Kodin saanut: COINAC

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

COINAC

* 6-7 kk

* uros

* Romaniassa.

 

 

 

 

Coinacin ja sen siskon juuri alkanut elämä oli hiuskarvan varassa, sillä ne hylättiin alkuvuodesta kylmimmän talven aikaan kadulle Bukarestissa pian niiden syntymän jälkeen. Eräs poika kuitenkin löysi pennut ja tiesi mihin ne viedä, paikallisen eläinsuojelijan Anda Murgun luokse. Anda teki parhaansa pentujen kanssa, mutta Coinacin sisko ei jaksanut taistella vaan nukkui pois. Coinac kuitenkin tointui ja alkoi kasvaa ja tervehtyä Andan huolellisessa hoidossa.

Coinac on Andalle erityisen tärkeä koira ja Coinac nukkuukin Andan sängyssä joka ikinen yö. Anda kuvailee Coinacia sanoilla uskomaton ja älykäs, ihan kuin se ymmärtäisi kaiken.  Andan epäitsekkyydestä kertoo että hän on valmis antamaan Coinacin Suomeen, koska Anda tietää että täällä Coinacilla on mahdollisuus hyvään, onnelliseen koiran elämään, vaikka ero tuleekin olemaan raastava.

Ymmärrämme Coinacin erityisyyden sen tavatessamme. Coinac hurmaa silmillään kaikki, se on hyvin leikkisä, rakastaa ihmisen seuraa, lapsia, toisia koiria, leluja jne. Coinacista näkee kaikessa suhteessa että Anda on hoitanut poikaa erityisellä rakkaudella ja opettanut sille tärkeitä taitoja, jotta se olisi mahdollisimman valmis elämään muuallakin kuin hänen luonaan, olemaan sosiaalinen ja tottunut mahdollisimman moniin erilaisiin asioihin. Coinacista ei olisi koskaan asumaan pihan perällä ja tuskinpa siitä kasvaa myöskään suurta vahtikoiraa, mutta Coinacista saa perheenjäsenen ja ystävän vailla vertaa.

Anda pyytää hyvin harvoin mitään, mutta Coinacin kohdalla hänen toiveensa oli että etsisimme pojalle kodin, jossa sitä kohdellaan hellästi ja sitä rakastetaan ja jossa se saa elää virikkeellistä, tasapainoista koiran elämää.

Coinac on tällä hetkellä noin 6-7 kuukautta ja säkäkorkeudeltaan se on 40-45 cm, rakenteeltaan hoikka. Coinac tulee jäämään keskikokoiseksi, korkeintaan 50-55 cm korkuiseksi.

Yhteydenotot Sallalle.

Päivitetty 14.7.2012

Coinac on varattu.

Päivitetty 10.9.2012

Coinac sai oman kodin Suomesta 28.9.2012.

Päivitetty 1.10.2012

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: