Päivitetty 28.10.2013

Kodin saanut: OCHISOR


 

 

 

OCHISOR

* n. 1,5 v

* steriloitu narttu

 

 

 

 

25.03.2013

Ochisor on nyt Romaniassa eläinsuojelija Anda Murgun luona.

Ochisorin tarina jonka tiedämme, alkoi vuosi sitten talvella, kun lapset toivat kaksi paleltumaisillaan olevaa pikku pentua Andan portin taakse. Pennut taistelivat pitkään hengestään, koska pikkuiset olivat todella ottaneet kylmää ja emon lämmön ja ruuan puute vaivasi pikkuisia. Andan hoivalla ja huolenpidolla pennut vahvistuivat vähitellen. Vahvoina ja elämänhaluisina pikkuisina molemmat pennut selvisivät ja kasvoivat isoiksi.

Ochisorin nimi tarkoitta silmää. Tyttö on saanut nimensä silmässään olevasta vammasta. Vamma on ilmeisesti syntynyt toisen koiran puremasta ja se on ollut Ochisorilla pennusta saakka. Vamma ei ole vaivannut tyttöä millään tavoin ja se tuskin tulee jatkossakaan aiheuttamaan toimenpiteitä. Ochisor on kiltti ja todella ystävällinen pikkuinen. Ochisor ei tee itsestään numeroa, vaan on hieman ujo sivusta seuraaja. Ochisor on miellyttävä ja kohtelias tyttö, joka käyttäytyy rauhallisesti ihmisten läheisyydessä. Ochisor asustaa useiden muiden koirien kanssa samassa tilassa ja tuleekin hyvin toimeen muiden kanssa.

Ochisorin tulevan kodin tulee varautua opettamaan tytölle kaikki alusta alkaen, aina sisäsiisteydestä ja remmikävelystä lähtien. Ochisor on elänyt lähes koko elämänsä tarhalla ja tyttönen ei tiedä siis mitään normaalista kotielämästä ja omistajan tuleekin tähän varautua. Ochisor voisi sopia kotiin, jossa olisi jo koirakaveri valmiina.

Ochisor painaa tällä hetkellä noin 12-15kg. Ochisor on steriloitu.

 

11.06.2013

Ochisor odottelee edelleen kotiaan Andan luona Romaniassa. Tytön luonne on rauhallinen, eikä Ochisor ole mitenkään riehakkaasti lähestymässä vieraita ihmisiä. Tutut toki moikataan tilanteen vaatimalla iloisuudella. Ochisor on kuitenkin utelias ja hetken harkittuaan tulee rauhallisesti ja kohteliaasti pyytämään rapsutuksia vierailtakin ihmisiltä.

Ochisor on keskikokoinen n. 40 cm korkea tyttönen, josta varmasti saisi mukavan kaverin lenkkipoluille ja sohvalle kainaloon köllöttelemään. Ochisor ei varmaankaan olisi pahoillaan jos uudessa kodissa olisi ennestään kiva ja reipas koirakaveri.

Lisätty Ochisorille uusia kuvia kesäkuulta Kulkureiden Romanian matkalta.

12.08.2013

Heinäkuussa kulkureiden Salla, Jenni  ja Nea tapasivat matkallaan myös Ochisorin. Tämä tyttö jännitti vieraisiin tutustumista ensin aika lailla. Antoi kyllä koskea ja ottaa syliin, mutta oli selkeästi varautuneempi, kuin siskonsa Pusica ja oli aikajoin melko jänittyneen oloinen. Ochisor on siskonsa Pusican lailla leikkisä ja tulee toimeen kaikkien kanssa, mutta alistuu välittömästi jos toinen koira puuttuu leikkiin tai toimintaan.

Ochisorin kodilta toivomme sitoutuneisuutta ja ymmärrystä siihen, ettei kotiutuminen varmasti koko ikänsä tarhalla eläneeltä tyttöseltä suju ihan hetkessä. Reipas koirakaveri voisi olla hyvä lisä ja opettavainen apu kotikoiran elämään totuttelussa. Varmasti myös turvallinen ympäristö ja rauhallisuus ovat tärkeitä kriteereitä tämän tytön tulevassa kodissa. Ihan pieniä lapsia ei tulevassa kodissa välttämättä voisi olla.

Missä on herkän ja lempeän Ochisorin oma, rauhallinen ja rakastava koti?

02.10.2013

Ochisor on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

28.10.2013

Ochisor saapui omaan kotiinsa Suomeen 26.10.2013.

Kodin etsinnässä auttoi Johanna

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.