Päivitetty 19.05.2019

Kodin saanut koira: JACKOB


Syntymäaika: Noin 2015-2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kastroitu


Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 16.12.2018)
Jackob on noin 3-vuotias kastroitu uros joka on asunut koko elämänsä ajan rautatieasemalla Romaniassa. Sillä on ollut siellä seuranaan kissoja, joten se on hyvin tottunut olemaan kissojen ympäröimänä ja tuleekin hyvin toimeen näiden kanssa.  Mihaela Soare on romanialainen eläinsuojelija joka asuu Targovistessa, missä myös tuo kyseinen rautatieasema sijaitsee. Mihaela on tuntenut Jackobin kauan sillä hän on säännöllisesti käynyt ruokkimassa poikaa ja kissoja siellä.

Eräänä päivänä kuitenkin Jackobin turvallisuus asettui vaaraan, sillä aseman viereisen baarin juopuneet miehet ajautuivat sanaharkkaan Mihaelan kanssa ja uhkasivat myös Jackobia. Jackob pääsi Mihaelan ja hänen ystävänsä avulla eräälle yksityiselle tarhalle turvaan mutta aitauksen sisäpuolella oleskelu ei vapaudessa kasvaneen pojan mielestä ollut mieluisaa ja niin Jackob pääsi murtautumaan aitauksestaan ja palasi rautatieasemalle. Ei aikaakaan ennenku rankkurit olivat pojan ottaneet kiinni ja kuskanneet kunnalliselle tarhalle, josta Mihaela onneksi pojan löysi ja sai ulos. Siitä hetkestä saakka Jackob on asunut Mihaelalla ja nyt on hänen vuoro astua Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotiaan täältä Suomesta.

Jackob on kooltaan noin 45cm ja painaa noin 17kg .

Muiden koirien kanssa Jackob tulee myös toimeen, mutta Mihaela ei ole nähnyt että olisi leikkinyt pienempien kanssa, vaan se on enemmän yrittänyt saada isompia koiria leikkiin. Leikkii iloisesti myös ihmisen kanssa j anauttii kovasti lenkkeilystä, eli on päässyt Mihaelan kanssa kävelemään välillä. Vieraat ihmiset aiheuttavat alkuun hieman ihmetystä, mutta kun saa rauhassa saa lähestyä, uskaltautuu pian lähemmäksi, antaa koskettaa ja jopa nauttii rapsutuksista ja huomiosta. Ruoasta Jackob saattaa välillä sanoa muille koirille.

19.5.2019

Saimme kuulla Jackobin matkaavan tulevaisuudessa Englantiin.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jackob saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jackob on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jackobin yhteyshenkilö on Mia Takolander

https://www.facebook.com/mihaela.soare.3/videos/1965647643519727/

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.