Päivitetty 20.09.2020

Kodin saanut koira: JINX (nyk. Mauri)


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
19.9.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Noin viisivuotiaan Jinxin tarina on surullinen. Sen entinen omistaja hylkäsi Jinxin ja toisen koiransa Dianan maaliskuussa Cosoban tarhalle muuttaessaan Bukarestiin asuntoon, johon ei saanut ottaa koiria. Ei mikään ihme, että sekä Jinx että koirakaveri olivat tarhalle saapuessaan aivan kauhuissaan, niiden joutuessa kerta heitolla kodin turvasta keskelle koiratarhan vilinää.

Jinx on pikku hiljaa alkanut tulla ulos kuorestaan, vietettyään tarhalla pari kuukautta. Jinx on edelleen melko varovainen koira, mutta varovaisuus ja tietty ujous saattaa myös olla osa sen perusluonnetta. Jinx tulee kuitenkin hyvin toimeen ihmisten kanssa ja kaikenlainen käsittely onnistuu hyvin.

Myös muiden koirien kanssa Jinx tulee hienosti toimeen ja vinttikoirien vahvan laumavietin vuoksi tulevassa kodissa voisikin olla odottamassa toinen, reipas koirakaveri. Toisten urosten kanssa Jinxillä on välillä tullut sanomista, joten narttukaveri olisi Jinxille se kaikista paras vaihtoehto.

Jinxin rotuperimästä löytyy selkeästi vinttikoiraa ja adoptiota harkitsevan onkin hyvä tutustua ensin vinttikoirien luonteeseen ja käyttäytymiseen. Jinxiä ei luovuteta kissakotiin vinttikoirien saalisvietin vuoksi. Jinxin ei ole kuultu tarhalla haukkuvan ja vinttikoirille haukkumista tavallisempaa onkin vinkuminen ja piippaaminen.

Jinx on noin 60 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset

19.9.2020
Jinx matkasi tänään omaan kotiinsa Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Mauri. Onnea Mauri ja perhe!

29.5.2020
Ihania uutisia! Jinx on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

12.5.2020
Komea Jinx on päässyt kotiutumaan tarhalle paremmin ja siitä kuoriutuukin päivä päivältä reippaampi koira. Se jakaa tällä hetkellä häkkinsä Dianan ja Meisyn kanssa ja kolmikko tulee sopuisasti toimeen keskenään.

8.4.2020
Komea Jinx aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jinx saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jinx on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jinxin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.