäristö valppaana.
Karpo on utelias pikku kissa. Se kehrää kuin rukki ja pitää leikkimisestä, silityksestä ja paijaamisesta.
Eemeli on fiksu pentu. Se on myös tavattoman ilmeikäs, pyörittelee silmiään ja päätään. Eemeli seuraa tarkkana ympäristönään, mutta syöksyy leikkeihin hetkeäkään epäröimättä.
Vertti, pentueen pienin, on reipas pikku poika. Se on kiltti ja luottavainen, viihtyy ihmisten seurassa ja kehrää kun silitetään.

Miettiessäsi kodin tarjoamista kissanpennulle, huomioithan että se voi olla osa elämääsi jopa seuraavat 15-20 vuotta. Kotiaetsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä, eläinlääkärin tarkastamana ja rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun. Aikuinen kotiaetsivä kissa on myös steriloitu tai kastroitu. Huomioithan, että edellytämme pennun steriloinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä, yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25 % osuudella.

Eemeli sai oman kodin 8.11.2014

Varaajana toimi Millie

Kuulumisia kotoa 29.12.2014
Meillä on mennyt oikein hyvin! 🙂 Hugo Eemeli kasvaa ihan silmissä ja on Maailman Ihanin Pikkukissa. Joululahjaksi hän sai tietysti leluja ja kunnollisen raapimatelineen (ensimmäinen teline alkaa pian olla liian kevytrakenteinen, kun rieha käy kovaksi ;D ). Meillä oli “mummo” (Niinan äiti) käymässä jouluna ja Hugo Eemeli käyttäytyi ystävällisesti ja rohkeasti.

Hugo on tosi älykäs ja nokkela poika. Toisaalta leikkiminen maistuu niinkuin lapselle kuuluukin. Uusia leikkejä keksitään joka päivä! Hugo on meille silmäterä ja koko perheen keskipiste. Nyt kolmestaan olemme oikea perhe 🙂

Laitan muutaman kuvan tulemaan. Niistä voisi luulla, että Hugo makailee ja lepäilee jatkuvasti… mutta asia on päinvastoin! Kun meno on hurjaa, ei kamera ehdi mukaan 😉 Irene varmaan laittaa sitten pidemmän postauksen.

Paljon terveisiä ja ihanaa Uutta Vuotta!!!

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: