Päivitetty 21.09.2020

Enkelikoira: GREY


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
21.9.2020

Tallinnan satamassa, siellä missä turistit eivät liiku, asuu useita kodittomia koiria. Osa niistä on niin arkoja, että niitä ei pääse koskemaan. Osa on ketjun päässä vahdin virkaa toimittamassa. Tämä osa Tallinnan rahtisatamaa ei ole kovinkaan mieltä ylentävää katseltavaa. Alueella on syrjäytyneitä, laitapuolen kulkijoita, rikollisuutta.

Grey oli yksi näistä ns. vahtikoirista. Pentuna Greyn otti alkoholisoitunut satamatyöntekijä, joka asui kuvassa olevassa parakissa. Grey joutui olemaan ansimmäisen vuotensa alle metrin pituisessa ketjussa parakin vieressä olevassa koirankopissa kiinni. Sitä mätkittiin välillä ja ruoan saanti ei ollut itsestään selvyys. Greyn elinolosuhteet paranivat siinä vaiheessa, kun omistaja lähti ja jätti Greyn oman onnensa nojaan ketjun päähän. Yhteistyökumppanimme Irina huomasi yksinään nököttävän Greyn. Kun kukaan ei koiraa säännöllisesti ruokkinut eikä tunnustanut omistavansa, Irina alkoi huolehtimaan Greystä samalla, kun hän kävi joka päivä ruokkimassa viittä muutakin koiraa satama-alueella. Greyn säkäkorkeus on n. 55-60 cm ja painoa noin 30kg.

Grey matkasi Suomeen kotihoitoon kesäkuussa 2013 ja muutti omaan kotiin saman vuoden elokuussa. Sen elämä muuttui lopullisesti. 21.9.2020 saimme sydämen särkevän viestin Greyn perheeltä: upea Grey on nukkunut pois, rakkaiden ihmistensä saattelemana noin 11 vuoden komeassa iässä. Greyn perhe kirjoittaa rakkaastaan näin:

“Joudumme surumielin ilmoittamaan, että Grey on lauantaina lähtenyt koirien taivaaseen. Vanhuus iski tähän vauhdikkaaseen koirapoikaan yllätten, jalat eivät enää kantaneet kunnolla, takapää petti alta ja pää tärisi. Ei ollut enää lainkaan oma itsensä ja jaksoi vaan maata paikoillaan. Eläinlääkärin kanssa jouduttiin päätymään kipeään ratkaisuun, että kärsimystä ei kannata yhtään pitkittää ja että vanhan koiran kroppa on nyt tullut tiensä päähän. Lokakuussa hänelle olisi tullut 11-vuotta hänelle täyteen, 7 vuotta niistä hän oli ilahduttamassa meidän elämää.

Oli upea nähdä huonoista oloista tulleen koiran kehitys; ihmisiin varauksellisesti suhtautuneesta koirasta kasvoi maailman paras perhekoira, joka oppi ensin luottamaan omaan perheeseen ja sittemmin oli aina häntä heiluen ja iloisesti ottamassa kaikki vieraat vastaan. He olivat mainio parivaljakko meidän 5-vuotiaan tytön kanssa, ystävyys alkoi jo tyttömme vauva-ajoista lähtien. Rapsutusten suhteen Grey oli suorastaan kyltymätön ja 30 kg painostaan huolimatta hän oli pieni sylikoira.

Moniin asioihin hän tottui, mutta mopoihin ei ikinä. Niitä hän jahtasi haukkuen isolla aidatulla pihallamme viime päiviin asti, ja hänen haukku kaikuu vieläkin meidän päässä mopon mennessä ohi. Myös autoilu oli hänestä pelottavaa ja jännittävää, mutta viimeisellä matkalla eläinlääkäriin hän makasi rauhallisesti ja hiljaa autossa miun silittäessä häntä. Grey pääsi onneksi vielä toissa viikonloppuna viettämään meidän kanssa mökkiviikonlopun, jossa hän pääsi uimaan yllin kyllin ja nauttimaan metsäretkistä.

Iso aukko ja valtava ikävä jää meidän perheeseen Greyn lähdettyä, mutta useat ihanat muistot ja yhdessä vietetyt vuodet lohduttavat. Kertoisitteko suru-uutiset myös ihanalle Irinalle, joka auttoi Greyn alkutaipaleelle uuteen elämään. Suuri kiitos hänelle upeasta työstä. Kiitos myös kotihoitajalle, joka Suomessa totutti Greytä kotielämään. Ja kiitos tietenkin myös koko teidän yhdistykselle, teette hienoa työtä ja oli ilo saada näin upea perheenjäsen teidän kauttanne. ❤️

Kiitos perheelle, joka tarjosi Greylle rakastavan kodin.

Päivitykset

21.9.2020
Saimme sydämen särkevän viestin Greyn perheeltä: upea Grey on nukkunut pois, rakkaiden ihmistensä saattelemana noin 11 vuoden komeassa iässä.  Kiitos perheelle, joka tarjosi Greylle rakastavan kodin.

Grey on nyt enkelikoira.

8.5.2015
Greyn perheelta tuli kotikuulumisia. Suuri kiitos ja kaikkea hyvää tulevaan!

“Moi! Vuonna 2013 kodin saanut Grey lähettelee pitkästä aikaa kuulumisia Imatralta! Greyn elämässä on tapahtunut viimeisen vuoden aikana paljon! Miun elämään löytyi uusi mies, joka löysi saman tien yhteisen sävelen myös Greyn kanssa. Muutimme ensin rivitaloasuntoon, jossa Greyllä oli oma pieni ulkoilupiha.

Nyt tammikuussa 2015 ostimme yli 100 neliöisen omakotitalon, jossa on suuri piha ulkoilua varten. Grey ulkoilee pihalla juoksulangassa päivittäisten hihnalenkkien lisäksi, ja vaikuttaa kovin tyytyväiseltä nykyiseen elämäänsä! Kesällä meille rakentuu myös lähes koko pihan kattava koira-aitaus, jossa Grey saa sitten vapaasti ulkoilla ja touhuta. Ulkoilun jälkeen Greyn mielestä on parasta pötkötellä emännän tai isännän kainalossa sohvalla; herra 30 kg on edelleen sylikoira!

Greyllä oli kovasti kutisevia iho-oireita korvassa ja silmänympäryksissä, ja tutkimusten jälkeen eläinlääkäri totesi Greyllä verikoetulosten perusteella jauhopunkkiallergian. Nyt allergia on pysynyt kurissa uudella ruokavaliolla; Grey syö vain Mushin barf-ruokia ja saa vielä öljy/rasvahappolisää.

Meille syntyy elokuussa pieni vauva; siinä onkin Greylle uusi elämäntehtävä olla tämän vahtina. 🙂 Grey on ehtinyt totutella tuttujemme vauvoihin ja taaperoihin, ja tulee näiden kanssa mainiosti toimeen. Olemme suunnitelleet myös koiranpennun hankintaa Greyn kaveriksi. Grey tulee nykyään hienosti toimeen kaikenlaisten koirien kanssa ja sillä onkin jo paljon kaikenkokoisia koirakavereita. Ehkä uusi kaverikin löytyisi Kulkureiden kautta!

Grey on ollut mitä mahtavin kaveri lenkkeilyyn ja sohvaperunointiin, tyytyväisiä ollaan koko porukka!”

23.8.2013
Grey sai kodin elokuussa 2013.

10.8.2013
Grey on varattu omaan kotiin, jonne se pääsee matkustamaan ensi viikon lopulla!

5.7.2013
Grey on kastroitu 3.7. ja kaikki meni hyvin. Hoitajan mukaan Grey on jo täysin palautunut ennalleen, tosin typerä tötterö päässä joutuu kolistelemaan ympäri kämppää, näyttääkin välillä siltä että Grey oikein suuttuu tuolle tötterölle kun se estää Greytä kapuamasta hoitajansa kainaloon. Mistä tälle nuorelle elämäniloiselle koiralle löytyisi se oma aktiivinen koti?

Greytä pääsee sovitusti tapaamaan pääkaupunkiseudulla. Greylle lisätty myös uusia kuvia.

26.6.2013
Grey on nyt asustellut hoitokodissaan puolitoista viikkoa. Hoitaja kertoo että Grey on aivan mahtava koira. Grey on todella yhden ihmisen koira, ensimmäisen yön jälkeen Grey jakeli jo hoitajalleen pusuja. Ei voi kuin ihmetellä tämän koiran sopeutumiskykyä, Greylle kaikki on uutta ja hieman jännittävää mutta silti Grey jaksaa olla iloinen ja äärimmäisen sopeutumiskykyinen koira vaikka on viettänyt koko elämänsä ketjun päässä.

Grey on täysin sisäsiisti ja asuu tällä hetkellä kerrostalossa, mikä ei näytä tuottavan Greylle mitään ongelmia. Joskus rapusta kuuluviin ääniin reagoidaan haukkumalla. Hihnassa hajut vievät tätä poikaa ja hihnakäyttäymiseen tulevan kodin täytyykin panostaa. Grey tullaan kastroimaan lähiaikoina mikä varmasti myös helpottaa hihnassa kulkemista. Autoille Grey ei rähjää ollenkaan, sen sijaan pyörät pelottavat jonkun verran Greytä. Yksin jäädessään Grey jää aluksi ulvomaan mutta hiljenee kyllä.

Greystä saisi varmasti mainion harrastukaverin lajiin kuin lajiin, vaikka Greyn mielestä parhainta maailmassa olisi vain sohvalla köllöttely oman ihmisensä kanssa. Grey tulee toimeen narttujen kanssa. Grey on vain todella innokas mistä monet nartut eivät niin tykkää. Kastrointi helpottaa tätäkin asiaa varmasti. Urosten kanssa samaan kotiin Greytä ei luovuteta.

17.6.2013
Grey saapui Suomeen kotihoitoon odottamaan loppuelämän kotia!

29.5.2013
Irina on huolehtinut nyt Greystä yli puolitoista vuotta. Hän on järjestänyt Greylle pitkän juoksulangan ja pääsyn parakkiin, jossa on Greylle oma sohva. Irina on hemmotellut Greytä ruoalla niin, että pojalta jää kuivaruoka syömättä kokonaan. Grey saa nimittäin tuoretta lihaa, keitettyjä sisäelimiä ym. hyvää. Greyn turkki kiiltääkin upeasti ja sen nuoret hampaat ovat vitivalkoiset. Muutenkin Grey vaikuttaa sopusuhtaisen terverakenteiselta koirapojalta. Jossain vaiheessa pentuaikanaan Grey on päässyt vapaaksi ja törmännyt henkilöauton kanssa. Grey kuulemma rähjää pikkuautoille tämän trauman seurauksena.

Grey ei ole pysyä nahoissaan, kun se näkee Irinan tulevan luokseen. Grey pomppii, hyppii ja pusuttaa Irinaa sen minkä ehtii. Vaikka Irina on pystynyt huolehtimaan Greysta päivittäin, se on vain pieni hetki ihmisen kanssa. Kaiken muun ajan Grey noköttää hiilikasan juurella yksinään. Kaikesta kokemastaan ja yksinäisestä elämästään huolimatta Grey on säilyttänyt iloisen luonteensa ja hermonsa. Meitä vieraita se katselee vähän aikaa epäillen – vai epäuskoisesti, saamastaan ylimääräisestä huomiosta vieraiden ihmisten taholta? – , mutta päästää avoimuutensa valloilleen ja toteaa meidätkin ihan hyviksi tyypeiksi. Grey on alistunut myös siihen, että ihminen lähtee – se jää vain katselemaan peräämme.

Kissoista se näyttää olevan ehkä liiankin kiinnostunut. Grey tuntuisi olevan uskollinen yhden perheen koira, jolla on paimenkoiramaisia luonteenpiirteitä.

Mistä tälle nuorelle elämäniloiselle koiralle löytyisi se ikioma koti?

Varaajana toimi Saila.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.