Päivitetty 22.09.2020

Kodin saanut koira: DITTE (nyk. Pipsa)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romania
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

7.4.2020
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinrakas nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja hän on miehensä kanssa rakentamassa omaa pientä koiratarhaa. Hän haluaa pitää tulevan tarhansa turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena One Rescue Association- yhdistyksen Cosoban koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Ioanalla on tavallisesti noin 45-55 koiraa vastuullaan ja näistä moni myös löytyy Kulkurien adoptio-ohjelmasta.

Ioana vierailee säännöllisesti myös kunnallisilla tarhoilla ja aina kun mahdollista, lunastaa sieltä koiria omiin hoiviinsa. Äitikoira Ditte on lähtöisin Palladyn kunnalliselta tarhalta, mistä Ioana haki Ditten pentuineen helmikuussa. Ditellä oli kuusi pentua, jotka saivat kasvaa emonsa hoivissa. Pienokaiset on jo adoptoitu ja nyt on Ditten aika päästä etsimään kotia. Ditte on erittäin ystävällinen ihmisten seurassa, sosiaalinen ja leikkisä ja tulee hyvin toimeen myös muiden koirien kanssa sukupuolesta ja koosta riippumatta. Ditte asuu tällä hetkellä yhdessä poikakoiran kanssa. Ditte osaa haukkua, mutta mikään turhan haukkuja tyttö ei ole. Ditte on selvästi tottunut ihmisen käsittelyyn ja kävelee nätistä hihnassa, joten tytöllä on saattanut olla koti. Tulevan kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että monet kotikoiran elämään liittyvät asiat ovat Dittelle uusia. Kärsivällisellä opastuksella Ditestä saa hyvän kaverin arkeen ja aktiivisena koirana Ditte kotiuduttuaan varmaan iloitsee uusien asioiden oppimisesta.

Ditte on noin 50 cm korkea ja painaa noin 18 kg. Ioanan facebook-sivuilta löytyy Ditestä lisää videoita.

Päivitykset

22.9.2020
Kolme päivää sitten Ditte saapui Suomeen ja omaan kotiin ja aloitti uuden elämänsä Pipsana. Onnellista yhteistä elämää Pipsalle ja perheelle!

1.6.2020
Ditte on varattu ja oma koti odottaa suloista tyttöä Suomessa.

25.4.2020
Lisätty Dittelle uusi kuva.

6.4.2020
Ditte aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ditte saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ditte on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.