Kodin saanut: CHRISTINA (nyk. Ginna)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

CHRISTINA

* n. 3-vuotias

* steriloitu narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

20.06.2013

Yhteistyökumppaniimme Anda Murguun otettiin yhteyttä, kun Bukarestin liepeillä asuva vanha rouva ei enää pärjännyt yksin koiralaumansa kanssa. Rouva Ioana on erittäin köyhä, mutta sydämellinen ja hyvin eläinrakas. Alunperin hän oli pelastanut kadulta luokseen kaksi narttukoiraa, mutta koska hänellä ei ollut varaa steriloittaa niitä, ne tekivät pennut ja toisetkin, kunnes koiria oli yli 20.

Tässä vaiheessa sana kiiri Andan ja muiden romanialaisten eläinsuojelijoiden korviin ja yhdessä he järjestivät rouva Ioanalle apua. Kaikki nartut steriloitiin ja osalle etsittiin uudet kodit. Suomeen näistä kauniista ja lemmenkipeistä makkarakoirista on jo matkustanut 4.

Christina on rauhallinen ja kiltti pieni tyttö, joka tulee toimeen niin koirien kuin kissojenkin kanssa. Korkeutta sillä on noin 35 cm ja painoa n. 8-10 kg. Vaikka Chirstina kuuluukin näihin makkarakoiriin, se on rakenteeltaan siro. Luonteeltaan se on herttainen ja lempeä, mutta jokseenkin arka. Se päästää ilo- ja jännityspissejä. Ymmärtäväisissä käsissä tuo tapa jäänee pian pois.

Hihnassa Christina ei ole koskaan kävellyt, joten sen opettelu onkin uuden kodin ensimmäisiä tehtäviä. Asuttuaan hyvin suojatussa ympäristössä tyttö ei ole nähnyt esimerkiksi autoja, polkupyöriä tai isompia koiria, joten ne saattavat sitä aluksi jännittää.

Päästessään ahtaasta ja meluisasta ympäristöstä rauhallisempaan paikkaan, Christina tulee taatusti reipastumaan ja saamaan lisää itseluottamusta. Sopivin koti olisi sille jossain muualla kuin lapsiperheessä, ehkä aikuisen pariskunnan luona tai tuomassa iloa yksinasuvan ihmisen elämään. Tulevan omistajan täytyy olla valmis opastamaan sitä ehdottoman kärsivällisesti ja pitkäjänteisesti! Sitkeys palkitaan takuuvarmasti.

Christina tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

Jos olet tutustunut huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja tiedät varmasti voivasi tarjota tytölle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Anna-Auroraan.

2.7.13

Christina on varattu Suomeen 🙂

13.8.13

Christina saapui omaan kotiin 9.8. ja sai nimekseen Ginna.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: