Enkelikoira: TAMI

Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:cm/kg

 

Perustiedot ja tausta
29.10.2018
Romaniassa on varovaistenkin arvioiden mukaan 2-3 miljoonaa koditonta koiraa. Suuri osa niistä on sinne leikkaamattomana hylätty ja ne ovat saaneet pentuja. Koiria kerätään kunnallisiin tarhoihin, elleivät ne sitten loukkaannu kohtalokkaasti tai kuole liikenteessä tai muuten. Kunnallisia tarhoja isännöivät miltei poikkeuksetta sydämettömät ja välinpitämättömät ihmiset, joille koirien hyvinvointi on viimeisenä prioriteettilistalla. Vaikka kaikki kunnalliset tarhat ovat epäinhimillisiä, niissä on jonkin verran tasoeroja. Odai kaupungin kunnallinen tarha kaikessa kurjuudessaan on paremmasta päästä. Tami on haettu Odain kunnalliselta tarhalta 2011 ja se on ollut eläinsuojelija Carmen Mandescun, Kulkurien yhteistyökumppanin hoidossa siitä lähtien. Siitä lähtien se on vaihtelevasti asunut joko tarhalla tai Carmenin omistamassa tyhjässä asunnossa. Se on asunut vaihtelevissa porukoissa, pääosin urosten pentujen kanssa, ja se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se on kohtelias ja sopuisa. Pentujen vilinästä rauhallinen Tami ei juurikaan pidä ja pentujen riehuessa se siirtyy mieluummin rauhallisempaan paikkaan nukkumaan.

Tami on herttainen ja ystävällinen mummo, jolle maistuvat herkut aamuin ja illoin. Se ei tee itsestään numeroa ja saattaakin siksi helposti jäädä kokonaan huomaamatta. Tami on tasapainoinen ja kiltti koira, joka antaa käsitellä itseään nätisti. Se on kuitenkin perusluonteeltaan hieman herkkä ja tarvitsee oman aikansa uskaltautuakseen tervehtimään uusia ihmisiä. Se ei juurikaan pidä hälinästä ja tarhan äänekäs ja stressaava ympäristö ei selvästikään sovi Tamille. Sisällä sen ei ole koskaan kuultu haukkuvan, mutta ulkona se saattaa haukahdella jonkin verran. Herkkänä koirana Tami on mummo, jonka luottamus pitää ansaita. Tutun ihmisen kanssa se on uskollinen ja lempeä ja kotioloissa siitä kuoriutuu varmasti todellinen nautiskelija. Rauhaa rakastavana persoonana Tami arvostaisi rauhallista kotia, jossa se saisi omaan tahtiin haistella maailman tuulia ja sen jälkeen kipittää omalle pehmeälle pedilleen tuhisemaan tyytyväisenä.

18.4.2018 Tami testattiin multiresistanttien bakteerien suhteen ja se todettiin MRSP-positiiviseksi. Tami tullaan testaamaan uudelleen kodin löytyessä, jotta sen hetkinen tilanne saadaan selville. Lisää aiheesta voit lukea Kulkurien sivuilta.

Tami on 40- senttinen ja 13- kiloinen. Se saisi jonkun verran solakoitua.

13.5.2024
Tami on siirtynyt enkelikoirien riveihin 3.5.2024. Lämmin osanotto sekä kiitokset Tamin perheelle, kun annoitte Tamille rakastavan kodin <3 Alla Tamin perheen kertomaa Tamista.

“Tami tuli minulle 10 vuotiaana huhtikuussa 2019 . Taustan takia olin varautunut opettelemaan kaiken alusta. Sainkin nopeasti kaiken oppivan valmiin kotikoiran. Kaikki elämä Tamin kanssa oli helppoa . Tamilta löytyi myös luonnetta joka piti huolen, että rutiineista pidetään kiinni. Alusta asti oli selvää, ettei yhteistä aikaa iän takia ole loputtomasti. Saimme kuitenkin 5 hyvää yhteistä vuotta. Nopeasti huonontuneen voinnin vuoksi oli aika päästää rakas ystävä rauhallisesti pois.
Ikävä on valtava </3”

13.4.2019
Tamin pitkä odotus on tänään päättynyt, sillä se on lentänyt ikiomaan kotiinsa Suomeen. Onnea koko perheelle!

10.3.2019
Tami on ehtinyt kokea paljon. Se on selvinnyt kaduilta kunnalliselle tarhalle ja sieltä ehjänä ulos ja yksityiselle tarhalle. Se on nähnyt monta hyytävää talvea koppinsa oviaukosta ja piilotellut lukemattoman monta helteistä kesäpäivää sään armoilla häkissään. Se on ehtinyt vuosien aikana unohtaa, että ihminen on mukava. Nyt tuo kaikki muuttuu. Vuosien odotuksen jälkeen Tamin ikioma koti on löytynyt. Pian se lentää Suomeen, missä se saa vihdoin kokea myös mitä on olla rakastettu ja hemmoteltu perheenjäsen.

Päivitykset

29.10.2018
Suloinen Tami odottelee edelleen Carpen tarhalla. Vieraista aiheutuva hälinä saa herkän Tamin vetäytymään koppiinsa. Huomatessaan että vierailla on nameja Tamin persous ruoalle voittaa ja se käy uteliaasti maistelemassa mitä tarjottavaa tulijoilla on. Tämän jälkeen Tami jää tarkkailemaan, mitä vieraat oikein aikovat. Vuosien mittaan Tami on hiljalleen unohtanut miltä lempeä ihmiskosketus tuntuu ja siksi se ei selvästi ymmärrä pyytää rapsutuksia tai huomiota. Olisi ihanaa jos Tamille löytyisi lempeä eläkekoti, jossa se saisi sopivassa ympäristössä puhjeta kukkaan ja näyttää mitä varovaisen persoonan alta löytyy.

1.8.2018
Kun aktiivimme heinäkuussa saapuivat Carpeen, Tami pysyttteli kopissaan.Tarhaelämä stressaa selvästi Tamia, sillä asuessaan Carmenin tyhjässä talossa, se oli avoimempi.  Olisi kertakaikkisen ihanaa, jos Tami pääsisi pian pois tarhalta. Tami viihtyisi varmasti rauhallisessa ympäristössä ikioman perheensä kanssa.

16.6.2018
Sen jälkeen, kun Tamin varaus peruuntui, se on siirtynyt asumaan Carpen tarhalle, jossa aktiivimme sen toukokuussa tapasivat. Tapaamisen aikana Tami on kopissaan piilossa. Se kurkkii välillä kopista, mutta pitää kuitenkin parhaimpana jäädäkin sinne. Sen verran tilanne on sille jännä, ettei se ota namia vastaan.

Lisätty kuva.

21.5.2018
Tamin varaus valitettavasti peruuntui, kun se testattiin ennen lentoa multiresistenttien bakteerien suhteen ja 18.4.2018 se todettiin MRSP– positiiviseksi.  Tami tullaan testaamaan uudestaan ennen mahdollista kotiin saapumista.

5.1.2018
Herttainen Tami löysi sulhasen Suomesta ja matkustaa pian omaan kotiinsa sitä tapaamaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tami saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tami on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: