Päivitetty 20.09.2020

Kodin saanut koira: VULPITA V (nyk. Iita)


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.9.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihailin tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Noin parivuotias Vulpita V löytyi harhailemasta kadulta lähellä M.G. Rescuen tarhaa. Se vaikutti eksyneeltä ja Mihain pysähtyessä sen kohdalle se lähti mielellään tämän mukaan, ihan kuin se olisi odottanut pelastaajaansa saapuvaksi. Onkin hyvin todennäköistä, että Vulpita V aiemmin on ollut omistettu koira, joka kuitenkin syystä tai toisesta on tullut perheensä hylkäämäksi.

Luonteeltaan Vulpita V on rauhallinen, iloinen ja sosiaalinen niin ihmisten kuin koirien kanssa, eikä se erityisemmin hauku tarhalla.

Vulpita V on pienikokoinen koira, noin 35 cm korkuinen ja 5 kilon painoinen.

Päivitykset

19.9.2020
Vulpita matkasi tänään Romaniasta Suomeen aloittaakseen elämänsä rakastettuna kotikoirana. Vulpita sai uudeksi nimekseen Iita. Onnea Iita ja perhe!

11.8.2020
Vulpita V:n oma ihminen oli etsinyt sitä oikeaa koiraa jo tovin ja vihdoin kaikki palaset loksahtivat kohdalleen. Vulpita V tuli Kulkurien adoptio-ohjelmaan suoraan varattuna koirana.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vulpita V saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vulpita V on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vulpita V:n yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.