Varattu koira: HULDA HUOLETON

Kaunis ja energinen Hulda Huoleton on luonteeltaan avoin ja sosiaalinen kaikkien kaveri, ja hän etsii motivoitunutta ja sitoutunutta kotia loppuelämäkseen.
Syntymäaika: 10/2022
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa
Kokoarvio:40 cm/10 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta 
13.2.2024

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50–60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintuja, vuohia ja hevosia.

Hulda Huolettoman ja sen emon Vilma Vallattoman taustasta tiedetään sen verran että heidät löydettiin kadulta harhailemasta ilmeisen hylättyinä kodistaan. Kaksikon matka vei kunnalliselle koiratarhalle, josta sittemmin onnekkaasti Mihai päätti ottaa heidät omalle yksityiselle tarhalleen. Lokakuussa 2023 toimijamme tapasivat hurmurikaksikon MG Rescuen tarhalla ja he pomppivat nyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Vilma ja Hulda näyttävät aivan kutistetuilta boxereilta, mutta tietenkään todellisuudessa emme tiedä niiden rotuperimää. Arvella saattaa että heissä virtaa jonkinlaista molossityyppistä koiraa, amstaffia, boxeria tms. Kooltaan Vilma on noin 40 cm ja 9 kg. Molemmilla tytöillä on lievä alapurenta.

Luonteeltaan sekä Vilma että Hulda ovat hyvin avoimia, sosiaalisia, ihmisrakkaita ja aktiivisia. Kaksikko tutustuu uusiinkiin ihmisiin ennakkoluulottomasti ja innoissaan ja heidän energiansa on hyväntuulista ja tarttuvaa. Aivan pitelemättömäksi touhu ei kuitenkaan mene, vaan hetkittäin tytöt malttavat rauhoittua myös rapsutuksille ja herkkuja syömään. Kätevän kokoisista tytöistä olisi varmasti seuraa aktiiviseen elämään ja reippaaseen ulkoiluun ja miksei jokin harrastuskin heille maittaisi. Vilma ja Hulda tulevat tarhalla toimeen muiden koirien kanssa ja niiden ajatellaan sopivan joko ainoaksi koiraksi tai koirakaverilliseen kotiin. Selvyyden vuoksi, Vilmalle ja Huldalle etsitään siis omia, erillisiä kotejaan, vaikka he tulevat myös keskenään hyvin toimeen.

Vilma ja Hulda etsivät kotia, jossa on jo jonkin verran koirakokemusta, heitä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä myöskään vauhdikkuutensa vuoksi aivan pienten lasten perheeseen. Tämän tyyppisillä koirilla on odotettavissa että kotiutumisvaihe voi olla hyvinkin vauhtia ja “vaarallisia tilanteita” täynnä aktiivisen luonteen ja korkeiden stressikierrosten myötä ja tulevalla kodilla tulee olla kärsivällisyyttä ja rutkasti huumorintajua sekä motivoituneisuutta ja resursseja tarjota Vilmalle ja Huldalle riittävästi niin liikuntaa, virikkeitä, positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta. Asuinmuodon ja -ympäristön suhteen uskomme Vilman ja Huldan voivan hyvin monentyyppisessä asuinmuodossa.

Vilman ja Huldan rotuperimästä johtuen niiden kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Päivitykset

11.3.2024

Hulda on varattu omaan kotiinsa.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

Tutustu myös näihin: