Päivitetty 24.04.2014

Kodin saanut: ZAZ (nyk. Lysti)


ZAZ

* 2-3-vuotias

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

Tämän tytön tähänastinen elämä ei todellakaan ole ollut hääviä, mutta romanialaiseen tapaan ei myöskään millään lailla tavatonta. Ketjun päässä elämänsä viettänyt uskomattoman kiltti ja nöyrä tyttö on nyt saanut uuden mahdollisuuden. Kirjaimellisesti.

Sinnikäs eläinsuojelija Anda Murgu elää koiralaumansa kanssa Bukarestin liepeillä keskellä ankeaa ja rauhatonta Frumusanin kylää. Hän kohtaa säännöllisesti naapurustossaan toinen toistaan karumpia eläinkohtaloita, jotka kaikki ovat ihmisen aiheuttamia. Ihmisten, joille eläimellä ei ole mitään arvoa, ja jotka kohtelevat niitä kylmästi vain tunteettomina, kertakäyttöisinä esineinä. Moni eläin joutuu kohtaamaan nälkää, pelkoa, huonoa kohtelua ja väkivaltaa. Yksi surullisimmista tapauksista on tyttökoira nimeltä Zaz.

Anda pelasti Zazin viime viikolla naapurustonsa asukeilta. He olivat viemässä koiraa lampeen hukuttaakseen sen, sillä heillä ei ollut varaa ruokkia sitä. Anda otti Zazin empimättä luokseen, ja antoi sille ravitsevaa ruokaa, tarvitsemaansa hoivaa ja huolenpitoa. Nyt tytön ei tarvitse enää pelätä mitään. Aluksi Zaz asui Andan luona sisätiloissa, mutta nyt se on jo siirtynyt ulos toisen koiran kaveriksi.

Zaz on vastikään käynyt eläinlääkärin luona yleiskunnon kartoituksessa. Se on vielä todella laiha ja painaa vain noin 6 kiloa, mutta sen odotetaan vahvistuvan hyvän ja ravinteikkaan ruoan myötä. Anda kertoo, että Zaz on luonteeltaan äärettömän ystävällinen, rauhallinen ja hyvin, hyvin kiltti.

Toivomme todella, että Zaz pääsisi tänne Suomeen omaan, huolehtivaan kotiin, joka rakastaisi sitä juuri niin kuin eläinystävää tulee rakastaa, opettaisi sille kärsivällisesti kotikoiran tapoja ja antaisi sille aikaa, ymmärrystä ja lempeyttä. Tyttö tullaan luovuttamaan sirutettuna, loishäädettynä, rokotettuna ja oman EU-passin omaavana, ja se steriloidaan ennen Suomeen tuloa. Zaz on valmis matkustamaan Suomeen aikaisintaan maaliskuun lopussa.

HUOM. Ennen yhteydenottoa tutustuthan huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen. Muistathan myös, ettei mitään eläintä pidä ottaa vain säälistä tai hetken mielijohteesta.

Harkitut yhteydenotot Taijalle.

Zaz-neidille lisätty muutama uusi valokuva.

Päivitetty 25.2.2013

Zaz on varattu omaan kotiin <3

Päivitetty 13.3.2013

Zaz on saanut oman kodin Suomesta <3

Päivitetty 14.4.2013

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.