Kodin saanut: NANA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

NANA

* n. 2,5 kk

* narttu

* Romaniassa

* saapuu Suomeen 5.4.2013

 

 

 

Erään romanialaiseneläinsuojelijan mies oli löytänyt metsästä ruokaa etsineen pienen nartun ja sen neljä pientä pentua, joista vasta yksi oli avannut silmänsä. Mies oli ottanut Soniaksi nimeämänsä koiran vauvoineen mukaansa, ja siitä lähtien se on voinut turvallisessa ympäristössä huolehtia pennuistaan. Pentujen emä Sonia on nyt varattu Suomeen. Perusluonteeltaan hyväntuulinen ja leikkisä emä on noin 9 kg:n painoinen, tasapainoinen ja sosiaalinen tyttö, joka on kasvattanut pentujaan lempeästi. Nyt on aika ryhtyä etsimään omia koteja pikkuisille.

Tarkempaa tietoa emän ja pentujen taustasta ei ole. Löytöhetkellä viisikko vaikutti olevan hyvässä karvassa, joten on mahdollista, että ne on hylätty metsään joko emän ollessa viimeisillään tiineenä tai juuri synnyttäneenä pentujensa kera. Romanialaisittain on erittäin harvinaista, että löytöpennut ovat voineet kasvaa turvallisessa, lämpimässä ympäristössä saaden osakseen hyviä ihmiskontakteja. Pienokaiset – Nana, Cucita, Tzuky ja Anuk – ovat siis olleet todella onnekkaita, että ne löydettiin.

Nana on reipas, iloinen, sosiaalinen pentu, josta tulee aikuisena pienikokoinen koira. Nana on tottunut kissoihin. Se etsii sitoutunutta, motivoitunutta kotia, jossa ollaan valmiita tarjoamaan lempeä ja johdonmukainen koulutus, turvalliset kotiolot, aktiviteetteja sekä onnellinen, tasapainoinen koiran elämä seuraavaksi 10-15 vuodeksi. Muistathan, että koiran tulee mahtua elämääsi niin ylä- kuin alamäissäkin. Nana tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana. Se on valmis matkustamaan Suomeen maaliskuun alussa.

HUOM. Ennen yhteydenottoa tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen ja luovutussopimukseen. Huomioithan myös, että tuleva koti sitoutuu steriloimaan/kastroimaan pennun kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).

Yhteydenotot Taijalle.

Nanalle lisätty uusia kuvia. Neiti vaan kaunistuu ja reipastuu päivä päivältä!

Päivitetty 09.02.2013

Nana on varattu omaan kotiin 🙂

Päivitetty 20.2.2013

Nana sai oman kodin Suomesta 5.4.2013

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: