Kodin saanut: GINA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

GINA

* synt. 01/2012

* steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

8.5.2013

Gina on syntynyt noin 1,5 vuotta sitten Bukarestin kaduille. Viiden kuukauden ikäisenä rankkurit nappasivat sen ja veivät kunnalliselle tarhalle, josta harva koira koskaan pääsee elävänä ulos.

Asociatia A Doua Sansan Carmen vierailee säännöllisesti kunnallisilla tarhoilla ja pelastaa joitain onnekkaita yksilöitä mukaansa. Noin vuosi sitten Carmen kohtasi kunnallisella tarhalla Ginan, ja koiran yletön ihmisrakkaus ja miellyttämishalu vetosivat Carmeniin niin että Carmen pelasti Ginan mukaansa.

Nyt Gina on asunut vajaan vuoden Carmenin omistuksessa olevassa tyhjässä asunnossa kolmen muun koiran (Magic, Mellie ja Spotty) kanssa. Elämä on yksitoikkoista ja ankeaa, virikkeitä ja vaihtelua on vähän, mutta ainakin Gina ystävineen on turvassa, lämpimässä ja ne eivät kärsi nälästä. Carmen rakastaa suuresti yksityisiä hoidokkejaan ja on surullinen siitä ettei pysty tarjoamaan nille parempaa elämää. Carmenille oli iso kynnys ja luottamuksen osoitus antaa Gina, Magic ja Mellie adoptioon Kulkureiden kautta ja tämän luottamuksen arvoisia haluamme olla ja löytää näille “betonibunkkerin” koirille oikeat kodit, joissa ne pääsevät viettämään laadukasta, tasapainoista ja onnellista koiran elämää rakastettuina perheenjäseninä.

Gina on 1,5 vuotias steriloitu narttu, jonka mitat ovat noin 50 cm/17 kg.

Tapasimme Ginan maaliskuussa Romanian matkallamme ja Gina teki vaikutuksen avoimella ja erittäin sosiaalisella ja ystävällisellä luonteellaan. Gina on kiinnostunut kaikiesta ympärillään, erityisesti ihmisistä, se hakee kontaktia ja on selvästi miellyttämishaluinen ja motivoitavissa. Uskonkin että Gina oppisi nopeasti ja mutkattomasti uusia asioita ja sen kanssa olisi mukava touhata mitä vain perus kotikoiran puuhista harrastusten pariin. Gina on enemmän pehmeä kuin dominoiva luonteeltaan, ainoastaan joidenkin toisten narttujen kanssa sillä saattaa tulla sanottavaa siitä kuka määrää. Kaikkien urosten ja nöyrempien narttujen kanssa Gina tulee toimeen erittäin hyvin, se on leikkisä ja aktiivinen koirakaveri.

Gina ei hauku asunnolla juuri lainkaan, Carmen kertoo että hänen mennessään hän kuulee rappusissa Ginan ja Magicin vinkuvan kuullessaan Carmenin askeleet, muuten koirat ovat asunnossa hiljaa.

Ginan tuleva koti voisi sijaita kerrostalossakin ja myös lapsiperhe on mahdollisuus Ginan kohdalla, mieluiten ei kuitenkaan mielellään alle kouluikäisten lasten perheessä, joista Ginalla ei ole juurikaan kokemusta. Uskon että Gina tulee sopeutumaan ja tottumaan uusiinkiin asioihin kyllä nopeasti, rauhallisen ja luotettavan opastuksen avulla.

Ihannetilanne olisi jos Ginan tulevassa kodissa olisi reipas ja kiva uroskoira sille kaveriksi, siitä Gina tykkäisi kovasti! Gina varmasti menisi ainoanakin koirana, kunhan sen kanssa liikutaan ja sitä aktivoidaan tarpeeksi, jotta nuori, fiksu koira saa itselleen riittävästi mielekästä tekemistä.

 

12.6.2013

Saimme uusia kuvia ja videota Ginasta ja tyttö näyttää edelleen fyysisesti hyvinvoivalta. Ihmeellisen hyvin myös sen psyyke kestää virikkeettömän ja ankean ympäristön, mikä kertoo kyllä Ginan tasapainoisesta luonteesta.

Gina jatkaa kesän viettämistä betonibunkkerissa, josta pääsee kerran päivässä jaloittelmaan pienelle kerrostalon sisäpihalle ja odottaa kotia nähden unia vapaana pellolla juoksemisesta ja ehkä jostain huikean kivasta harrastuksestakin!

Lisätty uusia kuvia ja video.

 

26.7.2013

Saimme tavata ihanan Ginan jälleen heinäkuun Romanian matkallamme ja tyttö on kyllä kerta kerralta hurmaavampi. Ginan bunkkerissa asuu tällä hetkellä yhteensä kuusi koiraa, sekä uroksia että narttuja ja Gina tulee todella moitteetta kaikkien kanssa toimeen. Gina on myös ensimmäisenä vieraita vastassa häntää heiluttaen ja suukkoja jaellen ollen silti mitenkään ylitsevuotavainen.

Ginasta tulee edelleen samat asiat mieleen, nuori koira virikkeettömässä ympäristössä on hämmästyttävän tasapainoinen, rauhallinen mutta utelias ja terveellä tavalla aktiivinen.

Fyysisesti Gina on suht hyvässä kunnossa, eihän sillä toki lihaksia ole ja massaa kertyy herkästi liikaa koska liikunta on hyvin rajallista, mutta muuten turkki on kiiltävä ja silmät kirkkaat, askel kepeä ja liikkuminen vaivatonta.

Ginasta tulee todella täyden kympin koira jollekin onnekkaalle kodille. Jäämme siis odottamaan kodin yhteydenottoa 🙂

Lisätty uusia kuvia ja video.

 

30.8.2013

Terveisiä Ginalta! Elokuussa Kulkurien aktiivit tapasivat ihanan Ginan jälleen ja kaunis tyttö hurmasi uudetkin vierailijat avoimuudellaan, sosiaalisuudellaan ja tasapainoisuudellaan. Gina on edelleen reipas ja tulee moitteetta toimeen kaikkien kanssa-niin ihmisten kuin toisten koirienkin eikä se tunnu vähästä hermostuvan, ei vaikka bunkkerin väliaikainen asukas Juicy kiipeili välillä Ginan päälläkin.

Kompaktin kokoinen Gina mahtuu yhtä lailla syliin kuin sohvan nurkkaankin, mutta toisaalta se on aktiivinen nuori neiti jolla varmasti riittäisi energiaa myös pitkille lenkeille ja ihan hyvin vaikka mukavan harrastuksenkin pariin.

Lisätty uusia kuvia.

 

Gina tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotetteuna, tunnistemerkittynä, madotettuna ja ulkoloishäädettynä.

Tutustuthan koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

 

 

4.10.2013

Gina on varattu Suomeen!

 

29.10.2013

Gina saapui omaan kotiin 28.10.2013.

 

Ginan varaajana toimi Salla.

 

 

Gina, Magic ja Melly 18.7.2013

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: