Päivitetty 26.04.2016

Kodin saanut koira: JANETTE (Nyk. NETTE)


Janette

JANETTE

* arvioitu syntymäaika 09-10/ 2013

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

16.3.2014
Kuraistakin kuraisemman Romanian reissun aikana aktiivimme tutustuiva moneen uuteen koiraan, niin isoon, kuin pieneenkin, niin pentuun kuin myös senioreihin. Mennyt syksy tai tämä kevät ei ole tehnyt poikkeusta siihen että pentuja ja lisää pentuja löytyy joka paikasta pitkin romaniaa. Niitä hylätään oman onnensa nojaan milloin teiden varsille, milloin pahvilaatikossa eläinsuojelijoiden ovien taakse.

Anda Murgun uudella Jilavan tarhalla on myös pentuja jos minkä väristä ja kokoista. Yhdessä häkissä asusteli yhdeksän pentua, Janette oli yksi heistä.

Janette oli pentuehäkin reippain ja rohkein tyttö. Se tuli oma-aloitteisesti hakemaan uusilta ihmisiltä huomiota ja kiehnäsi tulijoiden jaloissa minkä vain ehti. Kaiken tuon kuran alla, vaikka ette ehkä uskokaan, on Janeten turkki punertava, laineikas ja  melko paksu.Tällä hetkellä Janetella on painoa n.6 kg ja siitä kasvaa aikuisena keskikokoinen koira.

Tämä pieni kurapentu on kaikessa koomisuudessaankin aika normaali kasvava pentu, jonka päivät kuluvat toisia pentuja leikittäessä ja kiusatessa 🙂 Janeten olisi kuitenkin hyvä alkaa opettelemaan hiljalleen myös kotikoiran saloja. Tuota varten tyttö kuitenkin tarvitsee oman kodin ja oman ihmisen, joka alkaa sitä kouluttamaan, kenties sinä voisit auttaa tässä kohtaan?

Muistathan kuitenkin että koiran hankkiminen ei ole hätiköity päätös ja olet valmis tarjoamaan koiralle kodin mahdollisesti jopa 15 vuodeksi.

9.6.2014
Pienestä kurapennusta on menneiden kuukausien aikana venähtänyt kaunis nuori narttu. Pörröinen vauvaturkki on tiessään ja tilalla upea punertavan sävyinen mantteli. Onneksi sama iloinen ja rohkea lapsenmieli on Janetella kuitenkin edelleen tallella.

Ensimmäisenä koirista se ryntää häkin ovelle vastaan, huiskii hännällä mennessään ja suukottelee ihmisiä kiitoksena saamastaan huomiosta. Alina, joka kiertelee häkeissä kanssamme, kertoi myös että Janette ei hauku. Tokihan kaikki koirat joskus haukkuvat, mutta Janette ei turhista asioista aukaise äänijänteitään 😉 Tämän vuoksi sen tuleva koti voisi myös sijaita kerrostalossa.

Tällähetkellä Janetella on painoa n.12-15 kg ja se on hieman liian hoikassa kunnossa. Säkäkorkeutta tytöllä oli n.45 cm.

Janette matkusti Suomeen kotihoitoon 11.10.2014
Kunhan tyttö on kotiutunut hetken hoitopaikkaansa, niin päivittelemme Janetelle uusia kuulumisia 🙂

28.10.2014
On kulunut reilu pari viikkoa siitä kun Janette laski tassunsa Suomen maankamaralle. Se oli tytölle huitsin jännittävä tilanne. Andan tarhalta Suomeen saapuminen ja lajitovereiden turva joka Janetella tarhalla oli, on kaikki taakse jäänyttä. Uusi tilanne on ollut Janetelle haastavaa ja alkukankeutta jännittämisen vuoksi onkin ollut havaittavissa.

Ohessa kotihoitajan kertomaa nykytilanteesta:
Kissasta on tullut Janeten kaveri, ensin tyttö pelkäsi sitä hirmuisesti, mutta nyt jo tekis mieli vähän leikkiä sen kanssa 🙂
Lelujen päälle Janette ei oikein ymmärrä mitään ja se onkin yksin ollessaan syönyt vähän kaikennäköistä… vaikka tytölle on yksinollessaan jätetty tekemistä (aktivointileluja, leluja, luita), jostain syystä minun tavarani ovat olleet paljon mielenkiintoisempia 😉
Ulkona Janette pelkää vähän kaikkea mm. autoja. Metsässä sitävastoin tykkää mennä reippaasti. Hihnassa vetää kyllä, mutta valjaiden kanssa on vältytty rimpuilemis-paniikeilta, mutta panta onkin sitten toinen juttu…
Minuun Janette on alkanut luottaa, esimerkiksi jos istun lattialla niin tulee koko ajan luokseni. Uusia ihmisiä pelkää ja arkailee vielä. Miehiä kohtaan Janette on kuitenkin ok.
Meillä kävi kylässä myös koirakaveri, ensin Janette tärisi ja pyrki syliini, eikä meinannut uskaltautua ollenkaan ulos talosta. Houkuttelun jälkeen kuitenkin mentiin ulkona iloisesti yhdessä.
Janettea ei ulkona kiinnosta lelut eikä ruoka, joten sen motivoiminen on hieman haastavaa. Johtunee edelleen jännityksestä ja siitä että ulkona on tarkkailtava niin paljon kaikkea muuta.
Janette haukkuu joskus outoja ääniä, mutta on kuitenkin melko hiljainen tapaus.

Sisäsiiteydessä Janetella riittää vielä tovin harjoiteltavaa!
Lisätään Janetelle myöhemmin uusia kuvia.

2.11.2014
Lisätty Janetelle muutama uusi kuva kotihoidosta.

Janette on steriloitu ja se luovutetaan uuteen kotiinsa sirutettuna, asianmukaiset rokotukset kunnossa, loishäädettynä, uuden EU-passin kera. Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

19.11.2014
Janeten kotihoitajat ihastuivat tyttöseen niin paljon että Janette sai sieltä ikioman kodin loppuiäkseen 🙂

1.12.2014
Neten kuulumisia ihka omasta kodista:

Kotihoitoon meille tullut arka reppana on reipastunut paljon. Janetesta tuli pelkkä Nette.
Jotkin uudet asiat toki ovat vielä jännittäviä, etenkin paljon haukkuvat koirat sekä koirat, jotka ovat liian innokkaasti tulossa tutustumaan. Sen sijaan kissat, myös vieraat kissat, olis Neten mielestä niin kivoja leikkikavereita!
Autossa matkustaminenkin sujuu rauhassa takapenkillä löhöillen, kunhan tyttösen saa autoon houkuteltua. Reipastuttuaan sitä on myös helpompi opettaa herkkujen avulla, esimerkiksi tuo autoon meno. Aluksi kun ei meinannut oikein herkut maistua.
Nette rakastaa leikkiä sille tarkoitetuilla leluilla, välillä saattaa jonkun kenkäkin kyllä leikkeihin eksyä, mutta suuremmilta tuhoilta olemme välttyneet (ainakin toistaiseksi 😉 ). Metsän rauhassa lenkkeily kuuluu Neten lemppareihin, siellä on kiva mennä jälkien perässä ja hyppiä kivien päällä, kuitenkin vilkkaammissakin paikoissa lenkkeily on sujunut ihan hyvin.
Kaulapannalla, joka aiheutti paniikkia, on lyhyitä lenkkejä tehty ja kaulapanta alkaakin olla OK, pidemmillä lenkeillä kuitenkin suosimme valjaita.
Painoakin on Netelle tullut hieman lisää. Kynsien leikkaaminen sujuu hyvin, jos joku rapsuttelee samaan aikaan. Harjaamista vähän kummastelee, mutta tätäkin harjoitellaan hellin ottein ja lyhyitä aikoja kerrallaan.
19.4.2015
Neten omistaja laitteli meille uusia kuulumisia:
Melkein puoli vuotta aikaa siitä kun pelokas reppana tuli talouteemme.  Vähän jännitti itseäkin miten tullaan pärjäämään, kun ei ollut itselläkään kokemusta ihan näin arasta koirasta. Rauhallisin ottein ja mielin olemme saaneet luottamuksen syntymään ja pelkotiloja vähennettyä.
Itseasiassa Netteä ei voisi uskoa samaksi koiraksi enää. Lähinnä jännitystä aiheuttaa paljon haukkuvat koirat, sekä jotkin ihmiset.
Muutamia koirakavereita kuitenkin ollaan saatu ja pari koiraa on meillä ollut yökylässäkin.
Nette rakastaa vieressä makoilua sekä rapsuttelua.
Nykyään, Neten ollessa rennompi, on siitä kuoriutunut pentumainen puoli ja sekin osaa olla välillä täysin hulivili 😉
26.4. 2016
Pahimmat pelkonsa voittanut ja hienosti kotiutunut Netta on laittanut omistajansa kirjoittelemaan meille kuulumisia:
“Janette, nykyään pelkkä Nette on tämän lähes 1,5 vuoden aikana kehkeytynyt kelpo koiraksi, vaikka alussa kamppailtiin pelkotilojen kanssa. Se on leikkisä, innokas ja energiaa riittää. Neten lempparipuuhaa onkin metsässä vapaana juoksentelu, se menee hyvin ketterästi kaatuneiden puiden sekä kivien yli ja jaksaisi juoksennella tuntikausia. Nette rakastaa myös lunta, sitä on ihana kaivaa, sinne on ihana työntää päänsä ja sitä on ihanaa syödä!
Tuosta “melko hiljaisesta” koirasta lähtee nykyään myös ääntä. Enemmän alkoi ääntään käyttämään kun meille muutti toinen koira elokuun lopulla. Murinaa ja haukkumista leikkiessä. Nette myös ilmoittaa jos pihalla  joku liikkuu.
Neten kaveriksi tosiaan tuli amstaff/pitbull uros, joka on kodinvaihtaja Suomesta. Pientä paikan hakemista oli kummallakin koiralla aluksi, mutta nykyisin ovat ihan parhaita kavereita, tosin Bopi ei jaksaisi aina kiinnostua Neten leikeistä.
Neten kanssa kävimme myös arkitottelevaisuuskurssin, se oli kyllä aika jännä paikka ja meidän osalta kurssi menikin enemmän ihmisen ja koiran siteen vahvistamiseen ja ympärillä olevaan hälinään totutteluun kuin uusien temppujen opettelemiseen. Netteä pelotti kurssilla aluksi ja se kovasti koitti syliini kiivetä, kyllä, tuo 20 kiloa painava koira. Kurssin lopulla kuitenkin Nette halusi niin kovasti tutustumaan kurssitovereihin (toisiin koiriin), että temppurata harjoitus meinasi mennä plörinäksi myös muiden osalta…
Jokatapauksessa, Nette on aivan upea koira ja on varmasti ollut elämäni parhaita päätöksiä antaa koti tuolle “kotihoitolaiselle”.”
Myös uusia kuvia lisätty Netalle.

Janeten varausta hoiti Kata

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.