Päivitetty 19.09.2020

Kotia etsivä koira: JACKOB


Syntymäaika: Noin 2015-2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

19.9.2020
Jackob on reilu 4-vuotias kastroitu uros joka on asunut suuren osan elämänsä ajan rautatieasemalla Romaniassa. Mihaela Soare on romanialainen eläinsuojelija joka asuu Targovistessa, missä myös tuo kyseinen rautatieasema sijaitsee. Mihaela on tuntenut Jackobin kauan sillä hän on säännöllisesti käynyt ruokkimassa poikaa ja alueen kissoja siellä.

Jackob pääsi muuttamaan Englantiin mutta asiat eivät sujuneet hyvin, Jackob stressasi kovasti ja koti ei ilmeisesti ollutkaan sisäistänyt täysin minkälainen alku saattaa olla edellisen tarhakoiran kanssa joten Jackob päätyi uudelleensijoitukseen. Se pääsi toiseen kotiin mutta täältä karkasi pihalta aidan yli, eikä viihtynyt yksin joten Jackob pääsi kotihoitoon kiireellisesti, kunnes se pystyi matkustamaan takaisin Mihaelan luokse Romaniaan, helmikuun lopussa 2020.

Jackob on paljon kokenut koira, joka siis aiemmin jo etsi kotia Kulkurien adoptio-ohjelman kautta. Nyt palautamme Jackobin sivuille, kotia etsiväksi koiraksi.

Jackobille haetaan kotia koirakokeneesta aikuisperheestä, rauhalliselta alueelta. Ensisijaisesti kodin tulisi sijaita omakotitalosta, turvallisesti aidatulla pihalla.

Aidatusta pihasta huolimatta Jackob tulee pitää kytkettynä pihalla alkuviikkoina, eikä sitä saa jättää valvomatta pihalle. Poika menee erittäin sujuvasti aitojen yli. Perheen tulee myös varautua siihen, että yksinoloharjoituksia tulee tehdä Jackobin kanssa alusta saakka, erittäin pienistä hetkistä. Tästäkin keskustellaan prosessin aikana tarkemmin vielä kotiehdokkaiden kanssa. Jackob viihtyy ulkona mutta haukkuu muiden koirien mukana naapureille tai ohikulkijoille. Tämäkin on asia mitä varmasti pystyy työstämään ja muokkaamaan Jackobin käytöksessä, positiivisen koulutuksen kautta. Hihnakävelyt ovat Jackobille tuttja ennestään mutta hän ei valitettavasti tällä hetkellä ole päässyt lainkaan hihnakävelyille, sillä aikaa ja resursseja ei ole tällaiseen. Kannattaa siis varautua myös siihen, että hihnakävelyt ja hihnakäytös ovat asioita mitkä muokkaantuvat sitten pikkuhiljaa kotiutumisen jälkeen.

Jackob tulee vaihtelevasti toimeen muiden koirien kanssa, pienten koirien kanssa on tullut paremmin toimeen kuin suurten tai samaa kokoa olevien. Ihmisten kanssa Jackob tulee toimeen aikuisten, niin naisten kuin miesten kanssa mutta ei pidä/pelkää lapsia. Jackob nauttii kun saa rapsutuksia ja hellyyttä Mihaelalta, ja Mihaela saa myös kantaa tätä mutta tietyt hoitotoimenpiteet ovat sellaiset, jotka tarvitsevat aikaa ja rauhallisuutta jotta Jackob rentoutuu niitä tehdessään.

Jackob on kooltaan noin 45cm ja painaa noin 17kg .

Päivitykset

19.9.2020
Jackob on palannut Mihaelan luokse helmikuun 2020 lopussa ja palaa nyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

19.5.2019
Saimme kuulla Jackobin matkaavan tulevaisuudessa Englantiin.

16.12.2018
Eräänä päivänä kuitenkin Jackobin turvallisuus asettui vaaraan, sillä aseman viereisen baarin juopuneet miehet ajautuivat sanaharkkaan Mihaelan kanssa ja uhkasivat myös Jackobia. Jackob pääsi Mihaelan ja hänen ystävänsä avulla eräälle yksityiselle tarhalle turvaan mutta aitauksen sisäpuolella oleskelu ei vapaudessa kasvaneen pojan mielestä ollut mieluisaa ja niin Jackob pääsi murtautumaan aitauksestaan ja palasi rautatieasemalle. Ei aikaakaan ennenku rankkurit olivat pojan ottaneet kiinni ja kuskanneet kunnalliselle tarhalle, josta Mihaela onneksi pojan löysi ja sai ulos. Siitä hetkestä saakka Jackob on asunut Mihaelalla ja nyt on hänen vuoro astua Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotiaan täältä Suomesta.

Muiden koirien kanssa Jackob on tullut myös toimeen.. Leikkii iloisesti myös ihmisen kanssa ja nauttii kovasti lenkkeilystä, eli on päässyt Mihaelan kanssa kävelemään välillä. Vieraat ihmiset aiheuttavat alkuun hieman ihmetystä mutta kun saa rauhassa saa lähestyä, uskaltautuu pian lähemmäksi ja antaa koskettaa ja jopa nauttii rapsutuksista ja huomiosta. Ruoasta Jackob saattaa välillä sanoa muille koirille.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jackob saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jackob on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jackobin yhteyshenkilö on Mia Takolander

https://www.facebook.com/mihaela.soare.3/videos/1965647643519727/

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.