Kodin saanut: BUDDY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

BUDDY

* uros

* kastroitu

* n. 1,5-vuotias

* Romaniassa

 

 

 

28.01.2013

Sisarusparvi DeeDeen, Carlosin, Buddyn ja Gordonin tarina alkaa yhdeltä Bukarestin kunnallisista tarhoista, jotka ovat varsinaisia kuolemanloukkoja koirille. Yhteistyötahomme Asociata A Doua Sansan Carmen vierailee säännöllisesti kunnallisella tarhalla ja pelastaa mukaansa yleensä jonkun onnekkaan… Viime kesän alussa Carmen vieraili taas tarhalla ja tällä kertaa hän sai mukaansa emon kuuden lähes vastasyntyneen pentunsa kanssa. Ilman Carmenia pennut olisivat lähes sataprosenttisen varmasti kuolleet tarhalle pian.

Pennuista kaksi menehtyi pian pelastumisensa jälkeen, ne eivät jaksaneet taistella, mutta pennuista neljä, tyttö DeeDee ja pojat Carlos, Gordon ja Buddy selvisivät ja kasvoivat ja vahvistuivat. Perhe vietti ensin kesän eläinklinikan hoitolassa ja syksyn tullen ne siirrettiin Glinan tarhalle, jossa ne ovat asuneet nyt noin neljän kuukauden ajan. DeeDee ja pojat ovat saaneet elämässään jo yhden lottovoiton, ne ovat selvinneet noin 11 kuukauden ikään ja nyt ne ovat fyysisesti ja henkisesti täysin valmiita etsimään omia kotejaan, toista lottovoittoaan.

Buddy on yksi neljästä sisaruksesta. Se on sosiaalinen, iloinen, aktiivinen ja reipas. Buddy on utelias – aivan kuten kehittyvän nuoren koiran tuleekin olla – ja se tykkää ihmisistä ja heiltä samastaan huomiosta. Sisarusparvesta Buddy on kuitenkin selkeästi se, joka jää hieman muiden varjoon, eikä ole ensimmäisen ryntäämässä uusiin asioihin. Poika on painaa nyt parisenkymmentä kiloa ja kokoa sillä on kutakuinkin 50-55 cm:n verran. Buddy ei tästä enää hirvesti kasva, lähinnä vankistuu ja miehistyy.

Koska Buddy on saanut osakseen hyviä ihmiskontakteja ja huolenpitoa, ja on viettänyt tarhalla vasta vähän aikaa, sillä on hyvät mahdollisuudet sopeutua suhteellisen helposti ja kivuttomasti ulkopuoliseen maailmaan.

Buddy etsii sitoutunutta, motivoitunutta kotia, jossa ollaan valmiita tarjoamaan lempeä ja johdonmukainen koulutus, turvalliset kotiolot, aktiviteetteja sekä onnellinen, tasapainoinen koiran elämä seuraavaksi 10-15 vuodeksi. Koiran tulee mahtua elämääsi niin ylä- kuin alamäissäkin. Buddy tullaan luovuttamaan kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

28.01.2013

Lisätty kolme tuoretta kuvaa Buddysta.

05.02.2013

Lisätty muutama tuore otos Buddysta.

20.3.2013

Vierailimme Glinan tarhalla 16.3.2013 ja kävimme moikkaamassa myös Pisamaperhettä. Alla on tuoreita kuvia Buddystä. Se on vankistunut ja miehistynyt, mutta on hienoisen ujo ja vetäytyvä verrattuna muihin sisaruksiinsa. Uskon, että Buddyn olisi nyt hyvä aika päästä pikimmiten oman perheen pariin, jossa se saisi osakseen riittävästi huomiota, eikä sen tarvitsisi taistella siitä alati muiden kanssa. Olisiko sinulla tarjota tälle komistukselle virikkeellinen elinympäristö?

17.4.2013

Pitkä, kylmä talvi on takana ja kevät koittanut Glinan tarhalle. Pisamaperheen jäsenet odottavat edelleen omia koteja! Kuten 13.4. otetuista kuvista näkee, Buddy jää edelleenkin muiden sisarustensa töppösen alle :/ Sille tekisi hyvää päästä pahnanpohjimmaisen asemasta rauhallisempaan ympäristöön, omaan perheeseen, jossa sen ei tarvitsisi jatkuvasti tehdä itselleen tilaa tullakseen huomatuksi.

19.5.2013

Buddy on nyt kastroitu. Komea poika odottaa yhä omaa kotia!

7.6.2016

Kesä Romaniassa alkaa olla kuumimmillaan. Pisamaperheen jäsenet asuvat yhä häkissään tukalan auringon paahteessa. Niiden on varmasti vaikea ymmärtää, miksi pennut niiden ympäriltä pääsevät muuttamaan uusiin koteihin, asumaan sisälle ja elämään kunnon koiran elämää, mutta kukaan näistä iloisista ja kauniista sisaruksista ei ole saanut yhden ainutta kotitarjousta.

Buddy on varmasti uskollinen ja aktiivinen koirakaveri. Vaikka se on viettänyt lyhyen elämänsä tarhalla, sen opettaminen kotikoiraksi sujuu mitä todennäköisimmin sukkelasti. Buddy lupaa olla uskollinen ystäväsi.

12.06.2013

Kulkureiden aktiivit tapasivat pirteät ja vauhdikkaat pisamaperheen sisarukset kesäkuun alussa Romanian-matkallaan. Aktiivinen ja touhukas pentue osaa myös rauhoittua alun koheltamisen jälkeen. Sählääminen sisarusten osalta on hyväntahtoista, ne ovat vain niin suunnattoman onnellisia saamastaan huomiosta ja yksinkertaisesti uteliaita. Buddy on edelleen porukan ujoin, joskin hyvin kiltti. Mistä löytyisi pojalle koti, jossa se voisi reipastua ja kasvaa kunnon koirakaveriksi?

22.07.2013

Buddyn kuvagalleriaan on lisätty komeasta pojasta, jotka Kulkureiden aktiivit ottivat vieraillessaan Glinan helteisellä tarhalla 18.7. Buddy odottaa yhä kotitarjousta, mikä olisi ujolle kaverille elämää suurempi onnenpotku.

30.07.2013

Lisätty lyhyt videoklippi Buddysta sisaruksineen.

28.08.2013

Kulkureiden aktiivit vierailivat helteisellä Glinan tarhalla viime viikolla ja kävivät rapsuttelemassa myös Buddya. Sisarusnelikosta on 2 on jo saanut omat kodit, ja Buddy & Gordon odottavat yhä kotitarjouksia. Aktiivimme kertoivat Buddyn olleen edelleen veljeään ujompi, mutta silti valtavan leikkisä ja energinen; kaveri oli juoksennellut heidän ympärillään kaiken aikaa, ja tullut luokse luokse varoen pikaisesti pyörähtämään, kunnes oli taas jatkanut juoksemista. Buddy on siis kaksikosta se alistuvampi.

Uskon, että Buddysta tulee oikean ihmisen kanssa luottavainen ja asiallinen kotikoira, jonka kanssa voi touhuta ja harrastaa monipuolisesti.

Jos olet tutustunut sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja uskot voivasi tarjota Buddylle turvallisen, virikkeellisen ja johdonmukaisesti sitä kasvattavan kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan.

16.10.2013

Buddy on viimeinkin varattu ja matkustaa huomenna omaan kotiin Saksaan <3

Videopätkä “pisamaperheestä” lokakuulta 2012 tässä »

Lyhyt video-otos Buddysta ja sen sisaruksista 18.7.2013 (Buddy on se, joka hipsii syrjemmällä 🙂 tässä »

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: