Kodin saanut: KITTY (nyk. Muru)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

KITTY

* 1,5 -vuotias

* naaras (steriloitu)

* Suomessa.

Niin kovin suloinen, mutta valitettavasti ei ulkonäöltään niin kovin huomiotaherättävä kotia etsivä kissa Kitty on ystävällinen ja rauhallinen tyttö, joka rakastaa huomiota ja viihtyy ihmisen lähellä. Tyttö sopii toisten kissojen kaveriksi. Kilttinä kissana sopisi myös lapsiperheen lellikiksi.

Kitty odottaa omaa kotia Rakveren tarhan isossa kissahuoneessa ja jakaa huoneen usean muun kodittoman kissan kanssa sopuisasti. Kitty steriloidaan ennen Suomeen tuloa.

Kitty saapui kotihoitoon pääkaupunkiseudulle 7.9.

Kitty sai oman kodin Helsingistä syyskuussa 2012.

Kittyn, nykyiseltä nimeltään Murun, kuulumisia omasta kotoa:

Eli nyt on yli kuukausi toisia tullut töllisteltyä ja aikamoinen persoona on alkanut sieltä paljastumaan. On opittu jo päivärytmi että päivät nukutaan, kun tulen kotiin niin sitten leikitään ja otetaan pikku torkkuja sylissä ja hienosti osataan nukkua koko yö rauhassa, vaikkakin makuupaikka yleensä vaihtuukin yön aikana pään päältä, mahan päälle mitä mielikuvituksellisemmissa asennoissa. Aamulla klo 5-6 aikaan aina pitää herätä ihan vain periaatteen vuoksi syömään mutta sen jälkeen pitääkin vielä jatkaa torkkumisia ellei nyt ihan kauheasti leikitytä. Hulluus-leikki-spurtteja pitää melkein joka päivä muutamat tehdä mistä huomaakin hänen olevan vielä sen verran pentumainen että energia spurtteja välillä löytyy, mutta yleisesti ottaen todella rauhallinen tapaus on. Kaikkia ihmisiä kohtaan tuntuu yhtä ihmisrakkaasti ja hellyyndenkipeänä tervehtiä. Sekä opittu jo että kun etuovelta kuuluu ääni tai ovikello soi pitää juosta ihan täysiä heti katsomaan kuka tuli nyt rapsuttamaan. Veljentyttöni kävivät myös moikkaamassa Murua mutta vähän turhan kovaa ääntä pitivät että Muru oli niin ihmeissään että piti aika kaukaa seurata tyttöjen menoa, mutta oli silti erittäin utelias ja kohteliaasti lähti aina itse pois jos ei seura kiinnostanut. Uskon että heihinkin tutustuu kun vaan aikaa antaa. Kaikki uudet asiat kiinnostavat ja vaikka välillä jotain vähän pelottavampaakin, kuten imuri, tulee esille ja pitää mennä kauemmaksi varmuuden vuoksi turvaan, pitää heti äänen loputtua juosta katsomaan mikä se olikaan. Ruokien kanssa on vähän välillä nirso, mutta lopulta nälkäänsä yleensä syönyt vähän kaikkea mitä antanut. Seiti ja tonnikala tuntuu olevan ne mitkä on vaika varmat ruoat. Muuten ruoan perään ei ole kamalasti vaan syö sen verran että on maha täysi, vaikka pitääkin aina vähän periaatteen vuoksi aina käydä ruokakipolla maukumassa jos jotain herkkua tulisikin. Kaiken kaikkiaan on kyllä niin oikea kissa itselle löytynyt ja tuntuu että Murukin onnellista elämää elää kun saa niin paljon huomiota Koska itsellä ei ole kissaa ennen ollut on tässä vielä niin jännää kaikki pienetkin asia ja vähän tulee stressattua pieniäkin asioita kuten jos ei juuri syö hyvin, ja luulen että Murukin tämän vaistoaa ja osaa välillä käytää hyväksi, mutta pikku hiljaa opitaan nämä huomionhakuhommat ja oikeat hommat. Seurailen sivustojanne aktiivisesti ja kävin liittymässä jäseneksikin, hienoa työtä teette! Oikein hyvää syksyä sinne suuntaan! terv. Hannele

Kuulumisia kotoa 8.12.12:

Murusta on nyt parin kuukauden kotiutumisen jälkeen kuoriutunut kunnon sydäntensärkijä ja ihastuttava persoona. Hän kiintyi minuun heti alusta asti todella kovasti ja seuraileekin minua huoneesta toiseen. Loputtoman hellyydenkipeä hän on myös koska änkee syliin aina kun mahdollisuus,ja kehräysmoottori sekä rapsutettavaksi kellahtaminen tapahtuu pelkästä katseenvoimasta. Söpön vaimeata jutteluakin tyttö osaa kun on tylsää tai en ymmärrä mitä hän minulle yrittää kertoa.Ensimmäisestä päivästi asti on osattu käyttää vessakippoa, raapimapuuta ja ylipäätään mitään ongelmia ei ole ollut.Kaikenkaikkiaan niin elämää rakastava ja tyytyväinen tuntuu tämä kissa olemaan ja se tarttunut myös omistajaan.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: