Kodin saanut: SALMA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

SALMA (suomalainen)

* n. 1,5 v

* naaras (steriloitu)

* Suomessa.

 

 

 

 

Salma on villinä syntynyt ja pienenä orvoksi jäänyt nuori kissaneito. Se jäi henkiin, koska piha, jonka nurkkaan se syntyi oli eläinihmisen piha ja tämä ruokki Salmaa koko vuoden. Salma koitettiin loukuttaa suojaan pakkasilta jo sen ensimmäisenä talvena, mutta pikkutypy ei loukkuun mennyt, ei millään. Sitten se saapuikin seuraavan kesän lopulla kera pienten pentujensa, jotka toi sitä ruokkineen ihmisen kuistille. Kisut kesyyntyivät ihmistä sietäviksi, jopa seurallisiksi, ja koko konkkaronkka saatiin kotihoitoon ennen ensimmäisiä pakkasia.

Salma on kuvankaunis kilpikonnaväritteinen neiti. Se on hyvin pienikokoinen ja erittäin rauhallisen luonteen omaava. Salma ei ole sylikissa – ainakaan vielä – mutta se on seurallinen omilla ehdoillaan. Tulee aina ihmistä vastaan ja mielellään seurailee touhuja lähietäisyydeltä. Silitelläkin Salmaa saa ja usein öisin nukkuu ihmisen jaloissa. Salma on sisäsiisti ja hyvin tarkka hiekkalaatikkonsa puhtaudesta. Salma tulee toimeen toisten kissojen kanssa ja on koiriinkin tottunut – joskaan ei kovasti hoitopaikan isoista sähläävistä koirista pidä. Salma voisi olla onnellinen ihan ainokaisena prinsessana rauhallisessa kodissa, lajitoverin seura ei ole myös ollenkaan poissuljettu vaihtoehto. Salma on taustaansa nähden kesyyntynyt todella nopeasti ja varmasti kuoriutuu todelliseksi kotikissaksi omassa kodissaan ajan kanssa. Salma on arviolta puolentoista vuoden ikäinen.

Salma on eläinlääkärin tarkastama, rokotettu kissaflunssaa ja kissaruttoa vastaan, madotettu sekä varustettu mikrosirutunnisteella. Salma tullaan steriloimaan ennen kuin muuttaa uuteen kotiin.

22.2.2013 Salma on nyt steriloitu.

Salma sai oman kodin Salosta maaliskuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia.

Kuvat näkyvät suurempina klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: