Kodin saanut: WEMBLEY (nyk. Veeti)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

WEMBLEY

* n. 1 v

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

6.4.2013

Komea, nallekarhumainen, herrasmies Wembley etsii kotia tositarkoituksella.

Wembley löytyi kahden kuukauden iässä harhailemasta Bukarestin kadulta ja otettiin sieltä eläinlääkäriasema Onevettiin suojaan. Onevetissä Wembley sai kasvaa ja vahvistua muutaman kuukauden, kunnes oli kyllin iso muuttaman Asocicatia A Doua Sansan Glinan tarhalle. Nyt Wembley jakaa tarhalla häkin nuoren narttukoiran kanssa.

Wembley on luonteeltaan pehmeä, tasapainoinen ja hyvin sympaattinen. Wembley tykkää leikkiä, mutta osaa myös rauhassa vain nauttia elämästä. Tasapainoisuutensa ja malttinsa vuoksi Wembley voisi sopia myös lapsiperheeseen, kunhan perheen aikuiset muistavat panostaa lasten ja koiran sopuisaan yhteiseloon. Wembleystä voisi olla monemoiseen yhteiseen tekemiseen ja touhuamiseen, mutta nauttisi varmasti myös ihan perus kotikoiran arjestakin. Wembley ei ole haukkuvaista sorttia, joten kerrostalossakin oleva koti saattaisi sopia pojalle. Wembley tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja arvostaisi varmasti koirakaveria, mutta pärjäisi myös ainoana koirana. Wembley tarvitsee kodiltaan sitoutuneisuutta, kannustavaa koulutusotetta, mukavaa yhdessäoloa ja onnellista kotikoiran eloa. Wembley saattaa tarvita opastusta kotikoiran tavoille, mm hihnakävely ja sisäsiisteys voi olla aluksi hakusessa, mutta tasapainoisen luonteensa vuoksi ei näiden omaksuminen varmaankaan tuota herralta suuria vaikeuksia.

Tässä olisi nyt jollekin onnelliselle, koiran hankintaa vakavasti harkinneelle, aivan helmi koira <3

Wembley on noin vuoden ikäinen, arviolta 55 cm korkea ja painaa 25-30 kiloa. Wembley tulee uuteen kotiinsa kastroituna, sirutettuna, loishäädettynä ja rokotettuna. Wembleyllä tulee myös olemaan oma EU-passi matkassaan.

Alla lyhyt videopätkä ihanasta herrasmiehestä kaverinsa Sashan kanssa 🙂


12.5.13

Wembleyn häkkikaveri Sasha pääsi jo omaan kotiinsa Suomeen. Wembleyn kohtalo on odottaa edelleen sitä ikiomaa kotiaan. Romaniassa on jo lähes 30C astetta lämmintä ja tarhalla olot kokoajan tukalammat. Olisitko sinä se, jolla olisi tarjota upealle Wembleylle paikan rakastettuna perheenjäsenenä, kaverina jakamassa arkea?

Wembleylle lisätty uusia kuvia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

28.5.13

Wembley on varattu omaan kotiin Suomeen <3

18.6.13

Wembley pääsi ikiomaan kotiinsa 15.6. 🙂

WEMBLEYN TARINA 14.8.2013

Wembley tuli omaan kotiin Suomeen kesäkuussa 2013 ja sai nimekseen Veeti. Muutto tutuista ympyröistä uuteen maahan ja kotiin, jollaista pojalla ei koskaan ennen ole ollut, ei ollut Veetille ihan pikku juttu. Tasapainoinen ja kiltti koira olikin aluksi suuresta elämänmuutoksesta hyvin hämillään. Veetin uusi omistaja oli kuitenkin sitoutunut Veetiin alkumetreistä asti ja sitkeällä, rauhallisella totuttamisella hän voitti Veetin luottamuksen ja poika alkoi rentoutua. Veeti ja omistajansa ovat oiva esimerkki siitä miten sitkeys palkitaan 🙂

Tässä omistajan kertomaa Veetin ensimmäisistä kuukausista Suomessa:

”Yhteinen elämä Veetin kanssa ei alkanut sillä kaikkein helpoimmalla mahdollisella tavalla. Veeti oli lentomatkansa jäljiltä aivan kauhuissaan, ja kun tapasimme Helsinki-Vantaan lentokentällä, se vain kyhjötti pelokkaana kuljetusboksinsa perimmäisessä nurkassa vältellen kaikkea kontaktia ympäröivään maailmaan. Kun sen luovutusvuoro viimein tuli, kieltäytyi se tekemästä minkäänlaista yhteistyötä “auttajiensa” kanssa. Kuljetusboksi jouduttiin lopulta purkamaan osiin, jotta Veeti saatiin sieltä ulos. Jouduimme kantamaan 25-kiloisen kauhusta kankean “sylikoiramme” lentokentän läpi autolle. Auton suojiin päästyään Veeti kuitenkin rauhoittui selvästi ja kotimatkan se nukkui sikeästi minun vierelläni takapenkillä.

Ensimmäiset päivät olivat raskaita meille molemmille. Veeti oli uupunut kaikesta kokemastaan ja nukkui todella paljon. Se oli selvästi ahdistunut suuresta muutoksesta elämässään. Kaikkeen uuteen se suhtautui sulkeutumalla omaan sisäiseen maailmaansa. Se vain yhtäkkiä jähmettyi paikalleen ja tuijotti tyhjyyteen suostumatta ottamaan vastaan mitään ärsykkeitä ulkopuoleltaan. Sen ruokahalu oli huono, eikä se halunnut leikkiä ollenkaan. Se vain makasi surullinen ja pelokas ilme kasvoillaan.

Emme päässeet ulkoilemaan ensimmäisinä päivinä ollenkaan, sillä jo rappukäytävästä kantatuneet äänet saivat Veetin kauhun valtaan. Harjoittelimme sisällä ahkerasti pannankäyttöä ja hihnassa kulkemista. Kävimme välillä myös rappukäytävässä istuskelemassa ja kuuntelemassa siellä kaikuvia outoja ääniä. Ensimmäiset lyhyet käynnit ulkona olivat Veetille todella jännittäviä. Se juoksi aivan matalana ja etsi hätääntyneenä suojaa pensaiden ja puistonpenkkien alta. Vähitellen se kuitenkin alkoi luottaa minuun ja siihen, että suojelen sitä kaikelta pelottavalta. Se lähti ulkoilemaan aina edellistä kertaa innokkaammin.

Nyt kahden kuukauden jälkeen Veeti on tullut ulos kuorestaan ja alkanut näyttää todellista luonnettaan. Se on erittäin iloinen ja leikkisä koira, joka on aina valmis kaikkeen yhteiseen tekemiseen. Veeti on todella hellyydenkipeä ja rakastaa etenkin maharapsutuksia. Lenkkeilystä se selvästi nauttii, eikä se ulkona säiky enää edes ohiajavia rekkoja tai busseja. Veetin voi nykyään ottaa huoletta mukaansa minne tahansa, eikä sen käyttäytymisestä tarvitse kantaa huolta. Käymme joka viikko asuinkaupunkimme keskustassa harjoittelemassa uusia tilanteita ja Veeti on kyllä ylittänyt odotukset joka kerta.

Veeti on oppinut kotikoiran tavoille todella hyvin. Se on täysin sisäsiisti, eikä tee tarpeitaan sisätiloihin edes vieraissa paikoissa. Veeti ei myöskään harrasta tavaroiden varastelua, eikä se ole koko aikana yrittänytkään tuhota mitään. Veetille ei koskaan tarvitse sanoa samasta asiasta kahdesti. Esimerkiksi sohvalle ja sänkyyn se on kumpaankin yrittänyt kiivetä vain kerran. Veeti ei ole haukkuherkkä luonteeltaan, eikä se koskaan haukahda edes postinkantajalle.

Veeti osaa sujuvasti peruskäskyt ja sitä voi jo nykyisin pitää huoletta vapaanakin, sillä se tulee aina kutsuttaessa nopeasti luokse. Käymme viikoittain koirakoulun perustottelevaisuuskurssilla. Veeti on saanut sieltä monta uutta koirakaveria, joiden kanssa se rakastaa juosta ja temmeltää. Uusiin koiriin se suhtautuu edelleen alistuvan arasti, mutta rauhallisen tutustumisen jälkeen se kuitenkin rohkaistuu ja lähtee niiden kanssa leikkimään. Vieraisiin ihmisiin Veeti suhtautuu vältellen, mutta kun se saa ensin rauhassa katsella ja haistella uutta tuttavuutta etäämmältä, rohkaistuu se melko nopeasti ja antaa jopa silittää itseään. Monilta vierailta Veeti suostuu nykyään jo ottamaan makupalankin.”

Wembleyn kodinetsinnässä auttoi Anna-Aurora.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: