Enkeli: TIMMU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TIMMU

* n. 1-2 v

* uros (kastroitu)

* Rakvere, Viro.

Töppöjalkakissa Timmu on tuotu tarhalle heinäkuun 1. päivä Rakveren kaupungista, Vahtra puistotieltä. Ensimmäisenä häkissä istuvassa Timmussa kiinnittää tosiaan huomiota kummalliset lyhyet länkisääret, joista tulee mieleen että mitähän muuta luonnonluomaa vikaa kissassa mahtaakaan sitten olla.  Mutta luonne Timmulla on ainakin puhdasta kultaa ja se pörisee sylissä onnellisena. Lempeäluonteinen kollipoika. Timmu tuntuisi tykkäävän ja olevan kiinnostunut myös muista kissoista, katselee myös sävyisästi kun emokissa viereisestä asumuksestaan päättää komentaa sitä varmuuden vuoksi. Hampaat ovat hienot, ne se antaa katsoa ilman vastalauseita ja varmistavat, että Timmu on vielä nuori poika.

Timmu on kastroitu tarhalla osana yhdistyksen sterilointiprojektia. Ennen uuteen kotiin tuloa Timmusta otetaan vielä fiv/felv- ja sienitestit. Timmulla on EU-passi ja sillä on tunnistesiru, joka rekisteröidään Turvasiru.fi-palveluun yhdistyksen toimesta.

9.10.2013 Timmu osoittautui testissä Fiv-positiiviseksi, Timmu päästettiin enkeliksi.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: