Päivitetty 29.05.2019

Kotia etsivä koira: PRETTYE


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 25.5.2019

Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Hän toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa Ioanalla on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan noin 45 – 55 pelastettua koiraa. Prettyen Ioana löysi kotinsa lähettyviltä hylättynä kadulle toisen koiran, Kripton, kanssa. Kaksikko sai onnekseen turvapaikan Cosoban tarhalta. Prettye on kaksikosta rauhallisempi ja narttuna myös hieman pomottelevampi. Kaksikon välit näyttävät kuitenkin reiluilta ja tasapainoisilta.

Ihmisiin Prettye suhtautuu avoimesti ja ystävällisesti. Se nauttii rapsutuksista, antaa käsitellä hyvin itseään ja syö mielellään tarjottuja herkkuja. Prettye ei vaikuta olevan kova haukkumaan, ainoastaan ihmisten lähtiessä Prettye haukahtelee heidän peräänsä.

Prettye on noin viisi-vuotias steriloitu narttu. Kokoa sillä on noin 35 cm ja 10-12 kg.

Prettye etsii sitoutunutta kotia, jossa sille ollaan valmiita tarjoamaan tasapainoinen koiran elämä rakastettuna perheenjäsenenä, positiivisen kouluttamisen, riittävän liikunnan ja aktivoinnin sekä monipuolisen virikkeistämisen merkeissä.

25.5.2019
Prettye aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Prettye saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, steriloituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Prettye on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa