Kodin saanut: SAMMY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

SAMMY

* 1,5 v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

16.10.2013 

Komea pieni Sammy kuuluu Petrosanin pikkaraisten joukkoon, jotka eläinsuojelija Viorica Kaprincezin on hakenut turvaan Petrosanin kuolemantarhalta. Sammy asustaa tällä hetkellä Alina Stanin yksityisellä tarhalla lähellä Bucharestia.

 

Sammy edustaa pikkukoira sakkia ja painaakin ainoastaan 4-5 kiloa. Korkeuttakaan sillä ei ole kuin kolmisenkymmentä senttiä.

 

Alinan tarhalle tullessaan Sammy oli hiukan vetäytyvä ja arasteli isompia koiria. Se pysytteli omissa oloissaan eikä ollut juurikaan kiinnostunut ihmisistä vaan mieluummin pysyi pois näiden tieltä. Liekö kunnallisen tarhan olosuhteet olivat sulkeneet tämän pienen pojan ja se katsoi parhaaksi pysytellä taka-alalla ja olla mahdollisimman huomaamaton niin mitään pahaa ei tapahtuisi. Pikkuhiljaa Sammystä alkoi kuitenkin kuoriutua myös innokkaampi ja reippaampi puoli. Siitä tuli iloisempi ja se rohkaistui huimaa vauhtia. Se alkoi myös tekemään leikkipyrähdyksiä muiden pienten koirien kanssa.

 

Suomalainen yhteistyökumppanimme kävi tarhalla tutustumassa koiriin lokakuun alkupuolella ja saimme tuoreimpia uutisia Sammystä. Pojasta on tullut todella reipas ja jopa huomionhakuinen ihmisiä kohtaan. Hänen kuvauksensa Sammystä oli seuraavanlainen: “Pikkarainen Sammy on kompaktin kokoinen, reipas, iloinen hännänhuiskuttaja. Pienten koirien puolella Sammy kipittää kuin kala vedessä. Se ei dominoi muita, mutta ei myöskään nöyristele muita koiria. Sammy kaipaa kovasti ihmisten läheisyyttä ja sylissä pääseekin hyvin päivystämään herrasmiespikkukoiran arvolle sopivasti korkeammalla paikalla. Laskettuani Sammyn takaisin aitaukseensa ja poistuessani pikkukoirien puolelta Sammy kiipeilee tarhan verkkoaitaa perässäni ja itkee sydäntäsärkevästi koska olisi toivonut tämän hellyyttä ja herkkuja tarjoavan hetken kestävän pidempään.”

 

Tulevalla kodilla tulisi ollakin luonteenlujuutta olla vahvistamatta liikaa Sammyn halua olla sylissä, jotta ei ilmentyisi eroahdistusta. Sammy sopisi hyvin ainoaksi koiraksi, mutta olisi varmasti myös mielissään jos tulevassa kodissa olisi samanluontoinen neitiseura odottamassa. Sammy tulee tarvitsemaan sopivassa suhteessa rajoja ja rakkautta. Sille tulee opettaa kaikki normaali kotikoiran tavat ihan alusta alkaen aina sisäsiisteydestä remmikävelyyn. Vastapalvelukseksi omistaja tulee saamaan iloisen, onnellisen ja estoitta rakastavan pienen koira pojan.

17.10.2013

Sammy saapuu Suomeen kotihoitoon 26.10.2013. Vielä toivottavampaa olisi tietysti jos pikku mies pääsisi tuolloin suoraan omaan loppuelämän kotiinsa.

21.10.2013

Sammyn hartain toive toteutui ja poika on varattu! Sammy matkaa siis Suomeen tullessaan suoraan omaan rakastavaan loppuelämän kotiinsa.

 

 

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja muistathan ettet tarjoa koiralle kotia hetken mielijohteesta, vaan muistat että se voi viettää kanssasi mahdollisesti jopa seuraavat 15 vuotta.

 

Yhteydenotot Tanjalle.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: