Kodin saanut: BONITA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

BONITA

* n.3-4 vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

10.8.2013

Heinäkuun lopussa vanha mies tuli pyytämään Romanialaiselta eläinsuojelijalta, Luiza Mandrulta apua. Hänellä oli pieni koira, Bonita, joka oli tiineenä. Bonita ei yrityksistä huolimatta pystynyt synnyttämään pentuja ja koiran tila alkoi näyttää huolestuttavalta. Luiza toimitti Bonitan välittömästi eläinlääkäriin, jossa sen todettiin olevan kriittisessä tilassa, koska sen kohtu oli revennyt ja kaikki pennut sisällä olivat kuolleet. Bonita pelastusoperaation operaation yhteydessä tyttö steriloitiin samalla.

Bonita on syönyt koko ikänsä vain leipää, koska vanhalla miehellä ei ole ollut sille muuta tarjottavaa. Nyt kun Bonita elää turvallista elämää Luizan huomassa, sen päätavoite onkin saada lisää kiloja Bonitalle. Tällähetkellä pieni tyttö painaa vain reilu 4 kg.

Bonita on ollut niin onnellinen pelastautumisestaan, että se suukottelee lähes taukoamatta Luizaa ja tämän miestä. Luonteeltaan tyttö on ystävällinen, iloinen ja rakastettava. Bonita on sisäsiisti, se tulee toimeen lasten kanssa, mutta kissoihin se suhtautuu vielä hieman epäilevästi. Bonita ei myöskään hauku paljon, joten sen tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Toisten koirien kanssa Bonita on vielä hieman varuillaan ja ujostelee niitä, tosin Luizan laumassa se tottuu varmasti nopeasti toisiin koiriin ja saa lisää itsevarmuutta.

Bonita etsii loppuelämänsä kotia, jossa se tullaan hyväksymään laumaan perheenjäsenenä ja jossa ollaan sitouduttu sen hyvinvointiin, kasvatukseen ja turvaamaan sille koko sen loppuelämä. Bonita tullaan luovuttamaan uuteen kotiinsa asianmukaisesti rokotettuna, loishäädettynä, EU-passin kera.

31.8.2013

Kulkureiden aktiivit kävivät tapaamassa Luizan perhettä elokuun matkalla.

Bonita paino on noussut jo kilolla, joten tällähetkellä painoa tytöllä on n.5 kg. Myös kissojen kanssa elämistä on harjoiteltu ja nykyisin Bonita suvaitseekin kissat omaan asuinympäristöönsä. Luonteeltaan Bonita on rauhallinen ja utelias, myös uusia ihmisiä kohtaan. Bonitan rokotusohjelma on saatu päätökseen ja tyttö onkin valmis matkustamaan uuteen kotiinsa mitä pikimiten.

Muistathan ettet tarjoa koiralle kotia hetken mielijohteesta tai säälistä. Tutustuthan sivuillamme huolellisesti koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

20.10.2013

Bonita matkasi uuteen kotiinsa 19.10.13

Bonitan varausta hoiti Kata

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: