Kodin saanut: TIZZIE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

TIZZIE

* n. 4 kk

(arvioitu syntymäaika kesäkuun alku 2013)

* narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

28.8.2013

Yksi Romaniassa uupumattomasti taistelevista eläinsuojelijoista on Bukarestissa vaikuttava Roxana Deissima, joka vastaa pienestä yksityisestä tarhasta, johon hän ottaa kerralla kymmenisen koiraa turvaan ja hoitaa niitä ja etsii niille koteja, parempaa elämää ja loppuelämän onnea. Tämän oli tainnut huomata joku muukin sillä eräänä päivänä hiljattain tarhan ulkopuolella odotti Roxanaa piskuinen hylätty koiranpentu, kukas muukaan kuin Tizzie. Tahdon ajatella että joku on välittänyt Tizziesta sen verran, että on nähnyt jopa vaivaa tuodakseen Tizzien Roxanan minitarhan edustalle, eikä vain ole jättänyt sitä pelloille tai metsään selviämään omillaan, jolloin Tizzien mahdollisuudet väkivallan, nälän ja liikenteen uhatessa sitä olisivat olleet lähes olemattomat.

Tällä hetkellä noin kolmen kuukauden ikäinen Tizzie on kotihoidossa Roxanan ystävän luona. Tizzie viipyy siellä kunnes rokotukset ovat voimassa ja pentu on tarpeeksi kasvanut siirtyäkseen tarhalle. Tietysti toivoisin ettei Tizzien tarvitsisi kokea koskaan hylkäämistään enempää tarhaelämää vaan se saisi matkustaa suoraan omaan kotiin Suomeen.

Oheisella videolla Tizzie esittelee pentumaisia riiviö-oppejaan, mutta Roxana kertoi Tizzien oikeastaan olevan yllättävän rauhallinen ja miellyttävä pentu, ei sellainen adhd minkä kuvan ehkä video antaa. Tietysti on ehdottoman tärkeää ottaa huomioon ett Tizzie kasvaa ainakin keskikokoiseksi (+20 kg) ja sen perimässä virtaa todennäköisesti saksanpaimenkoiraa (ja luoja tietää mitä kaikkea muuta), joten tulevan kodin on sitouduttava tarjoamaan Tizzielle koulutusta, aktiviteetteja ja virikkeitä monessa muodossa. Tizzie tulee varmasti nauttimaan myös sohvan nurkassa loikoilusta, mutta pelkästään siihen Tizziestä ei ole.

Kotihoitopaikassa Tizzie on saanut opetella paitsi hoitajansa hameen helmassa roikkumista, myös elämää muiden koirien ja kissojen kanssa. Kenenkään kanssa Tizziellä ei ole ongelmia. Tizzie on ihmisrakas, utelias, sosiaalinen, leikkisä ja reipas pentu, josta kasvaa hellällä opastuksella ja johdonmukaisella päättäväisyydellä ihanteellinen koirakaveri, jossa riittää varmasti virtaa pidemmillekin lenkeille tai vaikka jonkun mukavan yhteisen harrastuksen pariin.

Tizzietä voidaan ajatella reippaan luonteensa puolesta myös lapsiperheeseen. Tärkeintä on että Tizzie löytää sitoutuneen ja motivoituneen kodin, jossa se saa varttua vanhaksi koiraksi asti. Omaan kotiinsa Tizzie on valmis matkustamaan syyskuun lopussa.

 

26.9.2013

Kuukausi on vierähtänyt Tizzien kuulumisista. Tyttö on kasvanut, minkä näkee uusista kuvistakin ja valitettavasti sen myötä Tizzie joutui jättämään sisätilat ja kotihoitopaikkansa ja siirtymään ulos tarhalle useiden muiden koirien joukkoon antaakseen tilaa pienemmille ja heikommille kotihoitopaikassa. Tarhalla Tizzie on yksi pienimmistä ja se on kovasti ihmisten perään saatuaan viettää aikaa perheen luona kotioloissa. Tizzie painaa tällä hetkellä noin 6 kiloa.

Tizzie on edelleen reipas tirriäinen. Vaikka sen nuoreen elämään on mahtunut muutoksia ja pettymyksiä, se on yhä hurmaavan avoin, sosiaalinen ja ihmis- sekä koirarakas typy joka touhaa pentumaisia touhujaan ympäristössä jonka maailma on sille suonut.

Tizzie on nyt käynyt rokotusohjelmansa ja se on valmis matkustamaan omaan kotiin alkaen 16.10.

Lisätty uusia kuvia. Video on kuvattu elokuun lopussa.

 

Huomioithan että tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan Tizzien kohtuullisen ajan kuluessa. Kulkurit osallistuvat sterilointikustannuksiin 25%:lla.

Tutustu huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan, ettei mitään eläintä saa ottaa hetken mielijohteesta!
7.10.2013
Tizzie on varattu Suomeen 🙂
29.10.2013
Tizzie saapui omaan kotiin 28.10.2013.
Tizzien varaajana toimi Salla.
Tutustu huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan, ettei mitään eläintä saa ottaa hetken mielijohteesta! – See more at: https://kulkurit.fi/sabrina/#sthash.vKOFwiKY.dpuf

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: