Kodin saanut: JADORE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

JADORE

* n. 1 vuotta

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

 

26.3.2013

Jadore on monien lajitovereidensa tapaan löydetty harhailemasta Bukarestin kylmiltä kaduilta, josta paikallinen eläinlääkäri on sen poiminut matkaansa ja toimittanut turvallisempaan paikkaan. Tällähetkellä Jadore odottelee omaa kotiaan Onevet eläinlääkäriaseman hoitolassa.

Jadorella on ollut iho-ongelmia, joita on hoidettu eläinlääkärissä. Iho on jo paranemaan päin, mutta toistaiseksi hoitoa jatketaan vielä kuukauden verran ennekuin Jadore on täysin valmis matkaamaan elämänsä seikkailuihin Suomen maahan.

Jadore on varsinainen Helmi! Sen luonne on varsin hurmaava ja vaikka Jadore onkin hienoisen nöyrä, se ottaa hyvin kontaktia ihmiseen ja heiluttelee iloisesti häntäänsä kaikille. Toisten koirien kanssa Jadeore tulee myös toimeen todella hyvin.

Jadoren ulkonäön tekee hieman erikoiseksi, ja omalla tavallaan hellyyttäväksi sen alapurenta. Hampaat ovat muutoin erittäin siisti kuntoiset.

Tulevaisuudessa Jarodesta kasvaa keskikokoinen koira, jonka paino liikkuu 15 ja 20 kg:n välillä.

Vaikka Jadore onkin suloinen ja pehmeän karvainen koirapentu, siitä tulee tulevaisuudessa kasvamaan aikuinen koira, joka tarvitsee säännöllistä lenkkeilyä ja huolenpitoa. Ethän siis tarjoa Jadorelle kotia hetken mielijohteesta! Jadore on koira joka varmasti sopeutuisi perheeseen kuin perheeseen. Sen leppoisa luonne sopii varmasti niin lapsi- kuin aikuis perheeseen, toisia koiria unohtamatta, eli leikkikaveri uudessa kodissa on erittäin tervetullut.

Jadore tullaan steriloimaan ennen uuteen kotiin matkustamista.

11.6.2013

Tapasin suloisen Jadoren Romanian matkallani.

Jadoren iho-ongelmat on hoidettu, niistä ei näy enään jälkeäkään, vaan tytöllä on kaunis muhkea turkki, joka sisään haluaa upottaa sormensa.

Säkäkorkeutta Jadorella on tällä hetkellä 48 cm ja tyttö tuskin tulee enään korkeutta tuosta paljon kasvattamaan. Jadore elää häkissä toisten koirien kanssa ja yhteiselo sujuu kaikkien osalta erittäin sopuisasti.

Häkissään Jadore on iloinen ja tulee heti tervehtimään ihmisiä, mutta häkin ulkopuolella Jadorea jännitti hieman ympärillä pyörivä suuri koiralauma, jotka eivät ole hänelle entuudestaan tuttuja. Myös se toinen lauma eli me vieraat ihmiset kameroidemme kera saivat Jadoren hieman lisä jännittymään. Tosin siinähän riittäisi jännitettävää jo aika monellekin 😉 Tuttuja hoitajia kohtaan Jadore on mitä lempein koira.

Sympaattisen näköinen Jadore odottelee edelleen kotia, löytyisikö teidän laumastanne Jadoren mentävä kolo?

20.7.2013

Jadore matkusti kotihoitoon Suomeen

31.7.2013

Jadoren kuulumisia kun reilu viikko hoitokodissa on kulunut:

Meillä menee täällä nyt oikein mukavasti! Muutamat ensimmäiset päivät Jarode oli aikalailla omissa oloissaan keittiön nurkassa, kävi sieltä varovasti välillä kurkkimassa meitä ja palasi takasin paikalleen. Kolmantena päivänä tyttö yllätti meidät ja tuli yhtäkkiä käväisemään sohvalla meidän vieressä, oli siinä hetken ja palasi jälleen keittiöön. Tämä toistu useaan kertaan ja neljäntenä päivänä Jadore olikin kuin toinen koira! Jadore hyppi, pomppi ja veti spurtteja ympäri asuntoa ja mikä parasta, leikki ja paini menemään oman koiramme kanssa, jota oli aikaisemmin vältellyt parhaansa mukaan.Nyt reilun viikon jälkeen Jadore on reipas ja touhukas tyttö, joka tykkää hakea kenkiä leluikseen (tässä vielä hieman työstämistä :-D).

Uudet asiat pelottavat Jadorea paljon ja ulkona liikutaankin tosi hitaasti ja varovasti. Alkuvaikeuksien jälkeen ollaan jo päästy lenkeille, mutta jos jotain yllättävää tapahtuu niin kotiin tullaan lujaa… Voidaan jo tehdä pitkähköjä lenkkejä, mutta tarpeitaan Jadore ei kuitenkaan tee vielä muualle kuin tutulle takapihalle (ja muutaman kerran myös sisälle, aika harvoin kuitenkin).

Jadorella on eräs ikävä tapa, se nimittäin syö oman kakkansa. Tämän kanssa saakin olla tarkkana, että huomaa heti siivota kun tarpeet on tehty. Jos yrittää syödä, niin uskoo jo kun korottaa ääntä (tämä pätee myös kenkiin ja muihin kiellettyihin asioihin, kun komennat, niin Jadore kyllä nöyrästi päästää irti ja siirtyy kauemmaksi). Myös uudet ihmiset jännittävät vielä hirveästi Jadorea. Jos joku tulee tutustumaan niin Jadore jähmettyy täysin paikoilleen ja tärisee pelosta. Yritetään pyytää tasaisin väliajoin ihmisiä kylään (makkarat kädessä), jotta saisi lisää sosiaalisia kontakteja ja tottuisi ihmisiin. Omien ihmisten ja koira kaverin kanssa (ja tulevaisuudessa varmasti kaikkien) Jadore on aivan hellyyttävä ja rakastettava, sekä varsin energinen tyttö.

8.8.2013

Jadore on selkeä landekoira 😉 Sen onnellisuuden huomaa luonnossa, hiljaisuudessa ja rauhassa, kuten kotihoitajan päivityksestä voi lukea. Näiden tietojen perusteella emme tule suosittelemaan Jadorelle kotia kaupungin keskustan vilinästä.

Jaroden pitää päästä semmoseen perheeseen joka asuu maalla! 😀 Olimme mökillä yhden yön ja meillä olikin siellä mukana joku ihan toinen koira kun täällä kotona! Kotona on tullut vähän takapakkia. Jarode säikähti kassia, joka putosi ja vietti taas aikaa enimmäkseen keittiön nurkassa. Kun pääsimme mökille niin hetken aikaa tyttö siinä ihmetteli ja sen jälkeen riemu repesi! Jarode juoksi, hyppi, riehui, ui ja haisteli ja oli niin energiaa täynnä että 🙂 Oli lähes vaikeaa selittää kaverille, että tämä koira on oikeasti aika arka ja ujo, kun ei mökillä pelännyt yhtään, ei edes kaveria joka oli sille ihan vieras. Oli kyllä tosi kiva nähdä toinen niin onnellisena!

Mökkireissun jälkeen meidän takapakki on unohtunut ja Jarode on suhteellisen itsevarma kotona meidän kanssa. Keittiön nurkka on edelleen lempipaikka, mutta tulee sieltä kyllä pyydettäessä ja lähtee lenkeille mielellään.

Lisätty pari kuvaa Jadorelle.

31.8.2013

Kotihoitajan kertomaa : Jadore on reipastunut hurjasti! Vieraita tulee nykyään moikkaamaan reippaasti ja on muutenkin touhukas neiti. Joitakin käskyjä ihmettelee kyllä edelleen, mutta jotkut asiat alkaa jo muistumaan mieleen, kuten istu ja maahanmeno (vaihtelevasti 😉 ).

Jarode on selkeä yöeläin, se ramppaa yöllä ympäri asuntoa ja järsii kaikenlaista, mitä vain sattuu löytämään. Tästä syystä monet yöt olimme hereillä ja aamulla lähdimme väsyneenä töihin. Asia saatiin viimein ratkaistua siten että Jadore tulee meidän kanssamme makkariin ja ovi laitetaan yöksi kiinni, tällöin Jadorekin ymmärsi että yöllä rauhoitutaan ja nukutaan.
Sisäsiistiksi ei Jarode oo vieläkään oppinut, tuntuu että tilanne on mennyt ehkä ajoittain huonompaankin suuntaan. Takapihalle kyllä tekisi asiansa, mutta ollaan yritetty vähentää sinne pääsyä että oppisi tekemään tarpeensa lenkilläkin. Lenkillä Jadore tekee asiansa vain ja ainoastaan yhteen paikkaan, jos ollenkaan. Lenkin suunnalla tai pituudella ei ole merkitystä ja aina kehutaan vuolaasti kun jotain sattuu tekemään. Joten tässä asiassa vielä harjoittelemista!

Tätä lukuunottamatta Jadore on kyllä suloinen ja kiltti koira, joka on tullut hyvin toimeen myös meidän viimeisimmän hoitokoiran kanssa.

Lisätty Jadorelle pari uutta kuvaa.

16.9.2013

Yhdistyksemme aktiivi Salla tapasi Jadoren eilen, sunnuntaina Tampereella. Ohessa hänen kertomaansa, ihastuttavasta tytöstä:

“Tapasin Jadoren tänään Tampereella kirppari-koirapuistotapahtumassa, jossa ihmis- ja koiravilinää riitti. Jadore oli saapunut paikalle kotihoitajansa kanssa bussilla ja matka oli mennyt onnellisesti nakkeja syödessä. Vilinän keskellä viipotti iloinen, sosiaalinen ja reipas pieni koira, jota en ollut tunnistaa samaksi koiraksi jonka kuljetin kotihoitoon heinäkuussa. Jadore seuraa tarkkaavaisesti kotihoitajaansa ja etenkin kättä joka antaa nakkeja, kontakti on ainakin kunnossa! Jadore on saanut itsevarmuutta ja se vaikuttaa tasapainoiselta, mutta edelleenkään se ei ole mikään riehuja eikä lainkaan dominoivan oloinen. Ihmisiä kohtaan Jadore oli ihmeen luottavainen, sain leikata takkuja sen peppukarvoista Jadoren köllöttäessä tyytyväisenä hoitajansa sylissä pitkin pituuttaan 🙂 “

Jadoren kotihoitaja päivitti samankaltaisia kuulumisia myös kotioloista:

Jadore oppii joka päivä lisää ja tämä viikko ollaan oltu kokonaan ilman pissa vahinkoja! Pari kertaa ollaan saatu itseteosta kiinni kun on meinannut pissata lattialle ja ollaan siitä sitten heti syöksytty takapihalle, että josko neiti kohta tajuais tän yhtälön, mihin on soveliasta pissata ja mihin ei.
Tänään oltiin koira tapaamisessa koirapuistossa ja sekin meni toooosi hienosti. Jadore tutustui rohkeasti uusiin kavereihin, sekä koiriin että ihmisiin. Alussa vähän varovaisemmin ja hetken päästä juoksi vapautuneesti menemään ja tutki kaikki paikat hyvin tarkkaan. Kehujakin Jadore sai paljon, kun on niin kaunis ja ihana tyttö! 🙂
Tapaamiseen mentiin bussilla ja Jadore pääsi yllättämään täysin! Hienosti meni bussi matka, kun tasasin väliajoin sai herkkuja suuhunsa. Eipä sitä bussia jännitetty oikeestaan ollenkaan ja ison autotien vieressä kun käveltiin, ei autotkaan häirinneet ollenkaan.

Jadoresta on tullut koko ajan rohkeampi ja reippaampi ja kehitystä on pienessä ajassa tapahtunut hurjasti. Tyttö on aivan ihana ja hellyyttävä ja lempi hommaa onkin sohvalla maata ihmisen sylissä. Jos olisi itsellä ajankohtaista ottaa toinen koira, niin tämän rakkauspakkauksen kyllä pitäisin!!! Toivoisin että pystyisin näin tekstissä ilmaisemaan kuinka ihana koira on kyseessä, toivottavasti joku sen pian tajuaa! 🙂

Lisätty Jadorelle uusia upeita kuvia!

8.11.2013

Kaunis Jadore odottelee edelleenkin sitä omaa perhettään. Alkuaikojen arkajalka Jadoresta on kehittynyt oikein mallikas koirakansalainen kotihoidossa. Ohessa uusia kuulumisia Jadore-tytöstä:

Täällä kotihoidossa meillä menee oikein mukavasti. Jadore on hienosti oppinut perheemme tavoille, tietää koska lähdetään ulos, koska mennään nukkumaan jne…
Jadore on erittäin kiltti ja rauhallinen tyttö. Rauhallisuus katoaa vain silloin kun se innoissaan saa hepuleita ja syöksähtelee leikkisästi paikasta toiseen, koirakaverin kanssa tai ilman.
Sisäsiistiksikin olemme vihdoin päässet ja tyttö osaa olla jo pitkiäkin aikoja, vaikka ei pääsisi pissalle (pitkät työpäivät tms.).
Entistä arkuutta ei Jadoressa enään paljon ole, ainoastaan uudet oudot asiat kuten kovat äänet, saavat hetkellisesti Jadoren säikähtämään. Melkein heti uteliaisuus kuitenkin voittaa.
Lenkillä Jadore kulkee aivan upeasti. Se menee kyllä edellä, mutta ei koskaan rupea vetämään. Se osaa myös hienosti kiertää esteitä, jos meinaa mennä väärään suuntaan. Toiset koirat kiinnostavat, mutta niitä ei silti ihan kauhean lähelle uskalla mennä katsomaan. Kuitenkin kun aikaa on tarpeeksi, tutustuu Jadore mielellään uusiin kavereihin.
Autoilusta Jadore ei välittäisi, vaan aina sen saa kantaa autoon… 😀
Sylissä oleminen, rapsuttelu ja silittely taas on Jadoren mielipuuhaa ja sylissä se ottaakin oikein rennosti!

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

19.11.2013

Vihdoinkin, monen kotihoitokuukauden jälkeen onnellinen perhe on löytänyt Jadoren ja se pääsee matkustamaan uuteen kotiinsa pikapuoliin 🙂

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, – See more at: https://kulkurit.fi/kotia-etsiva-gloria/#sthash.C4bluYoA.dpuf

Jadoren varausta hoiti Kata

Lisätty Jadorelle uusi video, joka on kuvattu 4.6.2013

Pieni video suloisesta Jadoresta

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: