Kodin saanut: FENJA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

FENJA

* n. 2-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

15.06.2013

Buzaun kylässä, 110 kilometrin päässä Bukarestista, sijaitsi kunnallinen koiratarha, jossa olot olivat romanialaisten julkisten tarhojen tapaan hyvin askeettiset ja muistuttivat lähinnä koirien keskitysleiriä. Ruokaa, lämpöä ja tilaa oli olemattomasti, kukaan ei välittänyt koirien alkeellisestakaan hyvinvoinnista, ja tulevaisuus oli synkkä.

Viime talven aikana tilanne meni mahdottomaksi, sillä tarha sijaitsee peltojen ja metsän takana, jonne ei lumen takia välillä päässyt moneen päivään. Romanialaiset eläinsuojelijat kokosivat voimansa entisestään raskaan työnsä lisäksi, ja pelastivat tarhalta 40-50 koiraa eri hoitopaikkoihin ja yksityisiin tarhoihin.Buzaun koirista osa on tällä hetkellä yhteistyökumppanimme Anda Murgun vastuulla, ja moni niistä on jo löytänyt Kulkureiden kautta oman kodin Suomesta.

Fenja on yksi Buzausta pelastetuista koirista. Kuten moni tuolta tarhalta poispäässeistä koirista, Fenjakin vaikuttaa olevan todellinen helmi! Sitä voi kuvailla kaikin puolin ihanteelliseksi kaverikoiraksi, joka voisi soveltua monentyyppisiin perheisiin.

Fenja on kooltaan pieni, kutakuinkin 32 cm:n korkuinen. Ikää sille on kertynyt vasta noin kahden vuoden verran. Fenja tuntuu tykkäävän kaikista ihmisistä ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Fenja nauttii rapsutuksista ja paijauksista, ja hakeutuu mielellään tilanteisiin, joissa se saa huomiota ja lämmintä kohtelua, josta se aiemmin on jäänyt paitsi. Vaikka Fenja onkin luonteeltaan sosiaalinen ja reipas, se ei ole mikään häseltäjä. Se on valtavan kiltti, sitä on helppo käsitellä ja Andan luona hoitotoimenpiteet ovat sujuneet todella helposti. Fenja ei ole kova haukkumaan, joten sen tuleva koti voisi sijaita kerrostalossakin.

Fenja etsii sitoutunutta, rakastavaa kotia, jossa sille tarjotaan huolenpitoa ja hyvää, laadukasta koiran elämää loppuelämän ajaksi. Fenjalla, kuten suurella osalla rescuekoirista yleensäkään, ei välttämättä ole mitään käsitystä sisäsiisteydestä tai hihnassa kävelystä, joten uuden kodin pitää varautua aloittamaan alusta ja opettaa Fenjalle rauhallisesti ja turvallisesti uuden elämän perusasiat.

Fenja tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana. Huom. Kuvissa näkyvä korvan vaurio johtuu korvamerkin poistamisesta ja paranee varmasti pian.

Tutustu huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan, ettei mitään eläintä saa ottaa hetken mielijohteesta.

29.06.2013

Fenja on varattu <3

23.07.2013

Fenja on saanut oman kodin Suomesta <3

Fenjan varausasioita hoiti Taija.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: