Päivitetty 02.06.2015

Kodin saanut: GREY


 

 GREY

* n.3-4 vuotias

* uros

* Suomessa

 

 

 

 

 

16.9.2012

Tallinnan satamassa, siellä missä turistit eivät liiku, asuu useita kodittomia koiria. Osa niistä on niin arkoja, että niitä ei pääse koskemaan. Osa on ketjun päässä vahdin virkaa toimittamassa. Tämä osa Tallinnan rahtisatamaa ei ole kovinkaan mieltä ylentävää katseltavaa. Alueella on syrjäytyneitä, laitapuolen kulkijoita, rikollisuutta.

Grey on yksi näistä ns. vahtikoirista. Sen elämä ei ole vielä koskaan ollut normaalia. Pentuna Grein otti alkoholisoitunut satamatyöntekijä, joka asui kuvassa olevassa parakissa. Grei joutui olemaan ansimmäisen vuotensa alle metrin pituisessa ketjussa parakin vieressä olevassa koirankopissa kiinni. Sitä mätkittiin välillä ja ruoan saanti ei ollut itsestään selvyys.
Greyn elinolosuhteet paranivat siinä vaiheessa, kun omistaja lähti ja jätti Greyn oman onnensa nojaan ketjun päähän. Yhteistyökumppanimme Irina huomasi yksinään nököttävän Greyn. Kun kukaan ei koiraa säännöllisesti ruokkinut eikä tunnustanut omistavansa, Irina alkoi huolehtimaan Greystä samalla, kun hän käy joka päivä ruokkimassa viittä muutakin koiraa satama-alueella.

Grey on noin 2 vuotias, kastroimaton uros. Hoitajansa mukaan se rakastaa peuhata vesilätäköissä. Todentotta, näimmekin tämän kun lähdimme Greyn kanssa hieman jaloittelemaan. Se suorastaan sukelsi isoon vesilätäkköön ja juoksi sen läpi useaan otteeseen.Lapsi on terve kun se leikkii, emme osanneet tähän muutakaan kommentoida 😉

Greyn säkäkorkeus on n. 55-60 cm ja painoa noin 30kg.

29.5.2013

Irina on huolehtinut nyt Greystä yli puolitoista vuotta. Hän on järjestänyt Greylle pitkän juoksulangan ja pääsyn parakkiin, jossa on Greylle oma sohva. Irina on hemmotellut Greytä ruoalla niin, että pojalta jää kuivaruoka syömättä kokonaan. Grey saa nimittäin tuoretta lihaa, keitettyjä sisäelimiä ym. hyvää. Greyn turkki kiiltääkin upeasti ja sen nuoret hampaat ovat vitivalkoiset. Muutenkin Grey vaikuttaa sopusuhtaisen terverakenteiselta koirapojalta. Jossain vaiheessa pentuaikanaan Grey on päässyt vapaaksi ja törmännyt henkilöauton kanssa. Grey kuulemma rähjää pikkuautoille tämän trauman seurauksena.
Grey ei ole pysyä nahoissaan, kun se näkee Irinan tulevan luokseen. Grey pomppii, hyppii ja pusuttaa Irinaa sen minkä ehtii. Vaikka Irina on pystynyt huolehtimaan Greysta päivittäin, se on vain pieni hetki ihmisen kanssa. Kaiken muun ajan Grey noköttää hiilikasan juurella yksinään. Kaikesta kokemastaan ja yksinäisestä elämästään huolimatta Grey on säilyttänyt iloisen luonteensa ja hermonsa. Meitä vieraita se katselee vähän aikaa epäillen – vai epäuskoisesti, saamastaan ylimääräisestä huomiosta vieraiden ihmisten taholta? – , mutta päästää avoimuutensa valloilleen ja toteaa meidätkin ihan hyviksi tyypeiksi. Grey on alistunut myös siihen, että ihminen lähtee – Se jää vain katselemaan peräämme.

Kissoista se näyttää olevan ehkä liiankin kiinnostunut. Grey tuntuisi olevan uskollinen yhden perheen koira, jolla on paimenkoiramaisia luonteenpiirteitä.

Mistä tälle nuorelle elämäniloiselle koiralle löytyisi se ikioma koti?

17.6.2013

Grey saapui Suomeen kotihoitoon odottamaan loppuelämän kotia!

26.6.2013

Grey on nyt asustellut hoitokodissaan puolitoista viikkoa. Hoitaja kertoo että Grey on aivan mahtava koira. Grey on todella yhden ihmisen koira, ensimmäisen yön jälkeen Grey jakeli jo hoitajalleen pusuja. Ei voi kuin ihmetellä tämän koiran sopeutumiskykyä, Greylle kaikki on uutta ja hieman jännittävää mutta silti Grey jaksaa olla iloinen ja äärimmäisen sopeutumiskykyinen koira vaikka on viettänyt koko elämänsä ketjun päässä.

Grey on täysin sisäsiisti ja asuu tällä hetkellä kerrostalossa, mikä ei näytä tuottavan Greylle mitään ongelmia. Joskus rapusta kuuluviin ääniin reagoidaan haukkumalla. Hihnassa hajut vievät tätä poikaa ja hihnakäyttäymiseen tulevan kodin täytyykin panostaa. Grey tullaan kastroimaan lähiaikoina mikä varmasti myös helpottaa hihnassa kulkemista. Autoille Grey ei rähjää ollenkaan, sen sijaan pyörät pelottavat jonkun verran Greytä. Yksin jäädessään Grey jää aluksi ulvomaan mutta hiljenee kyllä.

Greystä saisi varmasti mainion harrastukaverin lajiin kuin lajiin, vaikka Greyn mielestä parhainta maailmassa olisi vain sohvalla köllöttely oman ihmisensä kanssa.

Grey tulee toimeen narttujen kanssa. Grey on vain todella innokas mistä monet nartut eivät niin tykkää. Kastrointi helpottaa tätäkin asiaa varmasti. Urosten kanssa samaan kotiin Greytä ei luovuteta.

5.7.2013

Grey on kastroitu 3.7. ja kaikki meni hyvin. Hoitajan mukaan Grey on jo täysin palautunut ennalleen, tosin typerä tötterö päässä joutuu kolistelemaan ympäri kämppää, näyttääkin välillä siltä että Grey oikein suuttuu tuolle tötterölle kun se estää Greytä kapuamasta hoitajansa kainaloon. 🙂

Mistä tälle nuorelle elämäniloiselle koiralle löytyisi se oma aktiivinen koti?

Greytä pääsee sovitusti tapaamaan pääkaupunkiseudulla.

Greylle lisätty myös uusia kuvia.

10.8.2013

Grey on varattu omaan kotiin, jonne se pääsee matkustamaan ensi viikon lopulla!

23.8.2013

Grey sai kodin elokuussa 2013.

8.5.2015

Greyn perheelta tuli kotikuulumisia. Suuri kiitos ja kaikkea hyvää tulevaan!

“Moi!

Vuonna 2013 kodin saanut Grey lähettelee pitkästä aikaa kuulumisia Imatralta!

Greyn elämässä on tapahtunut viimeisen vuoden aikana paljon! Miun elämään löytyi uusi mies, joka löysi saman tien yhteisen sävelen myös Greyn kanssa. Muutimme ensin rivitaloasuntoon, jossa Greyllä oli oma pieni ulkoilupiha.
Nyt tammikuussa 2015 ostimme yli 100 neliöisen omakotitalon, jossa on suuri piha ulkoilua varten. Grey ulkoilee pihalla juoksulangassa päivittäisten hihnalenkkien lisäksi, ja vaikuttaa kovin tyytyväiseltä nykyiseen elämäänsä! Kesällä meille rakentuu myös lähes koko pihan kattava koira-aitaus, jossa Grey saa sitten vapaasti ulkoilla ja touhuta. Ulkoilun jälkeen Greyn mielestä on parasta pötkötellä emännän tai isännän kainalossa sohvalla; herra 30kg on edelleen sylikoira!

Greyllä oli kovasti kutisevia iho-oireita korvassa ja silmänympäryksissä, ja tutkimusten jälkeen eläinlääkäri totesi Greyllä verikoetulosten perusteella jauhopunkkiallergian. Nyt allergia on pysynyt kurissa uudella ruokavaliolla; Grey syö vain Mushin barf-ruokia ja saa vielä öljy/rasvahappolisää.

Meille syntyy elokuussa pieni vauva; siinä onkin Greylle uusi elämäntehtävä olla tämän vahtina. 🙂 Grey on ehtinyt totutella tuttujemme vauvoihin ja taaperoihin, ja tulee näiden kanssa mainiosti toimeen.
Olemme suunnitelleet myös koiranpennun hankintaa Greyn kaveriksi. Grey tulee nykyään hienosti toimeen kaikenlaisten koirien kanssa ja sillä onkin jo paljon kaikenkokoisia koirakavereita. Ehkä uusi kaverikin löytyisi Kulkureiden kautta. 🙂

Grey on ollut mitä mahtavin kaveri lenkkeilyyn ja sohvaperunointiin, tyytyväisiä ollaan koko porukka!

T. Riikka, Grey, Juuso & Kissa :)”

 

Varaajana toimi Saila.


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.