Kodin saanut koira: HILDA

Syntymäaika: n. 2/2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
23.3.2018
Romanian teillä vaeltaa arviolta ainakin kahdesta kolmeen miljoonaa koditonta koiraa. Suurin osa niistä on hylätty sinne ihmisen toimesta leikkaamattomana, jolloin ne puolestaan lisääntyvät. Erityisesti keväällä romanialaiset eläinsuojelivat ovat katkeamaisillaan, kun heillä saattaa olla hoivissaan kymmenien aikuisten koirien lisäksi myös kymmeniä pentuja, jotka ovat lisäksi erityisen alttiita sairastumaan ja monen niistä elämä jääkin paitsi lyhyeksi, myös kivuliaaksi. Clinica Veterinara OneVet on eläinlääkäripariskunnan, Adina ja Dragos Vladutin ylläpitämä eläinlääkäriklinikka Bukarestin keskustassa. Vuonna 2015 Adina Vladut osittain osti ja osittain vuokrasi ison, rauhallisella alueella sijaitsevan tilan, johon perustettiin koiratarha, Tarha sijaitsee Cosoban pienen kylän laidalla ja siitä Cosoban tarha saikin nimensä.

Tarhalla työskentelee myös muita eläinlääkäreitä Adinan lisäksi ja yksi heistä huomasi Hildan juoksentelevan sateessa autojen seassa. Ennenkuin sille ehti tapahtua mitään, eläinlääkäri houkutteli koiran luokseen ja nappasi kyytiinsä. Siten Hilda päätyi Cosoban tarhalle asumaan ja 12.2.2108 se aloitti Kulkurien adoptio-ohjelmassa kotinsa etsimisen. Koiralaumassa Hilda on ystävällinen ja sosiaalinen koira, joka tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Joutuessaan uuteen tilanteeseen, se hiukan hämmentyy ja jännittää niitä, mutta palautuu niistä nopeasti ja jatkaa iloista touhottamistaan. Alistuvan ja miellyttämishaluisen oloinen Hilda on selkeästi ihmisen koira ja se kaipaa kovasti ihmisen kehuja ja huomiota. Myös herkut maistuvat, joten ihmisrakkaasta Hildasta olisi myös ainoaksi koiraksi, kunhan se saa olla muiden koirien kanssa ajoittain tekemisissä. Vapautuneena Hilda on leikkisä ja menevä tyttö ja maaliskuussa aktiivien vierailulla Romaniassa se kiipesikin vieraan syliin muitta mutkitta.

Hilda on noin 45-50-senttinen ja 15-17-kiloinen.

Päivitykset
19.05.2018
Herttainen Hilda lensi omaan kotiinsa Suomeen 17.05.

10.04.2018
Ihana Hilda on varattu Suomeen omaan kotiin. Onnea Hildalle ja sen tulevalle perheelle!

23.3.2018
Aktiivimme vierailivat maaliskuun alussa Romaniassa ja tapasivat myös Hildan. Ja jos ikinä meinaa väsymys tai huonotuulisuus vallata, niin annos Hildaa korjaa kyllä tilanteen. Se on huikean iloinen ja sosiaalinen pikkuneiti, joka rrrrakastaa ihmistä. Kun vieras pysähtyy ja menee alas sitä rapsuttamaan, se kellahtaa selälleen ja paljastaa koko vatsansa ikäänkuin sanoakseen, että no niin, anna mennä. Hilda vaikuttaa koiralta, joka menisi myös lapsiperheessä, jossa osataan ottaa huomioon koiran tarvitsema oma tila ja aika. Siitä voisi hyvin olla myös kerrostaloasujaksi, sillä tapaamisella se ei haukkunut.  Valokuvat eivät tee oikeutta pikisilmäiselle kaunottarella.

Lisätty kuvia ja pari videota.

12.2.2018
Hilda aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hilda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hilda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hildan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: