Päivitetty 02.03.2022

Hätäapukeräys: Apua Ukrainan koirille – osallistu auttamaan


 

Ukrainan järkyttävä tilanne koskettaa laajasti ja myös Kulkurit haluaa auttaa osaltaan tässä sydäntäsärkevässä tilanteessa. Kutsumme nyt teidät mukaamme auttamaan!

Eläinsuojeluyhdistyksenä suuntaamme apumme Ukrainan eläimille, niin omistajiensa kanssa pakeneville eläimille, kuin myös Ukrainasta turvaan saatujen ja sinne jääneiden kodittomien eläinten avuksi. Olemme myös valmiina auttamaan viemällä apua suoraan Ukrainaan, jos siihen suinkin jokin mahdollisuus aukeaa ja näitä vaihtoehtoja kartoitamme jatkuvasti yhteistyötahojemme kanssa.

Huolellisen taustaselvityksen myötä julkistamme Apua Ukrainan eläimille -varainkeruukampanjan kohteet. Koska varainkeruulupamme mahdollistaa keräyksen vain EU:n sisällä toimiville tahoille, olemme valinneet kohteiksi EU:n sisällä, mutta suoraan Ukrainaa konkreettisesti auttavia, luotettavia tahoja.

Apua Ukrainan eläimille -hätäapukeräyksen tuotot kohdennetaan lyhentämättömänä seuraavien tahojen kesken.

Avustuskohteet

Ifaw

ifaw on belgialainen, kansainvälisesti toimiva, hyvin organisoitu eläinsuojelujärjestö, joka vie apua akuutisti suoraan Ukrainaan ja etenkin sinne jääneille eläinsuojille ja koiratarhoille. Ensisijaisina kohteina heillä on tällä hetkellä kaksi koiratarhaa, joilla tilanne on epätoivoinen. Shelter Pif sijaitsee itä-Ukrainassa Donetskissa ja 800 koiran tarhan evakuointi on mahdotonta. Tarhan työntekijät ovat jääneet auttamaan koiria. Holivka Shelter sijaitsee itä-Ukrainassa Gorlovkassa. Tarhalla asuu 300 koiraa. Työntekijät eivät saa keitettyä lämmintä ruokaa koirille, sillä tulenkäyttö on liian riskialtista. He tarvitsevat akuutisti kuivaruokaa koirille.

Casa lui Patrocle

Casa lui Patrocle on Suceavassa, Romaniassa toimiva eläinsuojelujärjestö. Suceava sijaitsee 40 kilometrin päässä Ukrainan rajalta. Casa Lui Patrocle on ryhtynyt aktiiviseen auttamiseen rajan tuntumassa vastaanottaen perheidensä kanssa pakenevia lemmikkejä eläinlajiin katsomatta, tarjoten niille ruokaa, eläinlääkärin hoitoa, lääkkeitä ja majoitusta.

Do Good Romania

Do Good Romania / Saved by the Vet on kolmas avustuskohteemme. Tämä pienehkö eläinsuojelujärjestö toimii Solcassa, Romaniassa, alle 50 km päässä Ukrainan rajasta. Yhdistystä pyörittää neljä eläinlääkäriä ja he myös ylläpitävät 150 eläimen tarhaa koirille ja kissoille, jonne parhaillaan rakennetaan lisää tilaa sotaa pakeneville koirille ja kissoille. Järjestö vastaanottaa ja auttaa pakolaisia ja heidän eläimiään Siretin rajanylityspaikalla.

Auta meitä auttamaan!

Seuraamme avustuskohteidemme tilannetta aktiivisesti ja ylläpidämme somekanavissamme tilannetta kyseisiltä tahoilta sitä mukaa kun saamme lisää tietoa. Nyt tärkeintä on saada apu liikkeelle ja perille mitä pikimmin. Auta kanssamme!

Apua Ukrainan elämille -kampanja on käynnissä toistaiseksi. Voit osallistua lahjoittamalla seuraavilla tavoilla:

  • Facebook-keräyksen kautta
  • MobilePaylla lahjoittamalla vapaavalintainen summa numeroon 23855, viestiksi “Apua Ukrainan eläimille”
  • Tililahjoituksena tilille FI73 1029 3000 3566 41 (Nordea), viittellä 9111

Kiitos jokaiselle auttajalle!


Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.