Enkelikoira: JESSY

Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Pirkanmaa, Suomi
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja tausta

169.6.2019
Jessy on alunperin muuttanut Suomeen Virosta kesällä 2012, jolloin se adoptoitiin ensimmäiseen omaan kotiinsa. Elämäntilanne muuttui ja omistaja päätti suru puserossa antaa Jessyn etsiä itselleen uuden kodin, jossa sille olisi enemmän aikaa ja säännöllisyyttä.

Monien vaiheiden ja runsaan epäonnen jälkeen Jessy etsii nyt sitä lopullista perhettä, jonka kanssa se saisi elää onnellisena kotikoirana, nauttien ihmisen läheisyydestä ja mielekkäistä lenkeistä ja yhteisestä tekemisestä. Jessy on ihmisläheinen koira, joka rakastaa olla lähellä ja nauttia silityksistä ja rapsutuksista. Uiminen ja metsässä lenkkeily ovat kovasti Jessyn mieleen.

Jessy on päässyt olemaan sille entuudestaan tuntemattoman henkilön kanssa hetken, jolloin myös olemme saaneet hieman laajempaa kuvaa Jessystä. Pakko on todeta, että ottaen huomioon kaikki muutokset mitä Jessyn elämässä on ollut, niin on se huikean tasapainoinen ja hyväluonteinen koira! Jessy luottaa ihmiseen ja nauttii yhteisestä tekemisestä, ulkoilusta ja arjen seikkailuista. Aivan varmasti Jessy nauttisi myös suunnattomasti käydä myös vaelluksilla ja muilla retkillä. Jessy on ihmisen koira. Joku ihminen/perhe on onnekas kun sen huomaa ja päätyy antamaan sille sen loppuelämän kodin. Tällä henkilöllä kenen luokse Jessy pääsi hetkeksi viettämään aikaa on myös pari kissaa. Kissojen kanssa ei Jessyllä ole ollut ongelmaa, vaan on suhtautunut kohteliaasti ja fiksusti näihin. Jessy on mennyt todella hienosti lenkeillä, myös lenkillä missä oli mukana toinen henkilö lastenvaunujen ja oman koiransa kanssa.

Se mitä Jessyn kanssa on tärkeää lähteä harjoittelemaan johdonmukaisesti ja pienistä hetkistä alkaen, on yksinolo. Jessy on motivoitunut oppilas ja kokenut kouluttaja arvioi Jessyn pystyvän tottumaan myös pidempiaikaiseen yksinoloon sopivien harjoitusten kautta ja hyödyntäen mahdollisesti jotain tukihoitoa alkuun. Tällaista tarpeeksi johdonmukaista harjoitusta ei Jessyn kohdalla ole vielä tehty missään, sitoutuneesti. Nyt Jessy on nukkunut toisessa huoneessa kuin henkilö kenen luona se on ollut, ja se on nukkunut yönsä hyvin ja levollisesti. Yksinolo on myös sujunut ensimmäisen tunnin hyvin. Tämän jälkeen Jessy on alkanut odottamaan ja kuuntelemaan kaikkia ääniä tarkemmin ja on myös itkenyt tietyin väliajoin. Nyt kun tämän asian tiedostaa, on myös hyvä lähteä sitä harjoittelemaan ja pilkkomaan harjoituksia osiin.

Pyydämme muistamaan, että koira joka on joutunut siirtymään paikasta toiseen niin paljon kun Jessy on joutunut, saattaa ihan  ymmärrettävästi olla stressaantunut, ainakin aluksi. Tällöin on tärkeää oikeasti antaa koiralle aikaa, rauhoittaa arki ja totutella koira rauhassa siihen uuteen elämään ja arkeen, uudessa perheessä. On hyvä luoda rutiineja, joita koko perhe noudattaa ja tällä tavalla auttaa koiraa kotiutumaan ja toteamaan, että kaikki on ok ja täällä minun on hyvä olla. Jessy on kuitenkin osoittanut voivansa rentoutua melko pikaisella aikataululla, mikäli ihminen osaa tulkita ja tukea sitä oikein.

Jessylle etsitään ehdottoman sitoutunutta aikuiskotia. Se on ollut tarkka resursseistaan aiemmin, joten ensisijaisesti etsimme kotia jossa se saa olla ainoana silmäteränä. Katsomme kuitenkin tilannetta aina tapauskohtaisesti. Pikkulasten perheeseen ei Jessyä tulla luovuttamaan.

Korkeutta Jessyllä on vähän vajaa 60cm, painoa noin 30kg.

Päivitykset

16.5.2023
Saimme suru-uutisen Jessyn perheeltä, tyttö on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Kiitos Jessyn perheelle, että annoitte hänelle rakastavan ja huolehtivan kodin <3 Osanottomme suureen suruun. Profiiliin lisätty Jessystä kuvia kotona vuosilta 2022 ja 2023.

“Vielä hetki sitten ulkoiltiin pitkästi Jessyn nauttiessa kevään tuoksuista ja leikittiin jessyn lempileluilla krokotiililla ja muurahaiskarhulla. Jessy oli ihana rakas kulta, aivan täydellinen tyttö. Jessy jätti jälkeensä valtavan surun ja ikävän mutta myös onnen ja ilon tunteita siitä, että saatiin hänet elämäämme. Jessy oli tosi positiivinen tsemppaaja, hän oli erittäin oppivainen ja olisi tehnyt mitä vaan tehdäkseen mitä häneltä pyydetään. Jessy rakasti olla kainalossa, uutta lunta, rapsutuksia ja kauniita sanoja ja kehuja. Käytiin koirakoulussa erilaisilla arjen käytöksen kursseilla ja noseworkissa. Käytiin tutkimusmatkailemassa erilaisissa luontokohteissa. Jessystä oli ihan parasta puuhata yhdessä. Ei voida koskaan unohtaa Jessyä, hän antoi meille niin paljon muttei ottanut mitään.” -Jessyn oma perhe

14.6.2019
Jessyn tarina on koskettanut meitä kaikkia yhdistyksen aktiivia erittäin paljon. Jessyn vuoksi ollaan vuodatettu kyyneliä, toivottu parasta, murehdittu ja tehty parhaamme. Välillä ollaan lähestulkoot rämmitty epätoivossa, kun kaikesta ihanuudestaan huolimatta Jessyä ei ole onni kohdannut. Jessy on kaivannut pysyviä ihmissuhteita. Ties mitä sen päässä on liikkunut kun kasvot ja ympäristö on vaihtunut toisesta toiseen. Tasapainoinen ja fiksu koira Jessy ehdottomasti on. Se on jatkuvasti, kaikesta huolimatta aina kohdannut uudet ihmiset hyvin luottavaisesti ja avoimesti.

Nyt. Nyt Jessy kohtasi pariskunnan joka todistetusti tietää mitä sitoutuneisuus tarkoittaa. Se kohtasi ihmiset jotka tunsivat sydämessään, että tämä on meidän puuttuva palanen. Se kohtasi perheensä. Ja nyt Jessy on matkalla Kotiin <3

27.4.2019
Jessy odottaa yhä kodin löytymistä. Kyseiseen hoitopaikkaan hän pääsi hätäsijoituksena. Jessy on mitä ihanin koira, avoin ihmisille ja nauttii yhteisestä tekemisestä. On asunut kotioloissa jo vuodesta 2012 saakka joten on ihan täysin kotikoira jo. Lisätty uusi video metsälenkiltä ja muutama kuva. Jessy on nyt ollut tässä tilapäisessä hoitopaikassaan 10 päivää. Jessyn tämän hetkinen hoitaja kertoo Jessyn olevan helppo koira, jolla vaan ollut epäonnea paljon. Sisätiloissa Jessy ei ole muiden kanssa ollut mutta lenkillä se menee hyvin muiden koirien kanssa ja on osannut ohittaa myös nätisti. Myös kissojen kanssa on ollut tosi nätisti. Eroahdistusta ei ole ollut havaittavissa täällä hoitopaikassaa, Jessy ei ole tuhonut mitään eikä jäänyt itkemään perään. Saattaa olla, että se johtuu siitä, että se on päässyt eri tavalla nyt tekemään, touhuilemaan ja liikkumaan kuin ennen. Hoitopaikka myös sijaitsee rauhallisella alueella.

Yhteenveto Jessyn elämästä vuodelta 2012 nykyhetkeen, 20.4.2019.
Jessy on koira joka ei ole syntynyt onnekkaimpien tähtien alla. Jessyn taivalta olemme päässeet seuraamaan 12.6.2016 lähtien, kun se tuotiin kadultaViron Virunmaan tarhalle Rakvereen. Tuolloin kyseinen tarha oli Kulkurien yhteistyötarha ja koska Jessyllä ei ollut mikrosirua, eikä kukaan tullut sitä hakemaan, se alkoi etsimään uutta kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Tuolloin Jessy oli noin vuoden ikäinen.

Syyskuussa 2012 Jessy matkasi ensimmäiseen kotiinsa Suomeen, mutta kesällä 2018 Jessy tuli uudelleen kotia etsiväksi koiraksi johtuen omistajan muuttuneesta elämäntilanteesta, joka johti siihen, että Jessy joutui seilaamaan eri hoitopaikkojen välillä useasti. Lopulta omistaja teki itselleen vaikean, mutta Jessyä ajatellen epäitsekkään päätöksen antaa sen löytää uuden kodin ja perheen, jossa sen ei tarvitsisi elää ns matkalaukkuelämää, vaan jossa on rutiineja ja tasaisempi arki.

Tämän jälkeen Jessy on valitettavasti päätynyt aikamoiseen vuoristorataan, joka on nostattanut tytön stressiä melkoisesti. Se adoptoitiin perheeseen jolla oli lapsia. Kävi ilmi, että Jessy koki vaikeana sen, että lapset liikkuivat vauhdilla ja meteliäkin heistä lähti suhteellisen paljon, kuten lapsista luonnollisesti lähtee heidän leikkiessä. Jessyä nämä asiat kuitenkin stressasivat ja se alkoi puolustaa omaa tilaansa ja asioita mitä se koki resursseikseen. Tilanne eskaloitui ja vaikka Jessy perheen aikuisille oli mitä kultaisin ja kuuliain koira päätös tehtiin, että Jessyä eikä lapsia kohtaan ole reilua pitkittää tilannetta joka stressasi kaikkia osapuolia. Näin Jessy palasi taas kotia etsiväksi koiraksi Kulkurien sivuille. Tällä kertaa etsittiin perhettä, jossa ei ole lapsia.

Jessy pääsi muuttamaan uuteen perheeseen helmikussa 2019. Stressitasot olivat korkealla ja oli myös tiedossa, että Jessyllä oli ollut taipumusta stressin ollessa koholla, myös reagoida yksinoloa jonkin verran. Perheessä oli kuitenkin se hyvä tilanne, että Jessy ei joutuisi olemaan yksin juuri ollenkaan alussa, vaan perhe kerkeisi pikkuhiljaa totutella sitä yksinoloon ennenkuin se joutuisi jäämään pidemmäksi ajaksi yksin. Tilanne kuitenkin muuttui ja Jessy joutuikin jäämään yksin työpäivien ajaksi. Tämä sai aikaan sen, että Jessy keksi omaa tekemistä mm. levittämällä ruokanappulansa pisin huonetta ja varastamalla leipää kaapista ja piilottamalla sitä sohvatyynyjen väliin. Jessy on myös jäänyt itkemään omistajansa perään. Perhe koki ettei heidän resurssit ja voimavarat kuitenkaan riitä ja näin Jessy jälleen kerran palautuu yhdistykselle ja kotia etsimään, kun se oli ollut vain reilu 2 kuukautta kodissa.

Viimeisin koti kirjoitti Jessystä muun muassa näin: ”Jessy on 7-8 vuotta vanha innokas ja ihmisystävällinen rouva. Muitten koirien kanssa hän ei tule toimeen ja on näissä tilanteissa todella puolustavainen omistajaansa kohtaan. Perheen kotona ollessa Jessy rakastaa läheisyyttä ja apsutusta sekä leikkejä. Hänellä on hyvät käytöstavat silloin kun stressiä ei ole liikaa, kuuntelee ja osaa seurata komentoja, eikä hän myöskään häiriinny kynsien leikkuusta taikka hampaiden harjaamisesta.”, ”Jessy pitää myös todella paljon ulkona seikkailusta metsissä taikka järven rannalla. Kaupungissa kulkemisesta hän ei tykkää ja stressaantuu erittäin helposti.”

Jessy pääsi pikasijoituksella kotihoitoon, sillä asialla oli kiire. Se matkasi Pirkanmaalle 17.4.2019. Ensimmäiset kuulumiset kotihoitajalta on, että kyseessä on todella kiva koira, joka vähän vinkui ekat yöt mutta parin yön jälkeen sekin alkoi helpottamaan. Jessy on hoitopaikassa jossa asuu myös muita koiria ja eläimiä ja koska se ei niin välitä muista koirista se on eristettynä omaan tilaansa talossa.

Jessy on upea yksilö, joka todellakin nauttii tehdä asioita yhdessä ihmisten kanssa. Se rakastaa uimista ja metsässä samoilu on myös toinen asia mistä se pitää paljon. Jessy olisi aivan mahtava koira esim aikuiselle pariskunnalle, joka asuisi hieman rauhallisemmalla alueella ja kellä ei ole pieniä lapsia (alakouluikäisiä ja nuorempia). Jessyn tulisi myös saada olla ainoa silmäterä ja koska se on hieman vanhemmasta iästään huolimatta yhä aktiivinen ja energinen koira, sen kanssa tulisi jaksaa lenkkeillä ja tehdä asioita. Jessy osaa kuitenkin myös erinomaisesti rauhoittua ja nauttia läheisyydestä. Nyt käännetään Jessyn onni ympäri ja etsitään sille se lopullinen koti.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Jessy on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja steriloitu. Lisäksi Jessy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jessyn yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: