Enkelikissa: HERRA HUSUAHO (nyk. Paavo)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

HERRA HUSUAHO

* n. 2-3 v

* uros (kastroitu)

* suomalainen.

 

 

 

 

Herra Husuaho on kerta kaikkiaan hieno tuttavuus. Herra on alkujaan Saarijärven poikia ja nimensä se on saanut löytöpaikkansa Saarijärven Husuahon mukaan. Sen kotiväki oli muuttanut pois ja jättänyt kissan omilleen jo yli vuosi sitten, ja sen jälkeen se pyöri alueella pyrkien kotien lämpöön. Ja välillä joku päästikin sen huilimaan hetkeksi, kunnes taas oli jatkettava matkaa.

Kun kissa sitten pääsi paikalliseen talteenottosuojaan Lemmikkihotelli Tassunpaikkaan, oli se niin kiitollinen lämpöisestä ja pehmeästä pedistä, että oikaisi samantien nukkumaan. Kissasyksyn sesongissa nurkkien pullistellessa alettiin sitten suunnitella, josko Herra pääsisi vähän etelämmäksi etsimään omaa kotia, kun päivät tulevat talolla täyteen.

Niin Herra saapui kotihoitoon Helsinkiin. Ei uskoisi, että se on ollut pitkään omillaan, niin rennosti ja avoimin mielin se ottaa kaiken uuden vastaan. Se nuuskaisi koirat läpi ja ilmoitti mau, nälkä! Syötyään löytyi vessa, ja sitten jo nukkumaan matkan rasitukset pois. Ja keskellä lattiaa onkin ihan hyvä paikka nukkua.

Rapsutusta ja harjausta Herra huolisi 24/7, kuten kaikki sylissä paijaus ja palluttelu on mieleen. Lelut ja muut on hyvinkin kiinnostavia, etenkin ne missä on minttua ja kulkusia tai höyheniä. Tykkää leikkiä painikaveri-leluilla itsekseen ja tuommoisilla onkileluilla ihan palvelijoiden kanssa. Koirista ei piittaa, kehrää vaan ja antaa niiden pällistellä. Herra oli sotkenut kopassa pitkän matkan aikana ja joutui pian pesulle, mutta ei pahastunut siitäkään, kumma jamppa.

Kotihoidossa 23.10.2013: Ohessa kuvia suihkutteluhetkistä, leikkiessä ja muuten vaan rötkötystä. Herrahan nukahtaa alta aikayksikön ja just siihen asentoon missä se on! 😀 Kissa on todella sosiaalinen ja leikkisä. Voisi olla hyvä nuoren kisun tai rauhallisen koiran seurana. Haluaa hirveesti huomiota ja hellyyttä, nukkuu mielellään vieressä. Tosi juttelevainen kaveri, ja todellinen hurmuri ja sydäntensulattaja! Herralle maistuu aivan mikä tahansa ruoka ja mitkä vaan herkut. Osaa todella hyvin ja tarkasti tähdätä raikkaat terveisensä suoraan hiekkalaatikkoon. JES 🙂 Hieman on lennokas tyyli peitellä tuotoksiaan jopa katollisessa vessassa. Huomenna kokeillaan rapussa vähän miten tyyppi kulkee valjaissa 🙂 

Ja se on sitten ihan kalahullu koko kissa. Lohiöljyt menee ruoassa, raakaruoka kanankaulat humpsahti niin että heilahti. Ja en oo löytänyt inhokkiruokia eläinkaupanruoista. Aamutuimaan sen repertuaariin kuuluu äänekkäästi pyytää aamiainen, sitte asioimaan aamuvessatoimet ja ah takas nukkumaan!

 

9.11.2013
Herra Husuaho sai kodin koiran kaverina Keravalta.

 

9.12.2013
On pitänytkin laittaa kuulumisia pojan kotiutumisesta. Herra Husuahosta tuli sitten Paavo. Nimi on alkanut tulla jo tutuksi ja hienosti vastaa nimeensä maukumalla. Ensimmäiset päivät menivät nukkuessa, sillä tullessa oli hieman flunssainen. Koirani Rölli olisi halunnut heti mennä leikkimään ja nukkumaan viereen, mutta tuollainen läheisyys hieman ahdisti Paavoa ja taputteli tassuilla koiran kuonoa sihinän kera. Kynsiä ei ole Rölliin käyttänyt ja sihinät sekä kuonotaputuksetkit ovat jo hieman vähentyneet. Viikon jälkeen alkoi selkeästi kotiutua ja osoittaa ikäisensä käytöstä. Erittäin leikkisä kissa siis kyseessä. Piti ostaa isompi raapimapuu että leikit sujuvat paremmin. Niin koiran kuin kissan lelut kelpaavat.

Paavon ruokahalu on aivan valtava. Vielä ei ole löytynyt ruokaa joka ei maistuisi. Varastaa myös koirankupista ruokaa tilaisuuden tullen =) Kaiken kaikkiaan pärjännyt todella hyvin ja koiran kanssa sujuu yhteiselo. Toki ei haluaisi Rölliä koko aika lähelle vaan viihtyy enemmän omien leikkien parissa. Ainoa haaste on ollut pureminen. Kun innostuu, haluaa huomiota tai on todella hyvä mieli, niin saattaa tulla lähelle ja näykkästä tai yrittää suorastaa purra. Helposti päästää kyllä irti, välillä ihan käsky riittää, mutta välillä täytyy irrottaa. Kovaa ei pure eli jälkiä ei ole kuin yhden kerran tullut. Poika on kuitenkin helppo saada rauhalliseksi ja hiljalleen alkaa ymmärtää,että pureminen ei ole sallittua. Tästä tavasta Paavo opettelee pois Ulos ei ole pyrkinyt lainkaan, ei edes parvekkeelle. Parvekkeella viihtyy vain jos Rölli tai minä olemme siellä myös. Valjaat löytyy, mutta toistaiseksi en vie ulos. Katsotaan miltä tilanne kesällä näyttää. Liitteenä vielä muutama kuva Paavosta.

5.12.2014
Suru-uutisia: Paavo on menehtynyt äkilliseen sairaskohtaukseen. Nuku rauhassa pikkuinen, voimia perheelle <3

 

Varaajana toimi Tiia.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: