Päivitetty 16.05.2017

Kodin saanut koira: TILICA


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

23.2.2016
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa Romanian matka kohdistui mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetiin jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. Klinikan koirasuojalla, OneVet Pensionissa odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi  pelastetuista  on pieni Tilicaksi  nimetty koira. Hurmattuaan Kulkurien aktiivit mukavalla luonteellaan ja suloisella ulkonäöllään Tilica valikoitui yhdeksi niistä onnekkaista koirista, joiden on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta. 

Alun perin Tilica on löydetty harhailemasta tiineenä kadulta. Siitä, miten neiti on kadulle päätynyt meillä ei ole tietoa. Tilican onneksi hänet löysi hyväsydäminen ihminen, joka toimitti neidin OneVetin klinikalle turvaan. Luonteeltaan Tilica on reipas ja iloinen koira. Aktiiviemme vierailun aikana se viipotti rohkeasti pitkin koirasuojan sisätiloja ja teki rohkeasti tuttavuutta täysin vieraisiin ihmisiin. Vaikka Tilica on luonteeltaan aktiivinen, rauhoittuu se syliin ja vaikuttaa nauttivan rapsutuksissa. Tarhaoloissa Tilica tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Malliltaan Tilica on melkoinen pötkylä Korkeutta sillä on vain noin 30cm, mutta pituutta löytyy noin 50cm. Painoa neidillä on noin 9kg.

1.4.2016
Tapasimme Tilican vieraillessamme OneVetin koirasuojalla maaliskuussa 2016. Neiti vaikutti hyvin mukavaluonteiselta ja uskomme sen sopeutuvan hyvin kotikoiran elämään. OneVetin henkilökunta kutsui Tilicaa “Big Hunteriksi”, sillä sillä on tapana kaivaa pihamaalle isoja kuoppia kun se metsästelee hiiriä. Vierailumme aikana Tilica oli ilmeisesti hoidellut päivittäiset metsästystehtävänsä, sillä se makoili suurimman osan aikaa auringosta nauttien. Tilica tulee hyvin toimeen ihmisten ja toisten koirien kanssa ja saakin viettää paljon aikaa vapaana koirasuojan pihalla.

Lisätty kuvia.

19.5.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Tilican jälleen vieraillessaan Romaniassa toukokuun alussa. Tytöllä oli nytkin “työt kesken” ja se kaiveli yksinään pihalla kuoppia ja jahtasi myyriä ja hiiriä. Kutsuttaessa Tilica tuli heti luokse ja tunnisti selvästi nimensä. Ihmistä kohtaan Tilica on erittäin sosiaalinen ja ystävällinen, perusaktiivinen koira.

Lisätty kuvia.

4.6.2016
Lisätty kuvia.

1.7.2016
Iloisia uutisia! Tilica on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

23.9.2016
Tilican ja omistajien pitkä odotus päättyi viimein, kun tyttö saapui kotiinsa 21.9.

8.11.2016
Saimme kuulumisia Tilican perheeltä:

Katselin kesällä Kulkurien sivuilta koiria, ja siellä huomasin Tilica tytön. Hän kiinnitti heti huomioni, ja mietin tarkkaan asiaa muutaman päivän. En jälkeen laitoin Taijalle yhteystietoni. Ja niin jäin odottamaan, Torstai 30.6 Taija soitti ja juttelimme asiasta. En saanut heti sinä iltana tietoa saammeko tytön kotiin. Perjantaina 1.7. 2016 Taija soitti ja ilmoitti että tyttö tulee meille. siinä hetkessä tunteeni purkautuivat  kyyneliin. siitä alkoi odotus. Tilican piti tulla kotiin jo elokuun alussa, mutta kun totesivat sydänmadon hänellä. siitä ilmoitettiin, että se hoidetaan Romaniassa. Siihen suostuin, koska siellä on kokemusta enemmän taudin hoidosta.
Päivät kuluivat verkkaisesti odotuksen merkeissä. Hankimme tytölle kaikkea tarpeellista  valmiiksi, kun hän tulee kotiin. Aika meni loppujenlopuksi nopeasti. Sain syyskyyn puolessa välissä tiedon, että Tilica tulee kotiin 21.9. 2016.Siitä alkoikin sitten jännittävä odotus. Päivät ei meinannut kulua niin nopeasti kuin olisi luullut.
Koittihan se päivä viimeinkin. Jännitti kyllä heti aamusta lähtien. Vaikken sitä myöntänytkään toisille. Lähdimme hyvissä ajoin kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Matka meni hyvin, ja saavuimme paikalle vajaata tuntia ennen lennon saapumista. Hyvä niin. Mutta lento sitten olikin myöhässä. Vastaanottajia saapui hyvissä ajoin sinne. Huomasi jännityksen, että miten kaikki menee. Aika tuntui matelevan. Saimme infoa Kulkurien aktiiveilta. Se auttoi muutamissa asioissa. Vihdoinkin näimme koirien saapuvan ja jännitys alkoi helpottamaan. Meni jonkin aikaa kun kaikki paperi yms asiat selvitettiin. Ja vihdoinkin koitti hetki kun sain Tilica tytön syliini. Voi sitä tunnetta. Itkuhan siinä tuli kun sain ensimmäistä kertaa kauan odotetun tytön syliini.
Siitä hetkestä alkoi yhteinen taipaleemme kohti omaa kotia. Tyttöä hiukan jänskätti matka vieraassa seurassa. Mutta hyvin se meni. Pääsimme turvallisesti kotiin. Ja siellä oli mamma ottamassa meitä vastaan. Alkoi tutustuminen uuteen kotiin. Hyvin se sujuikin. Ruokaa ja vettä sai heti. Ja sehän maistui. sitten yritettiin ulkoilua, jos vaikka tarpeet ulos tulisi. Mutta ei onnistunut heti ensimmäisellä yrittämisellä. Paperille teki kummatkin ensimmäisenä yönä. Seuraavana aamuna ennen ruokaa Tilica pääsi mamman kanssa ulos. Ja teki hienosti kaikki tarpeensa. Olimme ylpeitä hänestä. Ja ruoka maistuikin erittäin hyvälle. Olisi varmaan syönyt enemmänkin.

Sitten alkoikin tutustuminen uuteen kotiympäristöön. Ensimmäiseksi tutusttettiin Rina vanhukseen. Ja yllätys oli todellakin suuri. Oli kuin olisivat jo tunteneet ennenkin. Eli hyvin meni.Siitä pikkuhiljaa laajensimme lenkkialueita, ja uusia paikkoja olikin jännää tutkia. Ne hajut ja uusi ympäristö kiinnosti kovasti. Uusiin ihmisiin suhtautui varauksella. Määrätynlaisia pukeutumis tyylejä arasteli paljon, ja vieläkin arastelee. Mutta pikkuhiljaa kyllä jännitys on kaikkoamassa. Ja kun sai tutustua uuteen espis Rescueen jonka nimi on Santi. Sekin meni mainiosti kaikilta osin. Siis tuntuu hyvältä kaikin tavoin.

Tuli sitten kauan odotettu Tilican lääkkeen antopäivä 19.10. ei senkään kanssa ollut mitään vaikeuksia. Ja vielä samalla viikolla oli Tilica tytön synttärit 22.10.2016, vietimme tytön 3 v synttäreitä. Siis passin mukaan.Silloin hän sai herkkuja sekä muutamia vieraita kävi. Santi poika kävi, ja silloin hiukan ärähti kun vieras koira tuli hänen reviirilleen. Mutta rauhottui kyllä, ja samaan aikaan saatiin herkkukakkua.
Lokakuu sujui siis ihan hyvin. Ja marraskuu alkoi kivasti kanssa. Tuli pakkasta ja piti sovittaa. Mamma ja pappa, en laita tätä päälleni hän ajatteli. Ei siinä auttanut mikään, ei puettu. Ostetaan jokin sopiva lämmin loimi tms asuste mikä sopii ja lämmittää.  Eli tälläisiä kuuluu Tilica tytön elämään. Tästä on hyvä jatkaa yhteistä matkaa!
16.5.2017
Tässä Tilica tyttö kertoo kuulumisiaan papan suosiollisella myötävaikutuksella. Vuoden 2016 loppu menikin nopeasti, mamma ja pappa kertoivat että tulee Joulu, sillon saa lahjoja. Olinkin erityisen kiltti, kuten olen aina.

Mitä nyt pitää kotia puolustaa, kun joku soittaa ovikelloa tai posti tulee. Tulihan se Joulukin ja sain kivoja lahjojakin. Siis vaih herkkusukan jonka mamma ja pappa tilasivat Kulkurien Hobo shopista. Rina vanhuskin oli vielä silloin mukana, ja meillä olikin hauskaa kaikkien kanssa. Mamman äiti oli seuralaisineen ja myös mamman veli . Emme yhtään haukkuneet tai muutenkaan riehuneet. Rina oli jo väsynyt. Mikä ihan ymmärrettävää . Joulu menikin ihan kivasti ja kilttinä myöskin. Joulun välipäivät tavallista touhua sekä ulkoilua paljon.

Mutta sitten tulikin ihan hirveä päivä. Uuden Vuoden aatto  Kauhea pauke ja välähtely ulkona. Piti oikein mennä sängyn alle piiloon Onneksi pappa veti verhot eteen ja laittoi telkkaria kovemmalle, etten kauheasti pelkäisi. Loppujen lopuksi se helpottikin, mutta vielä seuraavana päivänä oli varovasti katsottava ovelta ettei varmasti enää mitään kuulu ja näy. Siis raketteja eikä paukkuja.
Uusi vuosi alkoikin kivoissa merkeissä, sillä sian mieluisia vieraita kun varaaja tätini Taija tuli katsomaan minua Sariannan kanssa. Hämärästi muistin hänet, koska en yhtään pelännyt. Kivaa olikin, sain paljon masurapsuja joita rakastan paljon.
Mutta kyllä arki taas jatkui, kunnes tuli loppiainen. silloin mamman ja papan oli tehtävä surullinen ja ikävä päätös. Rina vanhus oli sen verran sairas, että joutui eläinlääkäriin. Pappa sanoikin minulle, että Rina lähti sateenkaarisillalle. Ja varmasti on hyvä olla. 
Tammikuu menikin aika nopeasti, kun mamma ja pappa kertoivat että tulee Nalle niminen veikka Romaniasta. Jänskätti , että millainen kaveri sieltä tulee. Uusi veikka onkin ihan kiva, mutta haukkuu paljon. Menee ajanmittaan varmaankin ohi. Monta kertaa olemme olleet ulkona ilman vaikeuksia. Mutta Nalle taitaa käydä ylikierroksilla hiukan. Reippaana olen aina ollut, ja yrittänyt näyttää esimerkkiä.
Sitten alkoikin maaliskuu  vaikka lunta ja loskaa olikin. Eihän se minua haittaa, koska rakastan lumessa piehtarointia. Monta uutta kaveria olen saanut Nallen lisäksi. Ja uusiin ihmisiinkin olen tutustunut. Papan mielestä se on hyvä asia. Ja lapsiinkin. Tutustuin papan kanssa reilun vuoden ikäiseen poikaan. Olin ihan kiltisti silloin. Sai kunnolla silittää minua, ja tykkäsin ihan hirveästi. Nätisti olin silloin.Ja pappa kehuikin minua .
Sitten tulikin huhtikuu ja valoisaa. Pappakin heräsi aina välillä jo klo 5 paikkeilla.  Kuukausi menikin pikaisesti, ja kuulemma taas oli juhlat siis tulossa. Papan synttärit . silloin kävi vieraina mamman ja papan tuttvia, papan sisko ja illalla vielä Salla ja Sarianna. Kivaa oli taaskin. 
Vappu meni kotona lepäillen ja ulkoillen. Paluu taas arkeen oli edessä. Perjantaina 5.5. kävimme papan kanssa sydänmatotestissa, jonka tuloksia odottelemme. Eläinlääkäritäti sanoi, että minulla onkin erittäin hyvät sydänäänet. Ja kynnet leikattiin samalla .
Tälläistä minulle nykyään kuuluu. On hyvä olla turvallisessa kodissa jossa minua rakastetaan

Hyvää kevään jatkoa, kohti kesää mennään

Toivottelee Tilica Romskuneiti palvelijoineen”

——————————————————————————————————————–

Tilican varausta hoiti: Taija Mäkinen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.