Kodin saanut: MITRUTA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MITRUTA

* synt. 2005

* steriloitu narttu

* Suomessa

 

 

 

 

Pienen, tarkalleen 7,1 kg:n painoisen Mitrutan tarina on tummasävyinen: se löytyi hylättynä kadulta, mutta onneksi erään eläinsuojelujärjestön vapaaehtoinen pelasti tytön, ja sai järjestettyä sille uuden kodin. Kolmisen vuotta Mitruta sai elää oikeaa kotikoiran elämää rakastettuna perheenjäsenenä. Se osaa kulkea kiltisti hihnassa ja on sisäsiisti. Kylminä kausina lyhytkarvainen ja pikkuisen viluinen neiti tykkää  käyttää takkia. Valitettavasti Mitrutan onnen katkaisi omistajan kuolema. Nyt se on vailla omaa ihmistä.

Mitruta pääsi väliaikaiseen hoitopaikkaan, mikä Romaniassa on äärimmäisen harvinaista, sillä yleensä tällaisissa tilanteissa koirat päätyvät suoraan kadulle. Kuuleman mukaan se tulee erinomaisesti juttuun hoitopaikan toisten koirien ja kissojen kanssa. Se tykkää myös lapsista. Ja mikä ihaninta, Mitruta on leikkisä pikkukoira.

Vaikka Mitruta on luonteeltaan ystävällinen ja kiltti, uuden kodin tulee ymmärtää, että tyttö on kokenut paljon muutoksia ja niiden aiheuttamaa stressiä. Mitruta myös pelkää ukkosta/kovia ääniä. Mitruta on steriloitu ja rokotettu.

Mitruta saapui Suomeen 8.2.2013, ja on nyt kotihoidossa. Mitrutaan voi käydä tutustumassa sopimuksen mukaan Helsingissä.

9.2.2013: Kotihoitajan mukaan ensimmäinen yö hoitopaikassa oli mennyt hienosti, ja Mitruta on tykännyt köllötellä omassa pedissään. Mitruta on kuulemma todella reipas lenkkeilijä ja muutenkin tomera & ponteva pikkurouva!

10.2.2013: Kotihoitaja kertoilee, että Mitruta on superreipas kainaloinen! Leikit sujuvat niin kotona kuin lenkillä, ja pikkumimmi alkaa jo hieman irrottelemaan. Kun lentomatkan tomut oli pesty pois, esiin oli tullut kaunis ja kiiltävä turkki – ihan kun ikävuosia olisi tippunut samalla.

11.2.2013: Mitruta oli ollut tänään ensimmäistä kertaa yksin kotona, noin nelisen tuntia. Yksinolo oli sujunut hienosti, ja kotihoitajan tullessa takaisin kotiin, Mitruta oli ollut suorastaan onnesta mykkyrällä.

13.2.2013: Kotihoitajan mukaan valtakunnassa kaikki hyvin ja lady on päivä päivältä reippaampi, leikkisämpi ja energisempi! Itsetunto Mitrutalla tuntuu olevan kohdallaan, ja sen kanssa tarvitaankin lempeää napakkuutta, ettei hänen korkeutensa pääse ihan alamaisiaan pompottamaan 🙂 Kertakaikkisen valloittava mimmi!

18.2.2013: Helsingissä kotihoidossa oleva Mitruta vieraili hoitajiensa kanssa viikonloppuna Itä-Suomessa. Sekä pitkä menomatka autolla että junalla tapahtunut paluumatka olivat menneet superhienosti, tyttö oli ottanut rennosti ja torkkunut välillä. Mitruta oli myös suvereenisti hurmannut kaikki reissullaan tapaamansa ihmiset – tietysi!

Jos olet tutustunut sivuillamme ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen ja luovutussopimukseen, ja uskot voivasi tarjota Mitrutalle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan.

Mitruta on saanut kodin <3

Päivitetty 2.3.2013

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: