Kodin saanut: ALMA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

ALMA

* n.2-3 vuotias

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

30.6.2013

Dog Rescue on yksi uusimmista Bukarestin alueella toimivista tarhoista. Sen tärkeimpiä periaatteita on catch and release, eli se on keskittynyt steriloimaan kadulla eläviä koiria ja palauttamaan ne tämän jälkeen omille elinalueillensa. Vasta toisena tulee koirien adoptointi. Kulkureiden aktiivien kesäkuun alussa tekemällä reissulla kävimme myös tutustumassa Dog Rescue tarhaan. Tarha oli avattu vasta toukokuun loppupuolella ja se oli Romanialaisella tasolla erittäin siisti.

Alma oli löydetty pienestä kylästä läheltä Bukarestia jossa se oli elänyt koiralaumassa. Se erotettiin sieltä ja tuotiin Bukarestiin koska se oli erittäin laihassa kunnossa. Vain muutamia päiviä myöhemmin tuo jäljelle jäänyt koiralauma löydettiin myrkytettynä, joten Alma oli erittäin onnekas päästessään tuolloin pois sieltä.

Alma on leikkisä ja erittäin ystävällinen tyttö. Tavatessamme Alman se oli adotoinut pienen pennun joka oli löydetty ilman emoaan, hoitaen tätä pienen koiran innolla.

Alma osaa jo hihnassa kävelemisen saloja ja pysytteleekin hihnassa ihan taluttajansa vierellä. Alma tulee toimeen toisten koirien, mutta myös kissojenkin kanssa. Luonteeltaan tämä tyttönen on hauska, reipas ja rakastettava.

Alma etsii loppuelämänsä kotia koirakokemuksia omaavasta perheestä. Se on säkäkorkeudeltaan n.40 cm ja painoa sillä on toistaiseksi korkeintaan 12 kg. Alma tullaan steriloimaan ennen Suomeen saapumista.

26.7.2013

Kulkureiden heinäkuun matkalla Alman strategiset mitat tarkastettiin. Tytön säkäkorkeus on n.45 cm ja paino n.9 kg.

Alma on siirretty Dog Rescue tarhalta Bukarestin keskustassa sijaitsevaan Onevet hoitolaan. Uudet ihmiset iloinen, leikkisä ja vikkelä Alma otti vastaan hyvin. Se pusuttelee kovasti ihmisiä heiluttaen samalla vimmatusti häntäänsä. Alma odottelee kovasti jo pääsevänsä jakamaan hellyyttä uudelle omistajalleen.

Lisätty Almalle uusia kuvia ja video.

31.8.2013

Kulkureiden aktiivit kävivät Bukarestissa myös Onevet hoitolassa. Koiranjoukon mukana myös Alma kävi tervehtimässä tulokkaita. Alma odottelee edelleen innokkaana uutta tulevaisuutta ja omaa kotia.

Lisätty Almalle pari uutta kuvaa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

12.9.2013

Iloinen Alma tyttö on varattu omaan kotiinsa

6.10.2013

Alma on matkustanut uuteen kotiinsa

Alman varausta hoiti Kata

Onevet hoitola 17.7.2013

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: