Kodin saanut: CHICA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

CHICA

* n. 6-7-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

23.5.2013

Karkeakarvaisen Chican tarina on surullinen. Se löytyi pahvilaatikosta sidottuna tolppaan erään kerrostalon edestä Bukarestissa pari viikkoa sitten. Naapuruston ihmiset kertoivat, että joku oli sen sinne tuonut ja jättänyt, eikä koskaan enää palannut. Pieni koira oli ollut hädissään ja peloissaan ihmetellen, mitä pahaa se oli tehnyt jouduttuaan hylätyksi. Onni onnettomuudessa, Chican kohdalle osui paikallinen eläinsuojelija, joka keräsi tytön talteen, otti sen kotiinsa ja antoi sille ruokaa ja vettä. Se pääsi myös eläinlääkärin tarkastukseen.

Chica on kooltaan pieni, säkäkorkeudeltaan 27 cm ja pituudeltaan 43 cm. Sen arvioitu ikä on noin 6-7 vuotta. Chica on sosiaalinen niin ihmisten kuin lajitovereidensa kanssa. Se on täysin sisäsiisti ja osaa kulkea hihnassa. Se on mitä todennäköisimmin asunut aiemmin sisällä kotikoirana, mutta jostain käsittämättömästä syystä siitä oli haluttu eroon.

Tällä hetkellä Chica on kotihoidossa Bukarestissa. Se on nyt steriloitu ja pikapuoliin valmis matkustamaan omaan kotiin. Sellaiseen kotiin, joka ei kuuna valkeana sitä enää hylkää! Chica tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

28.5.2013

Chica on ollut nyt tovin kotihoidossa Romaniassa. Saimme sieltä kuulumisia:

Hoitajan mukaan Chica on rauhallinen tessurouva, joka on enemmänkin kiinnostunut ihmisistä kuin toisista koirista. Se ei piittaa vauhtileikeistä toisten koirien kanssa, vaan on vähän hapan innokkaita, nuorempia koiria kohtaan ja kertoo niille, ettei hössötys kiinnosta. Chica tekee sen arvokkaasti; vilauttaa vähän puuttuvaa yläpurukalustoaan, muttei kuitenkaan kimpaannu kovemmin. Elämä on tainnut opettaa sille, ettei kannata provosoida saati provosoitua.

Chica asuu tällä hetkellä kolmen muun koiran kanssa, joihin suhtautumista voi kuvata parhaiten niin, että se sietää toisia koiria. Ihmisiä Chica sen sijaan palvoo! Niin paljon, että ilahtuessaan jopa innostuu vähän hoitotätinsä kanssa peuhaamaan.

Chica voisi arvostaa rentoa, leppoisaa elämänpiiriä, jossa sillä on tilaisuus rauhoittumiseen, mutta myös iloiseen puuhasteluun & touhuamiseen sekä ehdottomasti Oman Ihmisen rakastamiseen.

Chica joudutaan valitettavasti pian siirtämään ulkotarhalle pois kotihoidosta. Kunpa sille löytyisi sukkelasti oma koti täältä Suomesta, jottei se joutuisi kestämään tarhalla Romanian armotonta auringonpaahdetta.

Tutustu huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan, ettei mitään eläintä saa ottaa hetken mielijohteesta.

29.5.2013

Chica on varattu omaan kotiin <3

15.6.2013

Chica on saanut oman kodin Suomesta <3

Chican kodinetsimisessä auttoi Taija.

 

Videoita Chicasta:

– Video 1
– Video 2
– Video 3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: