Kodin saanut: SOPHIE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

SOPHIE

* noin 1-vuotias

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

Sophie on tällä hetkellä Bukarestissa, Romaniassa, paikallisen eläinsuojelija Alexandra Saraun huomassa. Alexandra oli löytänyt pikkuneidin kotikulmiltaan tammikuun 2013 lopulla.  Löytöhetkellä Sophie oli kävellyt ohikulkevien ihmisten perässä, suorastaan anonut huomiota ja toivonut saavansa edes vähän ruokaa. Alexandra oli vienyt sen kiireen vilkkaa turvaan tarhalleen, vaikka tarha on jo ennestään tupaten täynnä koiria. Hän vaan ei voinut jättää tyttöä pärjäämään yksin; pienten narttujen mahdollisuudet selvitä Romanian karuilla kaduilla ovat huonot. Hän majoitti Sophien kahden muun nartun kansssa samaan tilaan, ja se tuleekin mainiosti juttuun muiden koirien ja kissojen kanssa.

Sophie on arviolta vuoden ikäinen, noin 4-5 kilon painoinen kiltti ja valtavan kaunis tyttökoira. Jatkossa, kunhan se saa säännöllisesti ravitsevaa ruokaa ja vahvistuu, paino kyllä tuosta aavistuksen nousee.

Sophie vierailee lähipäivinä eläinlääkärin luona, ja se myös steriloidaan tuolloin. Sophie luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman passin omistavana. Se on valmis matkustamaan Suomeen maaliskuun puolen välin jälkeen.

Mietithän tarkkaan, kun olet suunnittelemassa koiran hankintaa. Sophie tulee tarvitsemaan opastusta ainakin sisäsiisteydessä ja hihnassa kävelyssä. Tutustuthan sivuillamme ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen ja luovutussopimukseen.

Yhteyshenkilö: Taija.

Sophiesta lisätty uusia kuvia automatkalta, kun neiti kävi rokotuksilla eläinlääkärillä.

Päivitetty 9.2.2013

Sophie on varattu omaan kotiin Suomeen.

Päivitetty 24.2.2013

Sophie on saanut oma kodin Suomesta 5.4.2013.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: