Kodin saanut: CIORIX (nyk. Greta)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

CIORIX

* noin 4-vuotias

* steriloitu narttu

* Romaniassa

* HUOM. matkustaa Suomeen 22.7.!

 

 

 

18.5.2013

Etsitkö aitoa, hyväntuulista, pientä seurakoiraa? Sellaista, joka katsoo sinua palvoen, painautuu tiiviisti kättäsi vasten saadessaan rapsutuksia ja käpertyy kainaloosi sohvannurkkaan sateisena syyspäivänä? Et ehkä kaipaa itsellesi nelijalkaista juoksulenkkikaveria, mutta lepposille päiväkävelyille toivoisit saavasi mukavaa seuraa. Jos vastaat kyllä, Ciorix on koirakaveri sinun makuusi.

Ihmisen huomiosta suunnattomasti nauttiva Ciorix asuu tällä hetkellä romanialaisen eläinsuojelija Anda Murgun luona osana monipäistä koiralaumaa. Andan hoiviin Ciorix oli päätynyt noin pari vuotta sitten eräänä kylmänä talvipäivänä, kun paikallinen kissojen pelastamiseen keskittyvä eläinsuojelija oli löytänyt Ciorixin Bukarestin kaduilta keskeltä kinoksia. Nainen ei uskaltanut viedä peloissaan ollutta koiraa kotiinsa kissojen sekaan, joten siinä kohtaa Anda tuli apuun, ja otti hylätyn siipiensä suojaan.

Luonteeltaan pikkuinen musta Ciorix-tyttö on todella rakastettava. Se on erittäin sosiaalinen, ystävällinen ja rapsutuksia aktiivisesti kerjäävä, noin nelivuotias tyttö. Korkeutta sillä on noin 30 cm. Vaikka pikkumusta kulkeekin muiden koirien seassa kuin kala vedessä, Andan mukaan tyttö voisi sopia mainiosti perheen ainoaksi koiraksi, sellaiseksi, joka saisi tulevan omistajansa jakamattoman huomion. Se ei ole kova haukkumaan, joten sitä voisi ajatella myös kerrostalon asukkaaksi. Ciorix tulee toimeen myös kissojen kanssa.

Painoa Ciorixilla on 7-8 kilon verran. Sillä on ollut valokuvissakin näkyvä ns. kirsikkasilmä, joka on juuri operoitu (14.5). Leikkaus on sujunut hyvin.

Muistathan, että mitään eläintä ei saa ottaa hetken mielijohteesta. Koiran tulee mahtua elämäsi eri tilanteisiin. Koska Ciorix on jo kertaallen hylätty, toista pettymystä sen elämään ei sovi.

Ciorix tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

28.5.2013

Ciorixin silmä on parantunut hienosti operaatiosta. Pikkukoira olisi ihan valmis matkustamaan jo omaan kotiinsa!

11.06.2013

Viime viikolla Romaniassa vierailleet aktiivimme kävivät tervehtimässä Andaa ja tapasivat tuolloin myös Ciorixin, joka oli vastaanottanut suomalaiset vieraat ilosta pomppien. Se on yhä yhtä lemmenkipeä kuin ennenkin! Opertoitu silmä näyttää hyvältä; hienoista vuotoa siinä on silloin tällöin, mutta muutoin parantuminen on ollut odotetunlaista. Nyt siltä puuttuu enää Oma Ihminen, jonka se voi hukuttaa rakkauteen ja hyvään mieleen.

05.07.2013

Ciorix on odottanut jo pitkään omaa kotia – ihme juttu, sillä se on oikeasti fantastinen kaikin tavoin: kiltti, seurallinen, hyväntuulinen, kätevänkokoinen ja valtavan kaunis. Kuka haluaisi ottaa tämän lempeän, rauhallisen ja ystävällisen koiran seuraneidikseen, päiväkävelykaverikseen ja parhaaksi ystäväkseen?

15.07.2013

Ciorix matkustaa Suomeen 22.7. ja etsii yhä kotia! Kun se laskeutuu Helsinki-Vantaan lentokentälle, ehkäpä sitä olisi vastassa se ihan oma ihminen?

15.7.2013

Ciorix on juuri varattu ja pääsee ensi maanantaina suoraan omaan kotiin <3

23.07.2013

Ciorix on saanut oman kodin Suomesta <3

Ciorix varausasioita hoiti Taija.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: