Päivitetty 23.11.2017

Kodin saanut koira: HUGI


Syntymäaika: 7/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
ei kastroitu

 

 

Perustiedot ja taustaa
M. G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita eläimiä ja tämän lisäksi M. G. Rescue tekee yhteistyötä Kulkurien kanssa sterilointien saralla. M. G. Rescuelle, kuten usealle muullekin eläinsuojelijalle, hylätään pieniä pentuja pihoille ja lähialueille, jolloin eläinsuojelijoilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin auttaa pienokaisia. Myös Hugi on päätynyt tätä kautta Mihain huomaan ja sitä myötä Kulkurien kautta adoptioon.

Hugi on tällä hetkellä noin 3-4kk vanha, mutta aikuisena tästä hurmurista kasvaa keskikokoinen koirakansalainen. Hugi ei ole muiden pentujen kanssa kaikkein rämäpäisin tai äänekkäin, vaan poika odottaa hetkeään ennenkuin tulee tervehtimään vieraita häkillään. Hugi ei myöskään ole ensimmäisenä hyppimässä ihmisen luokse, mutta antaa ihmisen käsitellä ja tarkastella itseään.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Hugi tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Hugi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hugi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hugin yhteyshenkilö on Matleena Grönroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.