Päivitetty 27.10.2013

Kodin saanut: HANNAH


 

 

HANNAH

* n.5 kk

* steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

Hannahin tarina on valitettavan tavallinen Romaniassa. Hannah löydettiin kadulta auton töytäisemänä ja sen jalka oli murtunut. Onnekkaasti Hannah kuitenkin pääsi hyvissä ajoin Ortovet klinikalle hoitoon ja sen jalka operoitiin siellä asiantuntevassa hoidossa. Jalka on nyt täysin kunnossa, Hannah käyttää sitä täysillä-ja siis todella täysillä! Onneksi Hannah on niin nuori, sen kasvu oli vielä kesken ja siksikin sen toipuminen oli nopeaa.

Hannah asuu nyt eläinsuojelija Anda Murgun luona, missä se saa elää sisällä ja se elää toisten koirien kanssa, eli sen olot ovat lähes tulkoon kodinomaiset, tai ainakin niin lähellä sitä kuin mahdollista. Hannah on hyvin eläväinen, aktiivinen, utelias, reipas ja sosiaalinen pentu, ja se etsiikin kotia jossa sitä ollaan valmiita aktivoimaan riittävästi. Hannahista saisi varmasti reippaan kaverin myös harrastuksiin, agilityyn vaikka 🙂

Hannah painaa tällä hetkellä 4 kg, aikuisena se tulee olemaan noin 12-15 kiloinen.

Hannahia voidaan ajatella lapsiperheeseenkin reippaan luonteensa puolesta, tärkeää on tietysti että perheen aikuiset osaavat asettaa “riiviökakaralle” rajat, kuten Anda Hannahia kaikella hellyydellä kutsuu. Hannah haukkuu innostuessaan, joten kerrostalo ei välttämättä ole ensisijainen vaihtoehto kodiksi.

Päivitetty 24.8.2012

Hannah saapui Suomeen kotihoitoon 6.9.

Koithoitajan kertomaa:

Hannah vähän arkailee lenkillä vastaantulevia ihmisiä, koiria , pysäköityjä autoja yms. mutta kun pääsee metsään niin häntä pystyssä tutkii innokkaasti paikkoja. Ei vedä eikä yritä purra hihnaa. Lenkeillä pitää olla kärsivällisyyttä ja aikaa kun pitää pysähtyä aika usein ihmettelemään. Iso tuki lenkkeilyssä on ollut oma koirani josta Hannah hakee tukea ja turvaa. Olen käyttänyt Hannahilla valjaita kun ei oikein tykkää pannasta.

Hannah on aika haukkuherkkä; esim. jos on parvekkeella ja joku kävelee tiellä Hannah rupeaa haukkumaan. Hannah ottaa selvästi myös mallia omasta koirastani joka on todella haukkuherkkä. Jos lähden kotoa niin Hannah jää itkemään aika pitkäksi aikaa, vaikka on koiraseuraa . Samoin jos esim. käyn vessassa niin rupeaa itkemään ja etsimään. Kerran jätin kameran kuvaamaan kun kävin kaupassa ja tallenteelta huomaa, että kesti aika kauan ennenkuin Hannah rauhoittui, mutta uskoisin että harjoittelulla tästä ei muodostu eroahdistusta. Ei pelkää vieraita ihmisiä kun ollaan kotona ja pikkulapsetkin ovat hannahin mielestä mukavia.
Hannahin lempipuuhaa on aamulla ja illalla peiton vetäminen sängystä . Samoin jos jossakin roikkuu esim. joku vaate niin se on pakko saada vedettyä alas. Hannah on myös kova pomppimaan ja hyppääkin melkein tiskipöydälle jos sinne on unohtunut esim. likainen lautanen. Olen yrittänyt opettaa Hannahia, ettei tulisi sänkyyn, mutta aika monta kertaa pitää vielä nostaa pois sängystä kunnes menee omalle pedille nukkumaan. Ja kas kummaa kun aamulla Hannah löytyy taas sängyn päädystä 🙂
Hannah on tosiaan kunnon energiapakkaus joka tykkää käydä hampailla kiinni varpaisiin ja housun lahkeeseen. Kaikki pehmoiset lelut ovat ihania ja niillä voisi leikkiä pitkäänkin, mutta paras leikki on  kun voi roikkua toisen koiran naamakarvoissa tai käydä puremassa toisen jalkaa. Hannah ei vielä usko jos toinen koira ärähtää kun leikki on liian rajua tai jos toinen haluaa olla rauhassa. Hannah vaan yrittää ryömimällä ja tassua lyömällä saada toisen leikkimään. Hannah nauttii kun saa juosta vapaana pihalla ja saakin usein hepuleita. Ötököitä on myös kiva jahdata.
Uskoisin että paras vaihtoehto olisi koti missä olisi koiraseuraa ennestään, koska sen verran Hannah ottaa kuitenkin toisesta mallia ja uskon että tyttö reipastuu nopeammin jos on joku näyttämässä mallia. Voisin kuvitella Hannahin myös lapsiperheeseen.
Yhteydenotot Anna-Auroralle.
Päivitetty 15.9.12

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.