Päivitetty 08.11.2015

Kodin saanut: BISCUIT (nyk. Mocca)


 

BISCUIT

* uros

* s. 1.1.13

* Romaniassa

 

 

 

11.04.2013

 Viime vuoden loppupuolella, juuri ennen vuoden vaihdetta, eräs eläinrakas, vanha rouva näki Bukarestin kaduilla elävän kaltoinkohdellun, pienikokoisen mutta hieman pyylevän tyttökoiran. Rouva ei raaskinut jättää tätä koiraa enää kadulle, vaan toi tytön luokseen. Parin päivän kuluttua tämä pyylevä tyttökoira synnytti kuusi pienen pientä karvapalleroa maailmaan. Vanhan rouvan naapurit kehottivat häntä heittämään pennut roskiin, niin kuin Romaniassa hyvin usein toimitaan ei-toivottujen pentujen kohdalla. Hyvyys kuitenkin voitti ja rouva päätti pelastaa pennut. Hän otti yhteyttä eläinsuojelija Carmen Mandescuun, joka puolestaan pyysi apua meiltä Kulkureilta. Ja näin alkoi kuuden pikkukoiran kodinetsintä ja haave paremmasta elämästä. Yksi pennuista on jo saanut oman kodin Romaniasta ja kaksi on varattuja Suomeen. Emo tulee jäämään sen löytäneen vanhan rouvan koiraksi.

Romanialaisittain hyvin onnekkaat pennut syntyivät siis 1.1.2013 ja ovat nyt päässeet kolmen kuukauden ikään. Pentujen rokotusohjelma aloitettiin 14.3.13 ja ne ovat valmiita matkustamaan uusiin koteihinsa toukokuun puolen välin jälkeen.

Kaikki pennut ovat leikkisiä, sosiaalisia ja uteliaita niin kuin jokaisen pienen koiranpennun kuuluukin olla. Pennut etsivät sitoutuneita koteja, joissa koiranhankintaa on harkittu tarkasti. Pienet karvapalleroiset kaipaavat ihmisiä, jotka ymmärtävät suloisten, pienten pentujen kasvavan aikuisiksi koiriksi ja tarvitsevan kodin sekä rakkautta seuraavan 10-15 vuoden ajan. Kotien tulee osata opastaa pentu kannustavin ottein kotikoiran tavoille aina sisäsiisteydestä, yksinoloon ja hihnakävelyyn. Perheen tulee myös osata rakastaa ja huolehtia koirasta niin myötä kuin mahdollisissa vastoinkäymisissä.

Pentujen emo on 2 – 2.5 vuotias ja painaa n. 8 kiloa. Pennutkaan eivät siis tule kasvamaan kovin suuriksi.

Pennuista isoin, Biscuit on pörröinen ja suloinen poika. Biscuit on monivärinen, jolla erikoistuntomerkkeinä ovat pieni valkoinen viiru nenänpäässään ja valkoista tassujen kärjissä sekä valkoinen hännänpää. Biscuit painoi 10 viikon iässä 2.9 kiloa.

Biscuit tullaan luovuttamaan sirutettuna, rokotettuna ja loishäädettynä. Biscuitilla tulee myös olemaan oma EU-passi matkassaan.

Huomioithan että tuleva koti sitoutuu steriloimaan/kastroimaan pennun kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

19.4.13

Biscuit on varattu Suomeen.

20.10. 2015
Jo pari vuotta Suomessa asustanut Biscuit tottelee nykyisin nimeä   ja on kasvanut kuvien pienestä pennunpallerosta jo aikuiseksi koiraksi. Tässä Moccan kuulumisia:

“Biscuit eli nykyään Mocca voi kyllä ihan hyvin!
Poika on täydellinen jääräpää eli jos jotain ei halua tehdä niin sitä ei sitten saa sitä myöskään tekemään.

Tämän näkee esim. ulos lähtemisien kanssa. Siinä missä toinen koiramme iloisena odottaa ulko-ovella että pääsisi ulos niin Moccaa pitää alkaa jahdata ympäri kämppää jotta saataisiin kaulapanta kaulaan. Tämä on osa sen leikkiä joka sen mielestä kuuluu aina ulosmenemiseen! Meistä se ei nyt välttämättä ole niin kiva juosta toisen perässä pitkin kämppää edes takaisin!

Puput ja oravat ovat vihollisia nr. 1.
Mitään muuta inhottavampaa Mocca ei mielestään silmiensä edessä näe. Meilläkin kun Citykaneja on piha ja puisto täynnä niin aina kun ulos menee niin pitää olla tarkkana ja hihna tiukasti kädessä. Jos kanin perään pääsee lähtemään niin varmasti ei enää tule takaisin. Sen verran on metsästysviettiä tuossa pojassa. Yhden kanin poikasen se tänä kesänä kiinni jo ehti saada.

Muiden sisarusten kuvia kun on Facebookissa nähnyt niin Mocca on selvästi suurin sisarusparvesta kuten hän oli pienenäkin. Tällä hetkellä hän painaa noin 13 kiloa.

Laitan tähän vielä jokusen kuvan täältä meiltä.Hyvää syksyn jatkoa täältä meiltä!”

Oikein hyvää jatkoa Moccalle perheineen!

Biscuitin kodinetsinässä auttoi Anna-Aurora.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.