Kodin saanut: CORA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

CORA

* n.4-5 vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa.

 

 

Romanialainen eläinsuojelija Anda Murgu sai tiedon että pellolla, keskellä ei mitään, tien vieressä on asunut narttukoira (jolla nyt oli pentu) jo lähes kahden vuoden ajan. Tuo kahden vuoden tieto perustuu siihen, mitä lähitienoon ihmiset muistivat koiran siellä nähneen.

Cora oli siis elänyt, synnyttänyt ja hoivannut pentuja pellonlaidassa ja todennäköisesti pennut olivat myös sinne kuolleet. Ajoittain Cora sai pienen leipäpalan parilta läheisen kylän ihmiseltä pysyen näin hengissä. Kun Anda sai kuulla Corasta ja sen pennusta, hän ei saanut mielenrauhaa ja kävi noutamassa koirat luoksensa.

Cora oli tiineenä sen saapuessa Andalle, joten se steriloitiin välittömästi.

Cora on rauhallinen ja viisas tyttö. Anda ei ole koskaan kuullut sen haukkuvan, joten Coran tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Cora on käytökseltään hyvin hillitty ja se tulee toimeen niin toisten koirien kuin ihmistenkin kanssa. Vaikka Coran säkäkorkeus ei olekaan pienistä pienin (ehkä lähellä 40 cm), se on siro ja painoa sille on kertynyt alle 10 kg.

Cora vierasteli alkuun meitä vieraita ihmisiä ja halusi pysytellä muun koiralauman turvassa. Käytös on aika päivänselvääkin sen vietettyä erakkomaista elämää. Andaa tyttö ei jännittänyt ollenkaan, vaan antoi tämän käsitellä itseään.

Cora tarvitsee kodin jossa on ennestään koirakokemusta ja aikaa Coran kotiutumiseen, sillä sitä tyttö tulee tarvitsemaan.

Päivitetty 16.7.2012

Yhdistyksen aktiivien uudella Romanian matkalla:

Tapasimme myös Coran matkallamme lokakuun lopussa ja ihmettelimme yhteen ääneen, miten on mahdollistakaan että Cora on ollut sivuilla jo kesästä saakka eikä kukaan ole huomannut napata sitä omakseen!
Cora on aivan mahdottoman ihana tyyppi. Rauhallinen, kiltti, sopeutuvainen, hellyydenkipeä kaunotar ja varsin syliinmahtuvaa mallia, muttei kuitenkaan aivan pikkuruinen kooltaan (n.10 kiloa).

Cora ei ole mikään pomo isossa laumassa ja kestääkin tovi ennen kuin Cora pääsee myös tutustumaan uusiin tulijoihin äänekkäämpien ja aktiivisimpien koirien jälkeen. Mutta kun Cora tutustuu, se tutustuukin intensiivisesti ja suurella hartaudella. Coran ilme kertoo paljon kun se pääsee syliin. Sen silmät menevät puoliksi kiinni ja se huokaa syvään, rentoutuu ja makaa lopulta ihan lötkönä sylissä, ikään kuin sulkien itsensä kaiken tarhan metelin ja stressaavan ympäristön ulkopuolelle.
Tuntuu pahalta laskea Cora takaisin maahan ja jättää se taakseen. Emme voi kuin toivoa että tämä helmi löytää arvoisensa kodin pian.

Yhteydenotot Taijalle.

0400-496472

taija.jolanki@omniray.com

HUOM, sähköpostilla tavoittaa parhaiten.

Päivitetty 31.10.2012

Cora on varattu yhdessä poikansa Billin kanssa Luxemburgiin yksityiseen adoptioon.

Päivitetty 6.12.2012

Cora ja Bill matkasivat 22.12 Luxemburghiin omaan kotiin.

Päivitetty 23.12.2012

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: