Päivitetty 27.12.2018

Enkelikoira: FIONA


FIONA

* noin 2-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

13.06.2013

Nöyrän Fionan elämä on selviytymistä päivästä toiseen huolimatta siitä, että se elää tarhalla. Valitettavasti kaunis ja lempeä ransukoira on joutunut lajitoveriensa kiusaamaksi ja alistuu täysin muille koirille. Ja masentuu.

Tämä noin 50-55 cm:n korkuinen turrikka on tullut muutaman kuukauden ikäisenä romanialaisen eläinsuojelija Anda Murgun luokse ja viettänyt koiria täynnä olevassa pihapiirissä käytännössä koko lyhyen elämänsä. Aiemmin se oli leikkinyt innoissaan Frodo-nimisen uroskoiran kanssa, mutta Frodon saatua kodin Suomesta tammikuussa, Fionalle ei jäänyt samalla aaltopituudella olevaa kaveria, ja se joutui muiden koirien kiusaamaksi. Fiona on enemmän alistuvaa kuin dominoivaa sorttia ja jää isossa laumassa konfliktien keskellä aina alakynteen. Se ei tee itsestään numeroa eikä ole kova haukkumaan.

Anda siirsi tytön erääseen yksityiseen koirasuojaan muutama viikko takaperin, mutta Fiona ei ole sinne vielä kotiutunut eikä nauti olostaan; se on saanut turhan monta kertaa siipeensä ja on vielä ihmeissään muutosta. Aiemmin Fiona on ollut sosiaalisempi ja mikä surullisinta, se hiljalleen vetäytyy yhä enemmän kuoreensa.

Kun Kulkureiden aktiivit vierailivat kesäkuun alussa tässä yksityisessä koirasuojassa, he eivät ensin olleet huomata Fionaa. Reppana oli istunut koppinsa takana piilossa, ujostellut vieraita ihmisiä ja pelännyt pomottavaa tarhakaveriaan.

Nyt Fionan olisi korkea aika löytää oma, rauhallinen koti ja jättää ikuisen pahnanpohjimmaisen asema taakseen – ihan jo oman turvallisuutensakin vuoksi.

Fiona etsii aikuista, ymmärtäväistä perhettä, jossa ollaan valmiita panostamaan herkän ja rauhaa rakastavan tytön sopeutumiseen. Kaupungin hälinään se tuskin toivoo päätyvänsä enkä usko sen kaipaavaan karvaisia kavereitakaan uudessa kodissaan. Sen sijaan se arvostaisi lempeää ja kärsivällistä kohtelua perheessä, jossa se saisi elää rakastettuna loppuikänsä. Fionassa pilkistää leikkisä, iloinen koira, joka varmasti pääsee oikeuksiinsa turvallisissa oloissa, kunhan neiti on ensin voittanut varovaisuutensa, oppinut luottamaan ihmisiinsä ja siihen, ettei sille tapahdu enää mitään pahaa.

Fiona tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

13.07.2013

Fiona on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnentyttö <3

11.8.2013

Fiona matkusti omaan kotiinsa Suomeen 10.8.2013.

26.11.2013

Fiona on siirtynyt koiraenkeleihin. Run free, Fiona <3

Jos olet tutustunut huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja uskot voivasi tarjota Fionale turvallisen, virikkeellisen ja johdonmukaisesti sitä kasvattavan kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.