Päivitetty 29.10.2013

Kodin saanut: TIZZIE


 

TIZZIE

* n. 4 kk

(arvioitu syntymäaika kesäkuun alku 2013)

* narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

28.8.2013

Yksi Romaniassa uupumattomasti taistelevista eläinsuojelijoista on Bukarestissa vaikuttava Roxana Deissima, joka vastaa pienestä yksityisestä tarhasta, johon hän ottaa kerralla kymmenisen koiraa turvaan ja hoitaa niitä ja etsii niille koteja, parempaa elämää ja loppuelämän onnea. Tämän oli tainnut huomata joku muukin sillä eräänä päivänä hiljattain tarhan ulkopuolella odotti Roxanaa piskuinen hylätty koiranpentu, kukas muukaan kuin Tizzie. Tahdon ajatella että joku on välittänyt Tizziesta sen verran, että on nähnyt jopa vaivaa tuodakseen Tizzien Roxanan minitarhan edustalle, eikä vain ole jättänyt sitä pelloille tai metsään selviämään omillaan, jolloin Tizzien mahdollisuudet väkivallan, nälän ja liikenteen uhatessa sitä olisivat olleet lähes olemattomat.

Tällä hetkellä noin kolmen kuukauden ikäinen Tizzie on kotihoidossa Roxanan ystävän luona. Tizzie viipyy siellä kunnes rokotukset ovat voimassa ja pentu on tarpeeksi kasvanut siirtyäkseen tarhalle. Tietysti toivoisin ettei Tizzien tarvitsisi kokea koskaan hylkäämistään enempää tarhaelämää vaan se saisi matkustaa suoraan omaan kotiin Suomeen.

Oheisella videolla Tizzie esittelee pentumaisia riiviö-oppejaan, mutta Roxana kertoi Tizzien oikeastaan olevan yllättävän rauhallinen ja miellyttävä pentu, ei sellainen adhd minkä kuvan ehkä video antaa. Tietysti on ehdottoman tärkeää ottaa huomioon ett Tizzie kasvaa ainakin keskikokoiseksi (+20 kg) ja sen perimässä virtaa todennäköisesti saksanpaimenkoiraa (ja luoja tietää mitä kaikkea muuta), joten tulevan kodin on sitouduttava tarjoamaan Tizzielle koulutusta, aktiviteetteja ja virikkeitä monessa muodossa. Tizzie tulee varmasti nauttimaan myös sohvan nurkassa loikoilusta, mutta pelkästään siihen Tizziestä ei ole.

Kotihoitopaikassa Tizzie on saanut opetella paitsi hoitajansa hameen helmassa roikkumista, myös elämää muiden koirien ja kissojen kanssa. Kenenkään kanssa Tizziellä ei ole ongelmia. Tizzie on ihmisrakas, utelias, sosiaalinen, leikkisä ja reipas pentu, josta kasvaa hellällä opastuksella ja johdonmukaisella päättäväisyydellä ihanteellinen koirakaveri, jossa riittää varmasti virtaa pidemmillekin lenkeille tai vaikka jonkun mukavan yhteisen harrastuksen pariin.

Tizzietä voidaan ajatella reippaan luonteensa puolesta myös lapsiperheeseen. Tärkeintä on että Tizzie löytää sitoutuneen ja motivoituneen kodin, jossa se saa varttua vanhaksi koiraksi asti. Omaan kotiinsa Tizzie on valmis matkustamaan syyskuun lopussa.

 

26.9.2013

Kuukausi on vierähtänyt Tizzien kuulumisista. Tyttö on kasvanut, minkä näkee uusista kuvistakin ja valitettavasti sen myötä Tizzie joutui jättämään sisätilat ja kotihoitopaikkansa ja siirtymään ulos tarhalle useiden muiden koirien joukkoon antaakseen tilaa pienemmille ja heikommille kotihoitopaikassa. Tarhalla Tizzie on yksi pienimmistä ja se on kovasti ihmisten perään saatuaan viettää aikaa perheen luona kotioloissa. Tizzie painaa tällä hetkellä noin 6 kiloa.

Tizzie on edelleen reipas tirriäinen. Vaikka sen nuoreen elämään on mahtunut muutoksia ja pettymyksiä, se on yhä hurmaavan avoin, sosiaalinen ja ihmis- sekä koirarakas typy joka touhaa pentumaisia touhujaan ympäristössä jonka maailma on sille suonut.

Tizzie on nyt käynyt rokotusohjelmansa ja se on valmis matkustamaan omaan kotiin alkaen 16.10.

Lisätty uusia kuvia. Video on kuvattu elokuun lopussa.

 

Huomioithan että tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan Tizzien kohtuullisen ajan kuluessa. Kulkurit osallistuvat sterilointikustannuksiin 25%:lla.

Tutustu huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan, ettei mitään eläintä saa ottaa hetken mielijohteesta!
7.10.2013
Tizzie on varattu Suomeen 🙂
29.10.2013
Tizzie saapui omaan kotiin 28.10.2013.
Tizzien varaajana toimi Salla.
Tutustu huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan, ettei mitään eläintä saa ottaa hetken mielijohteesta! – See more at: https://kulkurit.fi/sabrina/#sthash.vKOFwiKY.dpuf
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.