Päivitetty 10.10.2019

Kodin saanut koira: PRETTYE (nyk. Lilli)


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 22.9.2019

Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Hän toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa Ioanalla on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan noin 45 – 55 pelastettua koiraa. Prettyen Ioana löysi kotinsa lähettyviltä hylättynä kadulle toisen koiran, Kripton, kanssa. Kaksikko sai onnekseen turvapaikan Cosoban tarhalta. Prettye on kaksikosta rauhallisempi.  Kaksikon välit näyttävät kuitenkin reiluilta ja tasapainoisilta. Syyskussa 2019 Kripto adoptoitiin Suomeen ja samaan aikaan Prettye tuotiin Suomeen kotihoitoon, missä sen kodin etsintä jatkuu.

Ihmisiin Prettye suhtautuu avoimesti ja ystävällisesti. Se nauttii rapsutuksista, antaa käsitellä hyvin itseään ja syö mielellään tarjottuja herkkuja. Prettye ei vaikuta olevan kova haukkumaan, ainoastaan ihmisten lähtiessä Prettye haukahtelee heidän peräänsä.

Prettye on noin viisi-vuotias steriloitu narttu. Kokoa sillä on noin 40 cm ja 10-12 kg.

Prettye saapui Suomeen kotihoitoon 21.9.2019. Prettye etsii sitoutunutta kotia, jossa sille ollaan valmiita tarjoamaan tasapainoinen koiran elämä rakastettuna perheenjäsenenä, positiivisen kouluttamisen, riittävän liikunnan ja aktivoinnin sekä monipuolisen virikkeistämisen merkeissä.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

10.10.2019

Prettye muutti omaan kotiin ja sai nimekseen Lilli. Onnea matkaan Lilli!

7.10.2019

Prettye on löytänyt oman kotinsa <3

22.9.2019

Prettye saapui eilen Suomeen ja ensi hetket ovat näyttäneet siltä, että Prettye on suhtautunut suureen muutokseen rennosti, avoimesti ja mutkattomasti. Päivitämme pian lisää Prettyen kuulumisia.

Uusi kuva juuri Suomeen laskeutuneesta Prettyestä lisätty.

16.9.2019

Prettye pääsee matkustamaan Suomeen kotihoitoon 21.9. Päivitämme Prettyen kuulumisia sen asetuttua aloilleen hoitopaikkaansa pääkaupunkiseudulle.

4.9.2019

Tapasimme Prettyen ja Kripton jälleen elokuun lopulla kun vierailimme tarhalla Paola Suhosen kanssa. Prettye otti meidät vastaan hyvin ystävällisesti, iloisesti ja kohteliaan rauhallisesti, siinä missä Kripto ilostui niin ettei meinannut housuissaan pysyä. Pian matkamme jälkeen Kriptoa kohtasi onnenpotku ja se on nyt varattu omaan kotiin, minne se pian matkustaa. Nyt siis olisi aika Prettyenkin löytää oma kotinsa!

Lisätty uusia kuvia ja video.

13.8.2019

Tapasimme Prettyen heinäkuussa Romaniassa. Vastassa oli hyvin ystävällinen, miellyttävän avoin, rohkea, rauhallinen ja tasapainoisen vaikutelman antava tyttö. Prettye taitaa hieman stressata tarhaoloissa päätellen siitä, että se on laihtunut jonkin verran ja sen turkki on karhean tuntuinen. Kotioloissa Prettye varmasti puhkeaisi taas loistoonsa. Prettye antaa edelleen vieraidenkin ihmisten käsitellä itseään sujuvasti ja se tulee hyvin toimeen energisemmän hulivili Kripton kanssa. Prettyestä jää valtavan hyvä fiilis ja siitä on vain positiivista sanottavaa.

Lisätty uusia kuvia

25.5.2019
Prettye aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Prettye saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, steriloituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Prettye on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.