Päivitetty 27.12.2018

Enkelikoira: HULK


Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

12.10.2015
Hulkin tiedossa oleva tarina alkaa surullisesti kuten monen muunkin Romaniaan syntyneen koiran. Hulk on rotuperimänsä vuoksi yksi niitä koiria joita välinpitämättömät ja julmat ihmiset pitävät koiratappeluita varten omaksi ilokseen ja tienatakseen rahaa vedonlyönnillä.

Hulk löydettiin kaksi kesää sitten kadulta todella surkeassa kunnossa, laihana ja täynnä haavoja. Se oli löytymisehetkellään peloissaan ja varuillaan ja kivut hoitamattomista avohaavoista oli varmasti kovat. Siitä huolimatta se antoi täysin vieraiden ihmisten tulla luokseen ja lähti niiden mukaan.

Hulk oli alkuun varovainen ja pysytteli omassa olossaan. Sitä ei pidetty muiden koirien kanssa sillä se oli todennäköisesti joutunut olemaan harjoitus koirana tappeluissa ja ei tiedetty miten se reagoi muihin koiriin. Kuitenkin pikku hiljaa haavojen parantuessa ja arpien haalistuessa myös Hulkin olemus muuttui iloisemmaksi. Sen seuraan alettiin päästämään muita koiria ja se suhtautui näihin ystävällisesti ja rauhallisesti. Kaikesta kokemastaan huolimatta tämä koiravanhus on säilyttänyt uskon ja luoton ihmisiin sekä muihin koiriin. Hulk on kaiken kaikkiaan äärettömän tasapainoinen ja lempeä koira joka ei turhaan ympärillä olevasti hälinästä stressaa.

Hulk rakastaakin kaikkia ihmisiä ehdoitta eikä se meinaa pysyä nahoissaan kun se näkee että sitä lähestytään. Hulk on myös ikäisekseen leikkisä ja energinen ilopilleri joka iästään huolimatta kaipaa vielä touhuttavaa ja tekemistä yhdessä oman ihmisensä kanssa. Hulk on tyypillinen rotunsa edustaja joka siis rakastaa läheisyyttä ja huomiota ja liimautuukin ihmisen viereen hyvin tiiviisti eikä saa tarpeekseen yhteisistä hellistä hetkistä.

Hulk eli aiemmin Onevetin hoitolan tiloissa ulkohäkissä, mutta uusien tilojen myötä myös Hulk on vaihtanut asuinpaikkaansa. Nykyisin se elää Onevetin uuden tarhan pihalla ketjussa. Sen ympärillä liikkuu paljon muita koiria vapaana ja Hulk on asian kanssa täysin ok. Kuitenkin tulee muistaa sen tausta eli tulevassa kodissa voisi olla rauhallinen koirakaveri mutta uroksen kaveriksi herraa ei suositella.

Hulk on kooltaan keskikokoinen herra jolla on korkeutta noin 45cm ja painoa noin 30 kg.

Tämä upea luontoinen herra kaipaa itselleen ymmärtäväistä ja rakastavaa eläkekotia jossa se saa olla rakastettu perheenjäsen. Kaiken kokemansakin jälkeen Hulk on avoin ja suhtautuu ihmiseen kuin ihmiseen varauksetta suurella sydämmellä, enää puuttuu se oikea koti jossa tätä komeaa poikaa osataan arvostaa.

Asuttuaan pitkään ulkona ei Hulk mahdollisesti tiedä sisäsiisteydestä taikka muista kodin tavoista eli nämä tulee sille opettaa uudelleen. Myöskin normaali kodin arki voi olla sille uutta mutta ymmärtäväisenä koirana Hulk varmasti oppii nopeasti talon tavoille.
Tulevan kodin tulee varautua viemään Hulk hammaslääkäriin sillä pojan hampaat on kuluneet ja huonossa kunnossa.

6.3.2016
Lisätty video liikuttavasta Hulkista.

24.3.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat maaliskuisella Romanian matkallaan myös liikuttavan upean Hulkin. Herra on piristynyt selvästi ja ikä ei tässä kultaisessa papassa näy. Se rakastaa ihmisiä täysin ehdoitta ja tulee hyppimään luokse onnesta soikeana kun sen luokse mennään. Hulk on lihonut ketjussa ollessaan reilusti ja toki sen hurmaava luonne saa aikaan sen että herralle tarjotaan helposti myös herkkuja. Hulk on kuitenkin ikäisekseen menevä tapaus ja laihtuisi varmasti helposti takaisin toivottuihin mittoihin mikäli se vain saisi tarpeeksi liikuntaa. Hulkia oli kokeiltu laittaa asumaan häkkiin toisen koiran seuraksi mutta tämä oli aiheuttanut riitaa. Se on kuitenkin edelleen ok kaikkien ympärillään pyörivien koirien kanssa päästyään takaisin ketjuunsa eli Hulk ei ole mikään riidan haastaja mutta mahdollisia ongelmia välttäkseen olisi parempi, jos tulevassa kodissa ei olisi koiraa entuudestaan tai että siellä olisi ystävällinen ja ei dominoiva narttu.

12.7.2016

Yhdistyksemme aktiivit tapasivat jälleen ihastuttavan Hulkin vieraillessaan Romaniassa.
Hulk on äärimmäisen iloinen ja innokas aikuiseen ikään ehtinyt herra. Hulk hyppii hieman vaatiessaan huomiota, mutta rauhoittuu nopeasti nauttimaan ihmisen läheisyydestä ja rakkaudesta. Hulkin hampaista huomaa jo, että poika ei ole enää mikään nuori poika, mutta hampaiden kunto ei ainakaan hidasta pojan syömistä. Hulk on tarhalla ollessaan hieman kerännyt massaa ja pyöristynyt vähän turhankin paljon, oten kodiltaan Hulk tulee kaipaamaan liikuntaa ja rauhallista linjojen kuntoon laittoa.

22.11.2016
Hulk on edelleen oma valloittava itsensä. Poika tulee toimeen tarhan alueella vapaana olevien pienempien koirien kanssa. Hulk on päässyt muutaman kerran ketjusta pois, kun se pääsee hieman remmissä jalottelemaan tarhan alueelle, Hulk on osoittanut esimerkillistä remmikäyttäytymistä, se kulkee remmin kanssa hienosti vaikka kaikki hajut kiinnostavatkin herraa kovasti. Hulk on edelleen hieman liian pyöreässä kunnossa, joten kodin tulee varautua varovasti liikunnan ja ruokinnan avulla laihduttamaan herraa terveellisempiin mittoihin. Hulkille lisätty muutama kuva.

2.12.2016
Vihdoin vuosien odotuksen jälkeen tämä upea herra koira on saanut ylleen varattu tekstin. Hulkkia odottaa ikioma loppuelämän koti.

30.12.2016
Upaakin upeampi Hulk saapui pitkän odotuksen jälkeen ihka omaan kotiinsa 28.12.16 ja ensikuulumiset kodista ovat mitä mahtavimpia. Herra on asettunut mainiosti aloilleen ja nauttii täysin rinnoin uudesta elämästään. Onnea yhteiselle taipaleelle!

18.02.2017

Hulk eli pitkään Romaniassa Onevet eläinlääkäriaseman tarhalla, odottaen sitä omaa kotiaan. Yhdistyksemme aktiivit tapasivat Hulkin ensimmäistä kertaa kesällä 2013, tuolloin Hulk oli laiha ja erittäin ujo poika, jota muiden koirien läsnäolo jännitti ja se vetäytyi koppiinsa piiloon muita koiria nähdessään. Jo ensimmäisellä tapaamis kerralla poika jäi vahvasti mieleen, sen luotto ihmisiin oli säilynyt läpi kaikkien sen kohtaamien kauheuksien. Vihdoin syksyllä 2015 se pääsi yhdistyksemme sivuille etsimään sitä omaa kotiaan. Tuolloin Hulk oli rohkaistunut hurjasti muita koiria kohtaan ja sen suunnaton rakkaus ihmisiin oli vain kasvanut, eikä sen hurjista nuoruus vuosista ollut jäljellä muistoina kuin enää arvet ympäri Hulkin kehoa. Kun Hulk varattiin marras-joulukuun vaihteessa 2016, oli se upea uutinen, Hulkin kodin etsintää oli seurannut ja tukenut valtava joukko ihailijoita. Hulk saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle 28.12.2016 klo 13.15 usean muun koiran kanssa samalla lennolla, Hulk oli vihdoin tullut kotiin.

Hulk ehti olla kotonaan vain muutaman viikon ennen ensimmäistä eläinlääkärikäyntiä, Hulkilla todettiin tuolla käynnillä vakava anemia ja tulehdustila, Hulk sai antibiootit sekä kipulääkityksen ja pojat kunto nousikin kohtalaista tahtia. Useista eläinlääkärikäynneistä ja laajoista tutkimuksista huolimatta, Hulkin anemian syy oli pitkään epäselvä. 17.02. illalla Hulkin käytös äkisti muuttui, poika oli levoton ja selkeästi kipeä. Seuraavana aamuna Hulkilla todettiin syöpä, joka oli levinnyt sen imusolmukkeisiin, mitään ei ollut enää tehtävissä ja Hulkin omistaja teki rakkaansa puolesta sen maailman raskaimman päätöksen. 18.02.2017 Hulk nukkui ikiuneen.

Hulk ehti olla kotonaan vain hieman alle 2kuukautta, mutta tuona aikana Hulk oli tehnyt omistajaansa lähtemättömän vaikutuksen ja olikin omistajalleen mitä rakkain ja tärkein. Hulk sai kokea sen, minkä jokainen maailman koira ansaitsee, oman kodin lämmön ja rakkauden. Otamme koko yhdistyksemme puolesta osaa Hulkin pois menon johdosta.

 

 

———————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.
Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hulk saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hulk on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hulkin yhteyshenkilö: Tanja Björninen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.