Kodin saanut: ELIZA (nyk. Niisku-neiti)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

ELIZA

* noin 2-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

17.6.2013

Eliza on löydetty vaeltelemassa Bukarestin kaduilta noin kaksi kuukautta sitten. Tytön onneksi kohdalle sattui pelastava enkeli joka toimitti tytön Onevetin hoitolaan turvaan. Hyvä niin, sillä Eliza oli löytymishetkellään kirppujen ja punkkien peitossa ja varmasti tuskissaan tämän vuoksi. Nyt saatuaan hoitoa Onevetissa, on Elizan iho ja turkki saatu kuntoon ja pieniä jälkiä lukuunottamatta nuo ajat ovat enää kaukainen muisto.

Eliza on noin 30-35cm korkea ja painaa 7kg, eli suuren suuri tämä herttainen tyttö ei ole. Ikää neidillä on parisen vuotta, vaikka suloisen ulkokuorensa puolesta näyttääkin nuoremmalta. Tämän hetkinen kesätyyli on ajettu hoitolaan tulon jälkeen, mutta tullessaan tytöllä oli puolipitkä hieman kihara turkki suojanaan. Elizalla on mahdollisesti ollut joskus koti joka on sen syystä tai toisesta hylännyt, sillä kadulla varsinkaan pienikokoiset nartut eivät kauaa selviydy eli neiti ei ole välttämättä ollut kadulla kovin pitkään.

Eliza on ystävällinen ja ainakin hoitola oloissa melko rauhallinen koiratyttö. Se tulee moitteetta toimeen muiden koirien kanssa, eikä pidä turhaan meteliä itsestään. Eli tytön tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Hoitolan tilat ja uudet ihmiset alkuun hiukan jännittivät neitiä kun kulkurien aktiivit kävivät tätä kaunista pientä tyttöä tapaamassa Romanian matkallaan, mutta päästyään omaan kotiin, oman rakastavan ihmisensä luo, pääsee Eliza varmasti kuorestaan ja tytön leikkisä, iloinen puoli pääsee paremmin esiin.

 

Eliza sopisi kotiin jossa olisi tarjota sopiva määrä aktiviteetteja, yhdessä oloa, rakkautta ja rauhallisia koti-iltoja. Elizan tulevan kodin tulee sitoutua neitiin tämän loppuelämäksi ja olla valmiita opastamaan neiti rauhallisesti ajan kanssa normaali kotikoiran elämään.

23.7.2013

Kulkurien aktiivit tapasivat valloittavan Elizan Romanian matkallaan 17.7.13. Eliza oli mielissään näistä vieraista ja ottikin kaikki iloisesti häntä heiluen vastaan. Hoitolassa nyt hetken asusteltuaan ei neiti enää turhia arkaillut vaan vilisti reippaasti menemään muiden mukana. Eliza on erittäin kiltti ja tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa. Pikkuneidistä on myös paljastunut leikkisä puoli ja tyttö olisikin varmasti mielissään ihka omasta leikkikaverista, mutta pärjäisi ihan yhtälailla myös ainoana helliteltävänä. Tärkeintä neidille olisikin nyt löytää se oma ihminen joka pitäisi huolta ja rakastaisi. Luonteeltaan tämä pieni tyttö on täyttä kultaa ja joku saa Elizasta mahtavan rakastavan ystävän.  Olisiko sinun kainalossasi ja lenkkipolkujesi varrella tämän pienen tytön mentävä aukko?

24.7.13

Lisätty toinen toistaan suloisempia kuvia Elizasta.

Eliza luovutetaan tulevaan kotiin sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä tautitestattuna ja EU-passin kanssa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

29.7.2013

Eliza on varattu omaan rakastavaan kotiin Suomeen.

24.8.2013

Eliza on saanut oman kodin Suomesta 23.8.2013.

Elizan kodinsaannissa auttoi Tanja.

 

28.8.2013

Iloisia kuulumisia Elizan nykyisin Niisku- neidin kodilta. Neiti saapui uuteen kotiin vasta viisi päivää sitten mutta on jo kotiutunut loistavasti. Perheen vanhemman koiran kanssa leikitään päivä päivältä enemmän ja välillä leikit yltyvät niin villeiksi, että matot saavat siirtyä tieltä kun rallikaksikko pistää ranttaliksi 🙂 Äidin vieressä sängyssä on paras nukkumapaikka ja eihän toista suloisuutta voi pois työntää, ei pysty 😉     Aamulla kun herätään, meinaa Niisku saada sellaiset hepulit ettei tosikaan ja helposti tulee ilo pissatkin siinä hetkessä. Sama kun tullaan koulusta/töistä kotiin.

Oma takapiha on ihan paras paikka ulkoilla, näin toistaiseksi. Sinne Niisku ihan pyytää ja siellä on mukavaa ja turvallista temmeltää.
Mutta on tuo koiruli vaan niin ihana etten uskonutkaan kuinka tuo pieni rakkauspakkaus saa koko meidän perheen hullaantumaan itseensä <3
Kiitos Niiskun kodille ihanista kuulumisista!

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: