Kodin saanut: BETTY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

BETTY

* n. 1 v.

* steriloitu narttu

* Romaniassa, tulossa kotihoitoon Suomeen  28.9.2013

 

 

 

17.09.2013

Petrosanin pikkaraiset on pelastanut kunnalliselta kuolemantarhalta Petrosanissa toimiva eläinsuojelija Viorica Kaprincez.

Koirakamuille Jeesiä-kaksikon, Kulkureiden sekä yksityisen suomalaisen auttajan, Anun yhteistyöllä viisi pikkaraista matkustivat elokuun viimeisenä päivänä 700 km Petrosanista Bukarestiin jossa ne vietiin välittömästi eläinlääkärin tarkastukseen ja rokotuksille Kulkureiden yhteistyöklinikalle.
Nyt pikkaraiset ovat saaneet asettua aloilleen väliaikaiseen suojapaikkaansa, pienelle yksityiselle tarhalle Bukarestissa. Siellä pikkaraisten on turvallista odottaa seuraavaa matkaansa, kotimatkaa Suomeen.

Kaikki viisi pikkaraista ovat sosiaalisia, leikkisiä ja hyvin ihmisrakkaita. Ne eivät ole kovia haukkumaan ja viihtyvät hyvin koiraporukassa. Kissoja pikkaraiset eivät ole tiettävästi tavanneet.

Betty on pikkuruinen, musta, steriloitu narttu. Betty on n. vuoden vanha ja painaa n. 4 kiloa. Betty on hyvin aktiivinen, sosiaalinen ja ystävällinen neito, jolla on varmasti paljon annettavaa omalle ihmiselleen. Betty on erityisen kiinnostunut ihmisistä ja seuraileekin innokkaasti jokaista jalkaparia jonka näkee. Betty on myös hyvin leikkisä ja leluilla leikkiminen on erityisesti Bettyn mieleen.

Bettylle etsitään nyt loppuelämän kotia, jossa tämä ihastuttava terrierimäinen nuori tyttö saisi ansaitsemansa rakkauden ja lämmön. Betty on aktiivinen ja vielä nuori, joten koulutukseen ja energian suuntaamiseen oikeisiin asioihin olisi tulevassa kodissa hyvä panostaa.  Voisi olla myös mukavaa, että Bettyllä olisi uudessa kodissaan koirakaveri, jonka kanssa Betty voisi leikkiä ja purkaa energiaansa.

Huomiothan, että koiraan sitoudutaan loppuelämäksi ja tämä aika on keskimäärin 10-15 vuotta. Tärkeä asia jo koiraa harkitessa on myös punnita omat resurssit kunnolla ja miettiä asiaa huolella joka suunnalta.

23.9.2013

Betty on varattu omaan kotiinsa.

Betty luovutetaan omaan kotiinsa sirutettuna, steriloituna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kera.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi huolellisesti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

6.10.2013

Betty sai oman kodin 28.9.2013.

Bettyn varausta hoiti Johanna.

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: