Kodin saanut: VIMMI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

VIMMI

* n. 5-6 vuotias

* uros

* Virossa

 

 

 

 

20.10.2013

Vimmi on toimitettu Virumaa varjupaikaan syyskuun puolessa välissä, koska sen omistaja oli kuollut. Poika kaipaa kovasti entistä isäntäänsä ja tämän vuoksi olisi hyvä jos Vimmi saisi uuden kodin mahdollisimman pian. Olosuhteet tarhoilla ovat yleensä äärimmäisen stressaavia koirille. Ainakaan vielä ei Vimmillä ole traumoja asiasta ja sitä suuremmalla syyllä on toivottavaa, että Vimmi löytäisi uuden kodin ja pääsisi pois varjupaikasta mahdollisimman pian.

Tämä charmantti herrasmies ei ehkä vielä ensimmäisellä silmäyksellä “sytytä”, mutta toisella tekee sen varmasti 😉 Vimmi on ulkonäöltään varsin erikoisen näköinen. Sen toinen silmä on ruskea ja toinen sininen. Lisäksi sen ruumiinrakenne on edestä varsin voimakas, pidemmällä karvalla ja takaa taas se on melko normaalin näköinen koira, lyhyemmällä karvalla 🙂

Luonnollisesti Vimmi pääsi lenkille, vaikka ensimmäinen ajatus olikin että sitä ei millään jaksa pidellä ison kokonsa vuoksi. Hihnan päässä oli kuitenkin mukava yllätys. En kiellä etteikö Vimmi olisi vetänyt hieman, mutta se ei ollut mitenkään hallitsematonta, vaan koira kuunteli myös taluttajaansa.

Vimmin erikoisuuden huomasi myös kun sen kanssa teki hieman aivotöitä, käyttäen nameja houkuttimena. Kaikkien tarhoilla käymieni vuosien aikana, harvoin tai jos koskaan olen nähnyt näin keskittynyttä koiraa. Vimmin palvelualtius ja kiinnostus tulisi ehdottomasti hyödyntää uudessa kodissa hyväksi ja tarjota hyväolo harrastuksen muodossa niin omistajalle, kuin koirallekin. Vaikka Vimmi lähenteleekin täydellisen koiran titteliä, se ei kuitenkaan ole koira ihmiselle, jolla ei ole aikaisempia koirakokemuksia.

Vimmin säkäkorkeus on n.70-75 cm ja isosta koosta huolimatta se tulee toimeen myös lasten kanssa. Vimmi tullaan luovuttamaan uuteen kotiinsa rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä eu-passin kera.

Tutustuthan koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

5.11.2013

Vimmi on saanut kodin Virosta

Vimmin varausta hoiti Kata

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: